Brno Nerede, Nasıl Gidilir? Brno Gezilecek Yerler Nelerdir?

Brno Nerede, Nasıl Gidilir? Brno Gezilecek Yerler Nelerdir?

Orta Avrupa’da en çok gezilen şehirlerden bir tanesi olan Brno, hem ekonomik hem de çok güzel bir şehirdir. Aynı zamanda turistik bölgesi oldukça fazla olan bu şehirde gezi deneyimi yaşamak mümkündür.

Brno Nerede?

Brno, Orta Avrupa yer alan Çek Cumhuriyeti’nde yer almaktadır.

Nasıl Gidilir?

Çek Cumhuriyetinde yer alan Brno’ya vizeli bir şekilde gidilmektedir. Eğer yeşil pasaporta sahipseniz Brno’ya vizesiz bir şekilde gidebilirsiniz. Pasaport işlemlerinden sonra uçakla Prag şehrine buradan da b aktarmalı bir şekilde Brno şehrine kolayca gidebilirsiniz.

Brno Gezilecek Yerler Nelerdir?

1. Aziz Peter ve Paul Katedrali

Brno’nun tam kalbindeki Petrov Tepesi’nin tepesinde yer alan St. Peter ve Paul Katedrali’ni görmemek elde değil.  Çek kültürünün en önemli anıtlarından biri olarak kabul edilen bu heybetli Katolik katedrali, muhteşem mimarisi nedeniyle şehrin en önemli cazibe merkezlerinden biri olmaya devam ediyor. Öne çıkan özellikler arasında Barok iç mimari ve 20. yüzyılın başında eklenen 84 metre yüksekliğindeki ikiz kuleler sayılabilir.

Mümkünse, ziyaretinizi saat 11’de çalan öğlen çanlarının çalmasıyla aynı zamana denk getirmeye çalışın. Bir diğer önemli nokta, katedralin altına gömülü orijinal şehir surlarının kalıntılarını

Brno Nerede, Nasıl Gidilir? Brno Gezilecek Yerler Nelerdir?

ve ilginç eski mahzenini görme şansını deneyin. Ziyaretçiler her zaman düzenli günlük olarak hizmetlere açıktır.

2-  St. James Kilisesi

St. Peter ve Paul Katedrali’nden sonra, Brno’nun diğer en önemli dini yapısı, 14. yüzyıldan kalma St. James Kilisesi’dir.  Aynı zamanda etkili mimarisi ve tarihi eserleri nedeniyle Ulusal Kültürel Dönüm Noktası olan kilisede eski bir Gotik haç; İsa’nın çarmıha gerilmesinden ve birçok ilginç mezar taşı olmak üzere 16. yüzyılın başlarından kalma kabartmalar yer alıyor.

 

3. Moravya Mağaraları

 

Serin havası ve büyüleyici mağaralarıyla ünlü Moravya karstik ve mağaraları Brno’da mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında yer alır. Brno’nun 25 kilometre kuzeydoğusunda yer alan mağara bölgesi yaklaşık 100 kilometrekarelik bir alanı kaplar. Aynı zamanda rehberli turlar için halka açık olan 1.000’den fazla bilinen mağara ve geçit vardır. Gerçekten maceraperestler için, rehber olacak birçok mağara ziyaret edilebilir.

Brno Nerede, Nasıl Gidilir? Brno Gezilecek Yerler Nelerdir?

4. Tugendhat Konağı

Mimar Ludwig Mies van der Rohe tarafından inşa edilen Tugendhat Villa, 20. yüzyılın başlarında yapılmıştır. Bu konak modern mimarinin ön plana çıktığı örneklerinden biri olarak kabul ediliyor. Lüks bir yerleşim bölgesinde, 1930 yılında Fritz Tugendhat ve ailesi için inşa edilmiş olup, adını almıştır ve şu anda UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almaktadır.

O dönemin en modern teknoloji ve konseptlerinden bazılarını bünyesinde barındıran, modern mimarinin Çek topraklarında inşa edilen ilk şaheseri olan villa, benzersiz açık plan yapısı ve krom, traverten gibi malzemelerin kullanımı ile ünlüdür. Tugendhat Konağı gezintisi için her gün ingilizce rehberli turlar yapılmaktadır. Ancak Tugendhat Konağı’nın ziyaretçisinin çok olması nedeniyle biletlerin önceden alınması gerekiyor.

5. Dietrichstein Sarayı

 

Kardinal Dietrichstein için 17. yüzyılın başlarında inşa edilen Dietrichstein Sarayı Bono’nun muhteşem Barok mimari tarzının tipik bir örneğidir. Bugün saray, ülkenin en eski ve en büyük müzelerinden biri olan ve altı milyondan fazla tarihi esere ev sahipliği yapan mükemmel Moravya Müzesi’ne ev sahipliği yapmaktadır. Müzenin sergileri, Orta Çağ’da bir Moravya köyü, mineraller ve madencilik de olmak üzere çok çeşitli konuları içerir.  Aynı zamanda Birinci Dünya Savaşı ve İkinci Dünya Savaşı ile ilgili büyüleyici görüntüler olmak üzere bölgenin daha yakın tarihine kapsamlı bir genel bakış sunmaktadır.

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir