Konsantrasyon Geliştirme Antrenmanları Nelerdir?

featured

Konsantrasyon eğitimi egzersizleri, odaklanmanızı ve konsantrasyonunuzu geliştirmenin harika bir yoludur. Bu blog yazısında, konsantrasyon eğitimi alıştırmalarında hangi besin gruplarının, elementlerin, duyuların ve gezegenlerin yer aldığını keşfedeceğiz. Bu yazının sonunda, konsantrasyon antrenman egzersizlerinin ne olduğunu ve odaklanmanıza ve konsantre olmanıza nasıl yardımcı olabileceklerini daha iyi anlamış olacaksınız.

  1. Besin Grupları

İşleri halletmek söz konusu olduğunda, hiçbir şey konsantrasyon eğitimi egzersizlerinden daha iyi olamaz. Bu alıştırmalar, herhangi bir görev veya projede anahtar olan odaklanma ve konsantrasyonun iyileştirilmesine yardımcı olur.

Besin grupları, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu tüm besinleri almanızı sağlamanın harika bir yoludur. Konsantrasyon eğitimi egzersizleri, besin grupları adı verilen on farklı kategoriden birine girer ve her birinin kendine özgü faydaları vardır. Besin grupları şunlardır: kas grubu egzersizi, kardiyo egzersizi, denge egzersizi, germe egzersizi, su egzersizi, baş / boyun egzersizi, göz hareketi egzersizi ve beyin fonksiyonu / hafıza fonksiyonu egzersizi sayılabilir. Bu besin gruplarının her birinin, işyerinde veya başka yerlerde odaklanma ve konsantrasyonu iyileştirmek için kendine özgü faydaları vardır.

Örneğin, kas grubu egzersizleri vücudun çeşitli bölgelerinde güç ve dayanıklılığın artmasına yardımcı olur. Bu, görevler veya projeler üzerinde çalışırken genel zindelik düzeylerini iyileştirmeye ve performansı artırmaya yardımcı olabilir. Kardiyo egzersizlerinin odaklanma ve konsantrasyonu iyileştirmek için de birçok faydası vardır – gün boyunca motive kalmamıza yardımcı olan sağlıklı bir enerji kaynağı sağlarlar. Kardiyo, enerji seviyeleri sağlamanın yanı sıra, genel beyin sağlığı ve işlevi için önemli olan vücuttaki kan akışını iyileştirmeye de yardımcı olur.

  1. Öğe

Konsantrasyon eğitimi söz konusu olduğunda, eğitimin etkili olabilmesi için mevcut olması gereken dört temel unsur vardır. Bu unsurlar fiziksel zorluk, zihinsel zorluk, duygusal zorluk ve ruhsal zorluktur.

Fiziksel zorluk, diğer üçünün üzerine inşa edildiği temel olduğu için dördünün açık ara en önemlisidir. Yeterince zorlayıcı olan fiziksel bir meydan okuma olmadan, askerler kendilerini zorlamak ve eğitimlerinde başarılı olmak için motive olmayacaklar. Antrenman egzersizleri, askerlerin tüm antrenman boyunca tüm kaslarını kullanmalarına izin verecek şekilde de tasarlanmalıdır. Bu şekilde kalori yakarken güç ve dayanıklılık oluşturabilirler.

Listede bir sonraki sırada zihinsel meydan okuma var ,zihinsel bir meydan okuma olmadan askerler eğitim tatbikatları boyunca odaklanamayacak veya motive olamayacaklar. Bu zorluklar, askerlerin engelleri aşmak için ayakları üzerinde düşünmelerini ve yaratıcı çözümler bulmalarını gerektirmelidir. Ayrıca, birliklerin sadece hareketlerden geçmek yerine ilerliyormuş gibi hissetmeleri için her tatbikatı zor ama ulaşılabilir hale getirmeyi amaçlamalıdırlar.

Duygusal zorluklar da önemli bir rol oynar , eğitim tatbikatlarına bağlı duygular olmadan, birlikler birbirleriyle bağlantı kuramaz veya bir birim olarak aralarında güven oluşturamaz. Bu zorluklar, birliklerin eğitim sırasında tanımlayabilecekleri somut bir şeye sahip olmaları için heyecan veya korku duyguları yaratmalıdır. Ayrıca, tatbikatlar sırasında birliklerin asla çok rahat veya kayıtsız kalmaması için hem fiziksel hem de zihinsel olarak yorucu olan tatbikatları hedeflemelidirler.

  1. Anlama

Dünyanın yoğun bir yer olduğu bir sır değil. Sürekli gürültü, parlak ışıklar ve sonsuz ekranların tümü konsantrasyonumuzu ve odaklanmamızı olumsuz etkileyebilir. Neyse ki, evlerimizin konforunu hiç terk etmek zorunda kalmadan odaklanma ve konsantrasyonu iyileştirmenin yolları var. Bunu yapmanın harika bir yolu, Konsantrasyon Antrenmanı Egzersizleri (CTE’LER) adı verilen antrenman egzersizleridir.

CTE’LER, her yerde ve her zaman yapılabilen çok yönlü egzersizlerdir. Doğada zihinsel, fiziksel veya duyusal olabilirler ve her birinin kendine özgü faydaları vardır. Zihinsel egzersizler hafızayı ve odaklanmayı geliştirmeye yardımcı olurken, fiziksel egzersizler koordinasyonu ve tepki süresini iyileştirmeye yardımcı olur. Duyusal egzersizler, çevremizdeki dünyada farkındalığı ve odaklanmayı geliştirmeye yardımcı olur. Her üç tip CTE, genel olarak daha iyi odaklanma ve konsantrasyon elde etmenin en iyi yollarından biridir.

Mevsim Oyunu

En popüler konsantrasyon antrenmanı egzersizlerinden birine mevsim oyunu denir. Oyunun amacı, sezonda olan nesneleri tanımlamaktır. Örneğin, kışın bir kardan adam, ilkbaharda çiçekli bir ağaç ve yazın bir havuz görebilirsiniz. Nesne, belirli bir süre içinde kaç nesneyi doğru bir şekilde tanımlayabileceğinizi görmektir. Bu egzersiz tek başına veya başkalarıyla oynanabilir ve herhangi bir zorluk seviyesine uyarlanabilir. Böylelikle mevsim oyunları etkili bir egzersiz türü olarak ön plana çıkıyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir