Bütünleşik Dijital Pazarlama Nedir?

featured

Teknoloji dünyası o kadar hızlı hareket ediyor ki, başarının bir sonraki aşaması hızlanacak. Yeni teknolojiler dijital bir iş dünyası yarattı, marka hikayenizi kısa sürede geniş bir kitleye anlatmak istiyorsanız dijital pazarlama mükemmel bir ortam.

Çoğu insan internette çok zaman harcıyor, bu nedenle online müşteri adayları olan işletmelerin dijital pazarlamaya da odaklanması kaçınılmaz.

Neden Dijital Pazarlamaya ihtiyacınız Var?

İşinizi büyütmek ve geliştirmek için neden dijital pazarlamaya ihtiyacımız var?

  1. Dijital pazarlama rekabet alanını dengeler.

Dijital pazarlama ile hem küçük hem de büyük işletmeler satış ve pazarlama faaliyetlerini yürütmek için yeterli kaynağa sahiptir. Artık bir mağaza veya şubeye ihtiyaç duymadan dünyanın her yerinde iletişim kurabilir ve satış yapabilirler.

  1. Dijital pazarlama, geleneksel pazarlamadan daha karlı.

Dijital Pazarlama, daha iyi sonuçlara sahip daha ucuz bir pazarlama kanalı sunar.

  1. Dijital pazarlama, hedef kitle ile etkileşimi kolaylaştırır; Dönüşümleri ve geliri artırın.

  1. Dijital pazarlama marka güvenilirliğini artırır.

 

 Dijital Pazarlama Nedir?

Dijital pazarlama, en basit şekliyle teknoloji ve dijital medya kullanılarak yapılan pazarlamadır. Dijital pazarlama, bir veya daha fazla dijital kanal aracılığıyla ürün, hizmet ve markaların tanıtımıdır.

Dijital Pazarlama Stratejisi Nedir?

Dijital Pazarlama Stratejisi, dikkatle seçilmiş çevrimiçi pazarlama kanallarını kullanarak iş hedeflerine ulaşmaya yardımcı olan bir eylem planıdır. Çevrimiçi pazarlama kanalları, tümü belirli bir stratejiyi izleyen genel bir kampanyayı destekleyebilen ücretli, kazanılmış ve sahip olunan kanalları içerir.

Dijital Pazarlama Adımları Nelerdir?

Elde Et

Ürünümü veya hizmetimi hedef kitlemin fark etmesini sağlayın; E-posta Pazarlama, Sosyal Medya Pazarlama, Arama Motoru Optimizasyonu (SEO), Arama Motoru Reklamcılığı (SEM), İçerik Pazarlama – Video, Bağlı Kuruluş Pazarlama, Tıklama Başına Reklam Ödeme, Etkileşimli Karşılaştırmalı Araştırma.

Kazan

Hedef kitle ziyaretçileri belirli bir eylemde bulunur. Bu süreç bazen satın alma yapmak, bazen form doldurmak, bazen fiyat teklifi istemek vb. olabilir. Kullanıcı dostu ve erişilebilirlik, müşteri türüne göre özelleştirme, ödeme seçenekleri ve daha fazlası. Hedef kitlenin istenen eylemi gerçekleştirmesi veya başka bir deyişle kazanması için optimize edin.

Analiz ve Optimize Et

Hazırlanan platformların ve yapılan işlerin analiz edilmesi ve geliştirilmesi sürecidir: web analizi, başarı kriterlerinin rakip kriterleri ile karşılaştırılması, anket monitörü, kontrol vb. analiz ve optimizasyon.

Koru ve Büyüt

Bu, trafiği koruma, artırma ve dönüşüm elde etme aşamasıdır. Bir ürün veya hizmet satın alan müşterilere, bir sonraki siparişlerinde kullanmak üzere bir kupon göndermelerine veya her satın almada indirim puanları biriktirmelerine olanak tanıyan bir uygulama sunulabilir. Kişiselleştirilmiş toplu e-postalar ve gruplar özel tekliflerden haberdar edilebilir.

Dijital Pazarlama Kanalları Nelerdir?

E-Posta Pazarlama

E-posta pazarlama, potansiyel müşterilerle veya markanızla ilgilenen kişilerle iletişim kurmanın bir yoludur. E-posta genellikle içeriği, satışları ve etkinlikleri tanıtmak ve insanları bir şirketin web sitesine yönlendirmek için kullanılır. Sosyal medyanın artan kullanımına rağmen, e-posta pazarlaması en etkili dijital pazarlama kanallarından biri olmaya devam ediyor. E-posta pazarlaması spam değildir.

Sosyal Medya Pazarlama

Sosyal medya pazarlaması, ücretli reklam veya içerik pazarlama kampanyaları yoluyla farklı sosyal ağlardaki insanlara ulaşmayı amaçlar.

Bir sosyal medya pazarlama kampanyasının temel amacı, marka bilinirliğini artırmak ve sosyal güven oluşturmaktır. Ancak sosyal medya pazarlamasının derinliklerine indikçe bunu doğrudan satış kanalı olarak kullanabilirsiniz.

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)

SEO’nun temel amacı, bir web sitesinin arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almasına ve arama motorlarından organik (ücretsiz) trafik almasına yardımcı olmaktır.

İçerik – Video Pazarlama

İçerik pazarlaması, marka bilinirliğini, trafik artışını, olası satış yaratmayı ve müşteri yaratmayı artırmak amacıyla içerik varlıklarının oluşturulması ve tanıtılması anlamına gelir.

Video pazarlaması nispeten yenidir, ancak son zamanlarda görmezden gelinemeyecek kadar popüler hale gelmiştir. YouTube, en popüler ikinci arama motoru haline geldi ve birçok kullanıcı, bir satın alma işlemi yapmadan önce öğrenmek veya rahatlamak için YouTube’a başvuruyor.

Gelir Ortaklığı Pazarlama

Satış ortaklığı pazarlaması, internetin artan kullanımıyla muazzam bir şekilde büyüyen en eski pazarlama biçimlerinden biridir. Temel olarak, bağlı kuruluş pazarlamasıyla, diğer insanların ürünlerini tanıtırsınız ve her satış yaptığınızda veya potansiyel bir müşteriyi yönlendirdiğinizde bir komisyon kazanırsınız.

Bazı tanınmış e-ticaret siteleri ve diğer birçok işletme, ürünlerini, özellikle bağlı kuruluş pazarlamasını tanıtan ve satan kuruluşlara ayda milyonlarca dolar ödüyor.

Pay-Per Click Reklamları

PPC (SEM), reklamınız her tıklandığında bir arama motoruna veya web platformuna ödeme yaparak site trafiğinizi, web’inizi artırma yöntemidir. En popüler PPC türlerinden biri, Google’ın arama motoru sonuç sayfalarında görünen, yerleştirdiğiniz bağlantılar için tıklama başına” bir fiyat ödemenize olanak tanıyan Google AdWords’tür.

İnteraktif Karşılaştırma

Kıyaslama, kullanıcıların web üzerinde yaptığı en önemli etkinliklerden biridir. Çoğu durumda, bu, web sitenizin ziyaretçilerinin ürününüzü satın alma, bir aboneliğe kaydolma, sizinle iletişim kurma veya fiyat teklifi isteme gibi istenen eylemi gerçekleştirmesi için gerekli bir adımdır.

Kıyaslamanın ilk adımı, karşılaştırılabilir tüm ürünler veya hizmetler için tutarlı bilgi sağlamaktır. Ancak bu bilgiler detay sayfalarında yayınlandığında; kullanıcıların bilgileri ezberlemesi, not alması, sekmeler arasında gezinmesi veya birden çok tarayıcı penceresi açması gerekir. Halihazırda görüntülenen sayfa, doğru ve tutarlı ürün/hizmet bilgilerinin aynı sayfada kolay ve hızlı bir şekilde karşılaştırılabileceği şekilde tasarlanmalıdır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir