Ceviz Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Ceviz Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Ceviz, en yararları besinlerden birisi olarak bilinen ve çokça tüketilen bir besindir. Özellikle sonbahar döneminde başlayan taze ceviz hasadı, vitamin kaynağı cevizlerin toplandığı ve temizlendiği dönemdir. Bu dönemde birçok kişi ceviz toplar ve ayıklarken ellerinde lekeler fark etmektedir. Taze cevizin yeşil kabuğu üzerinden geçen bu lekeler, ellerde uzun süre kalmakta ve ceviz toplandığı sinyallerini çevreye vermektedir. Sadece el ile sınırlı kalmayan taze ceviz lekesi, kıyafet, eşya gibi şeylerde de oldukça inatçı davranmaktadır. bu noktada birçok kişi ceviz lekesi nasıl çıkarılır sorusunun cevabını merak etmektedir.

Ceviz Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Ceviz Lekesi Elden Nasıl Çıkar? Ceviz Lekesinden Kurtulmanın Yolları

Ceviz lekesi, ceviz toplayan birçok kişinin yaşadığı durumdur. Olgunlaşan ve toplanma zamanı gelen cevizler, yeşil bir kabuk ile çevrilidir. Taze ceviz kabuklarının içerisinde bulunan sıvı, el ve eşyalarda leke oluşmasına neden olmaktadır. Oldukça zor çıkan ve inatçı davranan bu lekeler, özellikte elde kınalıymış gibi bir görüntü oluşturmaktadır. Bu noktada ceviz lekesinden kurtulmanın basit ve doğal yolları bulunmaktadır. Uygulaması kolay olan bu yollar şöyledir:

  • Sirkeli su yöntemi
  • Çamur ve kil yöntemi
  • Limon veya limon suyu yöntemi
  • Zeytinyağı yöntemi
  • Diş macunu yöntemiCeviz Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Doğal Yöntemlerle Ceviz Lekesi Çıkartma

Doğal yöntemlerle ceviz lekesi çıkartmanın birçok yolu bulunmaktadır. Aynı zamanda halı ve kıyafet içi de kullanıla bilinen bu malzemeler, taze cevizin oluşturduğu tüm lekelere çözüm olmaktadır.

Sirkeli su yöntemi

Sirkeli su yöntemi, eldeki ceviz lekesinin çıkarılmasında kullanılan etkili bir yöntemdir. Sirkeli su yönteminde 2 su bardağı su ile 2 yemek kaşığı sirke bir kapta karıştırılır. Ardından lekeli eliniz bu su içerisinde en az 10 dakika bekletilir. Sonrasında bol sabunla yıkanan lekeler, kolayca elinizden çıkar.

Çamur ve Kil Yöntemi

Çamur ve kil yöntemi olarak bilinen bu yöntem, kurumuş ve beklemiş lekelerde oldukça etkilidir. Herhangi bir çamurun veya kilin içerisine ceviz lekesi olan elinizi sokun. Bir süre çamur içerisinde elinizi bekletin. Ardından ılık su ve sabunla yıkanan elinizden ceviz lekeleri kolayca çıkacaktır. Yıkama işlemi yine sirkeli su karışımı ile de yapılabilir. Bu yöntem daha da etkili olacaktır.

Limon veya Limon Suyu Yöntemi

Limon veya limon suyu kullanılarak uygulanan bu yöntem, yine taze ceviz lekelerinde çözüm alternatifidir. Yarıya bölünen limon veya limon suyu, ellerde leke oluşan kısımlara iyice sürülür. 5-10 dakikada bekletilen limon, bol sabunla yıkandıktan sonra eldeki tüm lekeleri çıkarmaktadır.

Diş Macunu Yöntemi

Diş macunu leke çıkartmada etkili bir malzemedir. Ceviz lekelerine de etki eden diş macunu yöntemi, oldukça kolay uygulanır. Lekeler üzerine sürülen diş macunu iyice ovulduktan sonra bir süre bekletilir. Ardından bol su ile yıkanan ellerden tüm ceviz lekeleri kolayca çıkmaktadır.

Zeytinyağı Yöntemi

Zeytinyağı ile ceviz lekesi çıkarma yöntemi oldukça etkili olan yöntemlerden birisidir. Saydığımız tüm uygulamaların ardından yine zeytinyağı yöntemi uygulanabilmektedir. Yağların leke sökücü etkisini kullanan zeytinyağı yöntemi, etkili şekilde ceviz lekelerini çıkarmaktadır. Lekeli elinize bolca sürülen ve yedirilen zeytinyağı bolca sabunla yıkanır. Bu işlem çıkana kadar tekrar edilir. Ardında lekeler yumuşayarak çıkacaktır.

Ceviz lekesi nasıl çıkar sorusunun cevabını kısaca sizlerle paylaştık. Doğal ürünlerle cildinize zarar vermeden uygulanan yöntemler, oldukça kolay ve etkilidir. Bunun yanında kimyasal içeren deterjan, aseton gibi ürünler de leke üzerinde etkilidir. Bu tarz ürünlerin kullanılması, çözüm olsa da cildinizde sorunlara yol açabilmektedir. Bu açıdan kimyasal ürün içeren yöntemler tercih edilirken dikkatli olunmalıdır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir