Yandex Zen’e Site Nasıl Eklenir?

Yandex Zen'e Site Nasıl Eklenir?

Yandex Zen’e site nasıl eklenir? Sorusunun yanıtı sayesinde ziyaretçi sayınızı, okunma sayınızı arttırabilir ve buna bağlı olarak gelir seviyenizi yükseltebilirsiniz. Yandex Zen ilgi alanlarınıza, takip ettiklerinize ve internet geçmişinize bağlı olarak ilginizi çekebilecek haberleri öneren yapay zeka temelli bir platformdur.

Milyonlarca kullanıcısı bulunan Yandex, ilgi alanlarına göre haberlerinizi ya da içeriklerinizi yayımladıktan sonra; bu içerikler milyonlarca kişiye ulaşabilecek potansiyele erişir.

Google News benzeri ilkelere ve sıralama faktörlerine sahip olan Yandex Zen’e site eklemek, belirli adımlarla kısa süre içerisinde gerçekleştirilebilmektedir.

Yandex Zen Kaydı Nasıl Yapılır?

Yayıncıların daha fazla ziyaretçi elde etmesine olanak tanıyan platform, kaydolmak isteyen internet sitelerini detaylı olarak incelemekte. Ve akabinde olumlu ya da olumsuz geri dönüş yapmaktadır.

  1. Yandex Zen kaydı yapmak için ilk olarak aktif olarak hit alan ve tamamen özgün içeriklerden oluşan bir içerik sitenizin (Haber, blog vb.) olması gerekmektedir.
  2. Bunun yanı sıra, Zen’in belirlemiş olduğu RSS kaydına uygun bir RSS kaydınızın bulunması gerekiyor.
  3. RSS dosyalarınızın zengin olması, Yandex botlarının daha kolay ve hızlı bir şekilde sitenizi tarayıp; haberlerinizi maksimum hızda listelemesini sağlayacaktır. Peki, RSS nasıl oluşturulur?

PHP ve Özel Yazılım Sitelerde RSS Oluşturma

Siteniz Wordpress dışında olan ve özel yazılıp ya da PHP kaynaklı bir siteyse; Feed ya da RSS oluşturmak için dış kaynaklardan yardım almanız gerekiyor. Herhangi bir RSS Generator sitesine giriş yaparak; oldukça basit bir şekilde RSS oluşturabilirsiniz.

Yandex Zen'e Site Nasıl Eklenir?

Wordpress İçin RSS Oluşturma

Wordpress tabanlı internet siteleri için RSS oluşturmak ve Yandex Zen’e kayıt yapmak oldukça kolaydır. Bunun için yalnızca tek bir eklenti kullanmanız yeterli olacaktır.

  1. Web sitenizin admin paneline girerek; eklentiler sekmesine ulaşın.
  2. Eklenti ekle bölümünden ‘Rss for Yandex Zen’ eklentisini indirerek etkinleştirin.
  3. Rss for Yandex Zen ayarlarını yaptıktan sonra Zen’e kayıt olma adımlarına geçebilirsiniz.

Yandex Zen’e Site Ekleme

Web sitenizi Google Analytics mantığıyla çalışan Yandex Metrica’ya kaydederek kurulumu tamamlayın.

[email protected] mail adresine, web site adresinizi yazarak; ‘İnternet sitemi Yandex Zen’e kaydetmek istiyorum’ yazarak hangi dilde yayın yaptığınızı ve hangi ülkede olduğunuzu belirterek bir mail gönderin.

Mail gönderdikten sonra yapmanız gereken tek şey, beklemek. Bir süre sonra Yandex Zen üzerinden bir mail alarak; başvurunuzun neticesini öğrenebilirsiniz.

Yandex Zen’e Site Kaydı Yaptıktan Sonra Neler Olur?

Kayıt için başvuru yapmanızın ardından olumsuz geri dönüş aldığınızda, reddedilme sebeplerini inceleyerek internet sitenizi iyileştirmeli ve akabinde kurallara uygun hale getirmelisiniz.

İnternet sitenizin kaydı onaylandığında ise, mevcut çizginizi bozmadan aynı kaliteyle ilerlemeli ve hatta şartlar uygunsa internet sitenizi daha iyi konuma getirmek için çabalamalısınız. Zira Yandex Zen’e site kaydı yaptıktan sonra; içeriklerinizin ulaştığı geniş kitlelere daha kaliteli içerik sunmanız gerekmektedir.

İnternet sitenizi Yandex Zen’e kaydettikten sonra, yapay zeka tarafından içerikleriniz listelenmeye başlar. Kişilerin ilgi alanlarına göre görüntülenen bu içerikler, zaman zaman anlık olarak binlerce kişinin internet sitenizi ziyaret etmesini olanak sağlar.

Daha fazla kitleye ulaşmak, daha fazla ziyaretçi almak için gündemdeki konuları içeren haberler ya da içerikler yayımlayabilir; bu sayede doğrudan potansiyel ziyaretçilere kolay bir şekilde erişebilirsiniz.

İlgisini çektiğiniz herhangi bir kullanıcı sizi takip edebilir, sonraki yayınlarınızda yayımladığınız içeriklerden anında haberdar olabilir.

Keşfet bölümünde yer almak için, yukarıda da bahsedildiği gibi gündem olan konularda yayınlar yapmanız, faydalı olacaktır. İçeriklerinizin görseller ve maddelerle zenginleştirilmesi, doğru bilgi içermesi ve özgün olması daha fazla kişiye ulaşmanızda etkin bir rol oynayacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir