Sosyal Markalaşma: Tasarım İpuçları ve Püf Noktaları

featured

Artık sosyal medyada marka varlığının çok önemli olduğunu görebiliyoruz. Facebook, Twitter veya Instagram’daki hesap, markanın resmi temsilcisidir.

Bu nedenle her bir görsel unsur şirketin itibarını güçlendirmeye katkı sağlamalıdır. Ticari markalar veya ticari markalar bu konuda yardımcı olacaktır.

Hesap Markalaşması Nedir ve Neden Gereklidir

2018’de küresel dijital veriler, gezegendeki 4 milyar insanın internete erişimi olduğunu açıkladı. Aynı zamanda en çok ziyaret edilen sayfaların sosyal ağlar olduğunu ortaya çıkardı.

Örneğin 2018 sonunda bu sayı Facebook için 1,4 milyar, Instagram için 1 milyar kullanıcıya ulaştı.

Sosyal markalaşma, kurumsal tasarım öğelerini kullanarak kişisel bir profilin oluşturulması ve sürdürülmesidir. Ayrıca, sizinle halk arasında belirli bir yayma ve iletişim yöntemini de içerir. Hep birlikte bu, aşağıdaki sorunları çözmenize olanak tanır:

İtibar yönetimi. Resmi hesabınız, şirket hakkında güvenilir bilgilerin alınabileceği ana bilgi kaynağı olarak hizmet edecektir. Profilin yüksek kaliteli tasarımı halkın güvenini artıracaktır.

Fiyat artışı. Bir pazarlama stratejisi uygulamak, marka hayran kitlesini artırmaya yardımcı olacaktır. Sonuç olarak satışlar artacaktır (eğer böyle bir hedef varsa).

İletişimi ve etkileşimi geliştirin. Bir şirket profilinin en faydalı yönlerinden biri sorular, yorumlar ve şikayetlerle ilgilenmektir. İlk olarak, hedef kitlenizin gerçek sorunlarını ve ihtiyaçlarını keşfedeceksiniz. Ardından, isteklere hızlı bir şekilde yanıt vererek abonelerinizin markanıza yönelik olumlu tutumlarını pekiştirebilirsiniz.

Konumunda artan etkisi, şirketin yeni ortaklar, müşteriler, çalışanlar ve hatta yatırımcılar bulmasını sağlayacaktır: tüm sonuçlara, varlığın geliştirme stratejisinde belirtilen hedeflere göre elde edilebilir. marka hesabı.

Site yerelleştirmesini iyileştirin. Aboneleri sürekli olarak şirket web sitelerine yönlendirirseniz, katılım ve (nihayetinde) dönüşüm oranları artacaktır.

Markalaşmanın Alakası Nedir?

Bir sosyal ağın markalaşması temel olarak görsel öğelerin (profil fotoğrafları, profil başlıkları, fotoğraflar ve gönderiler için resimler) kullanımından oluşur. Brainrules.net hizmetine göre kullanıcılar görsel içerikleri daha net hatırlıyor.

Ayrıca, contentmarketinginstitution.com’a göre, B2B pazarlamacılarının Q’su fotoğrafları, infografikleri ve videoları tercih ediyor.

Görsel içerik daha fazla görüntüleniyor. Ve buna şirket tanımlayıcıları veya diğer tanınabilir semboller eklenirse, profil çok daha tanınabilir hale gelir.

İle Bir Marka Hesabı Kaydetmek İçin Bir Sosyal Ağ Nasıl Seçilir?

Tüm popüler sosyal ağlarda bir marka oluşturmak ve bir hesap tanıtmak gerekli değildir. Bu pahalı, karmaşık ve her zaman makul olmayabilir. 1-2 sosyal ağ seçmek için şu ipuçlarını kullanın:

Sektörünüzü düşünün. Geniş erişimi sayesinde Facebook, küresel bir platform olarak kabul edilir. Moda ve teknoloji alanında çalışan, aksesuar satan yaratıcı projeler Instagram’da kayıtlı olmalıdır. Web siteniz veya blogunuz çok sayıda ilgi çekici içeriğe sahipse, makalelerinizi Twitter’da paylaşabilirsiniz.

Web sitenizdeki trafik istatistiklerini toplayın. Google Analytics ve diğer hizmetler, kullanıcılarınızın kullanabileceği sosyal ağlar hakkında bilgi sağlar. Bunlara odaklanın.

Sizin için oluşturulacak içerik türünü seçin. Instagram’ın kaliteli fotoğraflara ve kısa videolara ihtiyacı var. Facebook kullanıcıları ilgi çekici hikayelere ve uzman gönderilerine bayılacak.

Rakiplerinizin profillerini hangi sosyal ağlarda tanıttığını öğrenin.

İşletmenizi Facebook’ta Nasıl Tanıtabilirsiniz

Saygı duyduğunuz ünlülerle iletişim kuruyormuş gibi yumuşak ve rahat bir ton kullanın. Kitlenizin dikkatini çekmek için reklamları kullanın: reklamlar olmadan abone artışı düşük olurdu.

Instagram’da Çalışmanın Özellikleri

Düzenli olarak kaliteli içerik gönderin ve görüntüleyin: fotoğraflar ve kısa videolar Doğru hashtag’leri seçin: adı, coğrafi konumu (gerekirse), yaygın kelimeleri ve ifadeleri kullanın.

Twitter’da Nasıl Başarılı Olunur

Markaları ve kişisel hesapları takip edin – karşılığında daha fazla insan sizi takip edecek. Önemli bilgileri yayınlayın: şirket hakkında ilginç gerçekler, indirimlerle ilgili haberler, blog gönderilerine bağlantılar. Abonelerle çalışın: yorum yapın ve soruları yanıtlayın. Hakkınızda olumlu yorumlar paylaşan kişileri retweetleyin

İyi Sosyal Medya Profil Tasarımı: Neden Önemlidir?

Bir sosyal ağ tasarımı, güven uyandıran başarılı bir işletmenin bütünleyici bir imajını oluşturmalıdır. Bunun için marka sayfasının temel unsurları üzerinde çalışmanız gerekir:

logo – her yayında çoğaltılan profili tanımlamak için kullanılır. Logonuzu kullanmak daha uygundur (metinsiz basit bir simge olarak). Kişisel bir marka hesabıysa, doğal bir zemine karşı bir portreye ihtiyacınız var;

profil fotoğrafı (Facebook, Twitter için geçerlidir). Takipçileri bilgilendirmek için kullanın: bir slogan ve şirket iletişim bilgileri gönderin. Veya görseli alakalı reklamlar, haberler, indirimler ile değiştirin;

içerik. Sosyal ağın tasarım konseptine uygun olmalıdır (bu, önerilen boyutlar ve formatlar için de geçerlidir). Tanınabilir hale getirin: Özel bir düzen oluşturun. Bir fotoğraf paletine bağlı kalın. Tüm görüntüleri 1-2 seçilmiş filtrede işleyin. Yalnızca bir yazı tipi kullanın. Herhangi bir görsel içeriği bir logo filigranı ile süsleyin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir