Boncuk Kaynak Saç Nedir ve Nasıl Yapılır? Kaynak Saç Kaşıntı Yapar mı?

Boncuk Kaynak Saç Nedir ve Nasıl Yapılır? Kaynak Saç Kaşıntı Yapar mı?

Boncuk kaynak, ortası delik olan küçük aparat şekli ile kaynak saçların gerçek saçlarla kıstırılmasıyla kullanılır. Saçları çoğaltmak veya uzatmak için kullanılan boncuk kaynak saçlar geçmişten günümüze kadar modası devam etmektedir. Çok çeşitli yöntemler kullanılarak yapılabilen bu işlem oldukça basit ve pratiktir. Kaynak saç fiyatları genel olarak yaptıracağınız kuaföre bağlıdır eğer sadece boncuk kaynak saç alıp kendiniz yapmak istiyorsanız fiyat düşecektir.

Boncuk Kaynak Saç Nasıl Yapılmaktadır?

Boncuk kaynak saç takılırken dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Boncuk saç takma aşamaları tam olarak şu şekildedir,

  • İlk uygulamada kaynak saç modelleri halkaları ile beraber mevcut saça eklenir.
  • Boncuk kaynak takılırken dikkat edilmesi gereken şey boncuğun sıkıştırılmasıdır.
  • Boncuk kaynak saça sıkıştırılırken çok fazla sert bir şekilde sıkıştırılmamaları gerekir bunun sebebi saçta kopmaya sebep olabilir.
  • Boncuk kaynaklar genel olarak 3 ay kullanılmaktadır, saçın uzama dönemine göre bu ay kısalabilir veya çoğalabilir.
  • Saç kopmaya başlarsa boncuk kaynak çıkartılmalıdır.
  • Takılan boncuk kaynaklar istenildiği gibi boyanma işlemi yapabilir, yıkanabilir, fön veya benzeri işlemler yapılabilir.

Kaynak Saç Kaşıntı Yapar mı?

Kaynak saça fazla bir boncuk eklenmesi durumu kaynakta kaşıntı yapabilir burada dikkat edilmesi gereken şey boncukların fazla bir şekilde abartı olarak takılmamasıdır. Diğer bir durum ise bu tarz boncuklar çeşitli malzemelerden üretilmektedir. Üretilen halka materyalleri konusunda cildiniz alerjik tepki gösterebilir ve bunun sonucunda ciltte tahriş ve kaşıntılar oluşabilir. Çok fazla sıkılan saç boncukları saç derisinin çekilmesinden dolayı kaşıntı oluşturabilir.

Kaynak Saç Nasıl Yıkanmalıdır ve Nasıl Taranır?

Kaynak saç yıkanması oldukça stresli bir iş haline gelebilir bunun önüne geçmek için uygulamanız gereken bazı uygulamalar vardır bunlardan bazıları şu şekildedir,

  • Uzun saç etkisi veren kaynaklar kullanım sırasında veya yıkama sırasında dolaşabilirler, bunun önüne geçmek için yıkama ve kurutma esnasında saçı çok karıştırmadan ve çekmeden uygulanmasıdır.
  • Kafanızı aşağı eğerek yıkamamanız gereklidir ve genel olarak kafanız dik bir şekilde saç yıkanması gerçekleşmelidir. Yumuşak bir şampuan ile saçlar yıkanmalıdır.
  • Kurutma sırasında yukarıdan aşağıya doğru tutarak yıkanmalıdır.

Boncuk Kaynak Saç Nedir ve Nasıl Yapılır? Kaynak Saç Kaşıntı Yapar mı?

Kaynak Saç Nasıl Çıkarılır?

Boncuk ile uygulanan boncuk kaynak saç modeli ve birden fazla saç kaynak çeşidi bulunduğu için hepsinin çıkarma işleminde farklı yöntemler uygulanmaktadır bunlar,

  • Halka ya da boncuk kaynak denilen saç kaynak modeli çıkartılması en kolay olan kaynaktır. Bu tarz kaynakları çıkartırken saça tutturulan halkalar saç kaynak pensesi yardımı ile ters yöne çevrilerek çıkartılır.
  • Keratin saç kaynak modelinde ilse saça keratin ile tutturulan bir kaynak çeşidi olduğu için kaynak noktalarına keratini çözen özel solüsyon sürülerek bir süre bekletilir ve kaynak saçtan çıkartılır.
  • Mikro saç kaynak modelinde de yine keratin kaynakta olduğu gibi yağ bazlı özel bir solüsyon bulunmakta ve kaynak bağlantı noktalarına bu solüsyon sürülerek kaynak noktasının yumuşaması sağlanmaktadır.

Boncuk Saç Kaynak İşlemi Saçlara Zarar Verir mi?

Kaynak saç yaptırmak isteyenlerin en çok merak ettiği hususlardan biri de boncuk kaynak yönteminin saçlara zarar verip vermediği konusudur. Bu tarz bir işlem saçlara herhangi bir zarar vermemektedir. Zarardan çok yararı olan bu işlem saçlarınızın çok daha gür görünmesini sağlamaktadır. Boncuk saç kullanım süresi dolduğunda saçlarınıza hiç zarar vermeden kaynaklar çıkarılabilir ve yeniden kaynak işlemi yaptırmanızda da bir sakınca olmamaktadır.

Boncuk Kaynak Dezavantajları Nedir?

Boncuk kaynaklar ne kadar renkli olsa da bu işlemin rahatsız edici yanları da vardır boncuk kaynak dezavantajları şu şekildedir.

  • Boncuk kaynak modelleri çok ince yapılı saçlarda sıkıntı çıkartabilir ve kolayca görülebilir bu sıkıntıyı önlemek için görünmeyen boncuk kaynak kullanılmalı ve profesyonel şekilde uygulanmalıdır.
  • Boncuk saçları mutlaka biri tarafından çıkarılmalı çünkü çıkarma işlemi saça zarar verebilir.
  • Boncuk kaynağın mutlaka saçın doğru yönünde takılması gerekir yoksa başarısız ve ağrı veren bir saç uzatma tercih edilmiş olur.

Boncuk Kaynak Saç Sonrası Neler Yapılmalıdır?

Boncuk kaynak işleminde saçlar saç diplerine olabildiğince yakın bir şekilde takılır bunun sebebi daha uzun bir kullanım ömrüne sahip olmasını hedeflemektedir. Boncuk kaynağı çıkartıldıktan sonra saçlarınıza özel bir bakım uygulamanız gerekmemektedir. Yine saçlarınızı eskiden olduğu gibi yıkayabilir, kurutabilir, fön çekebilir ya da dilediğiniz şekli kolayca vermekte sorun yaşamazsınız.

 

 

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir