1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Yağ Yakma Etkili Zayıflama Çayları Nelerdir?

Yağ Yakma Etkili Zayıflama Çayları Nelerdir?

Kış mevsiminin yavaş yavaş sonlanıp bahar havasının esmeye başlamasıyla birlikte vücudumuzun formda tutmak için çalışmalar başlamaktadır.  Buna istinaden spor salonlarına yazılmak, diyet yapmak, yürüyüş yapmak gibi çözümler bulunmakla birlikte yanı sıra yağ yakma özelliği olan bitkisel çaylar da ilgi çekmektedir.

Bitki Çayı Tüketmek İçin Sebepler

  • Bu çayların ilaç gibi zararlı maddeler içermiyor olması tüketicilerin gönül rahatlığı ile bu çaylardan yararlanmasını sağlamaktadır. Fakat bu çaylar doğal maddelerden oluşuyor diye aşırı tüketmek kişide olumsuz yan etkilere sebebiyet verebilmektedir.
  • Sizler de yaz yaklaşırken formunuzu daha iyi hale getirmek için yağ yakıcı çaylardan tüketebilirsiniz.
  • Hem yaz aylarına sizi mutlu edecek bir görüntüyle girmiş olur hem de bu bitki çayı sayesinde enerjinizi artırabilirsiniz.

En Çok Yağ Yakma Etkisi Olan 5 Bitki Çayı

 

Kilo vermeye yardımcı ve ödem atma özelliği olan bitki çayları sizleri kışın oluşan şişkinlikten ve fazla kilolardan kurtulmanızı sağlamaktadır. Tamamen doğal maddelerden oluşan bu çayları tükettiğinizde hem metabolizmanız hızlanacak hem de kendinizi hem daha enerjik hissedebileceksiniz. İşte sizler için derlenen en çok yağ yakma etkisi olan 5 çay aşağıdaki gibidir.

Yeşil Çay

En çok bilinen ve tercih edilmekte olan yeşil çay en iyi antioksidan özelliğine sahip olan çaylardan biridir. Yeşil çayın içinde E vitamini, flavonid gibi içerdiği birçok madde ile sizlere yağ yakmanız konusunda yardımcı olmaktadır. Metabolizmanızı hızlandırarak hiç hareket etmeden bile fazla kilolarınızdan kurtulmanızı sağlamaktadır. Bununla birlikte dikkat edilmesi gereken nokta yeşil çayın içinde bulunan kafein oranı sebebiyle dengeli tüketilmesi gerektiğidir. Eğer uyku sorununuz varsa yeşil çayı gündüzleri tüketmeniz tavsiye edilmektedir.

Mate Çayı

İçinde buluna ‘’mateine’’ maddesi sayesinde metobolizmayı hızlandırmakta olan bu çay son zamanlarda oldukça popüler hale gelmiştir. Tokluk hissini uzun süre boyunca sağlayabildiği için diyet yapmakta olan kişiler bakımından gayet uygun bir içecek olarak görünmektedir. Aynı zamanda sindirim sisteminizdeki bozuklukları da gidermeye yardımcı olmaktadır.

Biberiye Çayı

Bağışıklık sisteminizi destekleyen yapısı ile boşaltım sistemi rahatsızlıklarına da iyi gelmektedir. Demir, kalsiyum bakımından oldukça güçlü bir içeriğe sahip olan biberiye çayını diyetinizin içinde kullanabilme imkanına sahipsiniz.

Oolong Çayı

 

Çin kültürüne ait olan bu çay siyah çay ile yeşil çayın arası bir görünüme sahiptir. İçinde bulunmakta olan maddeler şekerli bir tat oluşturmaktadır. Özellikle obezite problemleri yaşayan kişiler dahi bu çayı tükettiğinde olumlu bir geri dönüş alabilmektedir. Eğer sizin de aşırı derecede bir kilo probleminiz varsa bu çayı rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Zencefil Çayı

İçerdiği maddeler dolayısıyla acı ve kekremsi bir tada sahip olan zencefilin içimi zor olsa da edindiği faydalar sayesinde onu tercih edebilirsiniz. Tadını yumuşatmak için limon veya bal sıkabileceğiniz zencefil çayını tüketerek formunuzu istediğiniz konuma getirebilme şansına sahip olmaktasınız.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir