Gayrimenkulde Rakiplerinizden Üstün Performans Göstermek İçin Altın Kurallar

featured

Gayrimenkul danışmanlığı kimileri için en zor, kimileri için de en kolay işlerden biri olmalıdır. Doğru olan bir bakış açısına göre farklılık gösterse de, işi sevmiyorsanız yapmanız imkansızdır. Avantajları ve dezavantajlarıyla bu meslekte başarıya giden yol elbette sayılarla bitmiyor.

Dijital ortamın hayatımızın her alanını etkilemesi ile birlikte hayatımızda birçok kolaylık sağlanmıştır. Bunların temel nedenlerini açıklayacak olursak, internet izleyicisi doğal iletişimden daha çok izleyici çekiyor.

Gayrimenkulde sürekli saniyelerle oynamak sizin için hem dezavantaj hem de büyük bir avantaja dönüşebilir. Bunun için yapabileceğiniz en önemli seçim, işinizi saniyeler içinde takip edebileceğiniz bir sıra ile takip etmektir. Bunun için en önemli kurallardan biri müşteri ile düzenli sıcak temastır. Bir müşteri size evi ile ilgili herhangi bir bilgi, satış ya da nakliye hizmeti vermek istediğinde kısa sürede sizinle iletişime geçebilmeli ve ürünün iadesinden memnun olmalıdır.

Bu alanda başarı merdivenlerini tırmanmanız için gerekli 10 altın kuralı sizin için değerlendirdik.

  1. Dürüstlük

Sektör ne olursa olsun, başarılı olmanın en önemli yollarından biri müşterilerinize karşı dürüst olmaktır. Satmak yerine başkaları için değer yaratmaya odaklandığınızda, yalnızca müşterilerinizin güvenini kazanmakla kalmaz, aynı zamanda müşteri ilişkilerinin gelişmesini de kolaylaştırırsınız.

Ayrıca pazarladığınız mülkün alıcısına/kiracısına ve sahibine karşı dürüst olmanız ve kişisel görüşlerinizi paylaşmanız karşılıklı güven kazanmanızı sağlayacaktır. 

  1. Seçenekler Sunan

Müşterilerinize tek bir mülk sunmak yerine, onların ihtiyaç ve isteklerini karşılayabileceğini düşündüğünüz birkaç seçenek sunmak önemlidir.

Aksi takdirde, sunulan tek bir varlık için olumsuz bir müşteriyi kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırsınız.

  1. Empati Kurun

Hem ev sahibi hem de alıcı/kiracı ile empati kurabildiğinizde, emlakçı olmanın en önemli özelliklerinden birini, iyi bir ürünü öğrendiğinizden emin olabilirsiniz.

Her iki tarafın istek ve ihtiyaçlarına odaklanarak ve onların bakış açısıyla değerlendirerek, doğru varlıkları doğru müşterilerle eşleştirmeniz sizin için daha kolay olacaktır.

  1. İşinizi Sevin

Başarıya ulaşmanın bir başka yolu da işinizi sevmektir. İşletmenizin faydalarını göz önünde bulundurarak bu yönde ilk adımı atabilirsiniz.

Gayrimenkul sektöründe işinizden keyif almanıza yardımcı olabilecek bir diğer altın unsur, pazarlayabileceğinizi düşündüğünüz gayrimenkulleri portföyünüze eklemektir. Aksi halde portföyünüzde güvenmediğiniz gayrimenkullerin olması ve zaman harcamanız 3 taraf için de zaman kaybı olacaktır.

  1. Yardıma Açık Olun

İyi bir emlakçı olmak için niyetiniz kesinlikle gelirinizden daha önemlidir. Müşterilerinize güler yüzlü ve yardımsever bir şekilde yaklaşmanız ve onlar için doğru mülkü bulmanın gelirlerinden ziyade onlar üzerinde yaratacağı olumlu etkiyi düşünmeniz çok önemlidir.

Böylece onlara sadece hayallerindeki gayrimenkulü sunmakla kalmayacak, aynı zamanda başarınıza tanık olan kişilerin sizi çevrenizdekilerle tanıştırmasına izin vereceksiniz.

  1. Arsa İşlemleri ve Kredi İmkanları Hakkında Bilgi Toplayın

İyi bir gayrimenkul danışmanı olmanın ön koşullarından biri tapu, KDV oranları ve kredi fırsatları hakkında bilgi sahibi olmaktır.

Gayrimenkul arayanların, sahibini bizzat görmek yerine bir danışmandan yardım istemelerinin en önemli nedenlerinden biri kuşkusuz, satış sürecinde yardıma ihtiyaç duymalarıdır. Bu alanlarda bilgi ve deneyim biriktirerek müşterilerinize güven verebilirsiniz.

  1. Temel Hukuk Bilgisine Sahip Olun

Gayrimenkul işinde başarılı olmanın bir diğer altın kuralı da temel hukuk bilgisine sahip olmaktır.

Bu sayede müvekkilinize sözleşmelerde yardımcı olabilir, olası hukuki durumlarda mağdurun izleyeceği yollarda yol gösterebilirsiniz. 

  1. Bilgiye Açık Olun ve Öğrenin

İnternetin günümüzde hayatımıza girmesiyle bilgi akışının oldukça erişilebilir olduğunu söylemek doğru olur. Gayrimenkul dünyasının her geçen gün büyüyen bir alan olduğunu düşünürsek, başarılı bir gayrimenkul danışmanı olmanın en temel kurallarından birinin bu alandaki güncel bilgileri takip etmek ve öğrenmek olduğunu söyleyebiliriz.

Becerilerinizi geliştirmek için eğitim kursları ve/veya seminerler alabilir, internet üzerinden araştırma yapabilirsiniz.

  1. İşinizi Geliştirmek İçin Çalışın

İşinizdeki diğer danışmanları rakip olarak görmek yerine onları bir ortak olarak görebilir ve onlarla bilgi alışverişinde bulunabilir, sektörde daha başarılı olmak için kararlı hareket edebilirsiniz.

İyi bir gayrimenkul danışmanıysanız iş başarınız da aynı oranda artacaktır, unutmayın ki başarınız işinizde başarı demektir.

  1. 101market Olanaklarından Yararlanın

Kuzey Kıbrıs\’ın en başarılı emlak portalı olarak her zaman sitemizi geliştirmek ve sizlere daha iyi hizmet vermek için çalıştığımızı söyleyebiliriz.

Ayrıca sitemizin 101market bölümündeki Vitrin Reklamları gibi fırsatlardan faydalanabilir ve erişiminizi artırabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir