Çam Terebenti Yağı Ne İşe Yarar?

featured

Piyasada çokça adı geçmekte olan çam terebenti yağının birçok kullanım alanı mevcuttur. Çam terebenti yağı ve çam terebenti esansı olarak ikiye ayrılmakta olan bu ürünlerin farklı yararları bulunmaktadır. “Çam terebenti yağı ne işe yarar?” sorusunun cevabını merak ediyorsanız, ayrıntılar yazımızda…

Çam Terebenti Yağı Nasıl Elde Edilir?

  1. Kozalakların gövdesinden reçine olan kısımdan alınmakta olan çam terebenti yağı doğal maddelerden üretilmektedir.
  2. Damıtma yöntemi ile şişelere doldurulmakta olan çam terebenti yağı bu şekilde kullanıma hazır hale gelmektedir. Özellikle saç sağlığı konusunda oldukça popülerite kazanmakta olan çam terebenti yağının bunun haricinde birçok faydası mevcuttur.
  3. Aktarlarda kolayca ve ekonomik fiyatlara bulabileceğiniz çam terebenti yağı ilaç niyetine dahi kullanılmaktadır.
  4. Romatizmasal, nefes darlığı, stres gibi rahatsızlıklarınız varsa bu doğal ürünü rahatlıkla deneyebilirsiniz.
  5. Cebinizden fazla para harcamadan ve ilaç tedavisine takviye niyeti ile bu üründen faydalanabilirsiniz.
  6. Kullanımı da oldukça kolay olan bu ürünü tek başına kullanmak yerine şampuan, krem gibi başka maddelerle karıştırarak kullanmak sizler için daha yararlı olabilmektedir.

Çam Terebenti Yağı Neye İyi Gelir?

Öncelikle çam terebenti saç sağlığı için adını sıkça duyursa da farklı birçok faydası da yer almaktadır. Sizler de sağlık sorunlarınızı doğal bir yoldan hafifletmek ve gidermek istiyorsanız işte çam terebentini kullanabileceğiniz alanlar aşağıdaki gibidir:

  • Eklem ağrılarınız ve romatizmanız varsa çam terebentini ağrıyan bölgeye sürebilirsiniz. Bu sayede ağrı yaşadığınız bölge rahatlayacak ve ağrı hafifleyecektir.
  • Eğer nefes darlığı çekiyorsanız burnunuzu açmaya yarayan çam terebentini banyoda buhar banyosu ile kullanabilirsiniz. Böylelikle akciğerlerinizin açılmasını sağlayabilirsiniz.
  • Stres ve kaygıya yönelik de bir faydası olduğu bilinen çam terebentini kötü hissettiğiniz durumlarda banyo suyunuza katarak rahatlayabilirsiniz.
  • Çam terebenti içinde bulunan maddelerin yaydığı koku sayesinde odaklanma sorununu çözdüğü söylenmektedir.
  • Cilt ve deri hastalıkları üzerinde de belirgin bir fayda sağlayan çam terebentini egzama ve sivilce gibi cilt sorunlarınız olduğunda kullanabilirsiniz.
  • Saç derisini besleme gibi bir özelliğe sahip olan çam terebentini düzenli kullandığınız takdirde olumlu sonuçlar alabilmektesiniz. Şampuanınızın içinde dökeceğiniz çam terebenti ile kepek oluşumunu da engellemiş olmaktasınız.
  • Saç sağlığı açısından bir diğer olumlu özellik ise saçınızın dökülmesini engellemesidir. Aynı zamanda saçlarınızın uzaması uzun süre alıyorsa çam terebeneti sayesinde uzun ve gür saçlara sahip olabilirsiniz.
  • Antibakteriyel ve antiseptik özellikleri ile cildinizin üzerinde oluşabilecek bakterileri yok etmeye yardımcı olmaktadır.
  • Özellikle üst solunum yollarında bir rahatsızlık varsa ve boğaz ağrısı çekiyorsanı boğazınıza süreceğiniz çam terebenti sayesinde boğaz ağrısından kurtulabilirsiniz.

Çam Terebentinin Yan Etkisi Var Mı?

Çam terebentinin ciddi bir yan etkisi bulunmamakla birlikte kullanacağınız alanda farklı maddeler ile karıştırıp kullanmak sizin için daha faydalı olmaktadır. Yanma, tahriş, kızarıklık gibi etkiler görmek istemiyorsanız ve alerjik bir bünyeye sahipseniz başlangıçta az miktarda kullanmanız cildinizde yan etkisinin olup olmadığını denemenizde katkı sağlamaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir