Ceviz yaprağı çayının faydaları nelerdir?

Ceviz yaprağı çayının faydaları nelerdir?

Doğa bize kendiliğinde pek çok şifa sunar ama birçoğumuz bu şifanın kaynaklarını ya da nasıl yararlanabileceğimizi bilmeyiz. işte bu şifa kaynaklarından biri de ceviz yaprağıdır. Saç boyamasından cilt maskesine ve zayıflamaya kadar pek çok süreçte ceviz yaprağı çayının faydaları inkar edilemez. Elbette ki her bitkisel ürün kullanımında olduğu gibi aşırıya kaçılmamak şartı ile.

Ceviz Yaprağının Faydaları

Öncelik ceviz yaprağı çayı yapılarak içilebildiği gibi kurutularak çeşitli işlemlerden geçirilen ceviz yaprağının faydaları hakkında bilgi vermek istiyoruz. Ceviz yaprağı içeriğindeki yoğun karoten ve tanen maddeleri içermesinden, C ve E vitaminine sahip olmasından dolayı cilt bakımından kanser tedavisine, şeker hastalığından ağız bakımına kadar oldukça geniş kullanım alanına sahiptir.

  • Ceviz yaprağı anti-toksin bir maddedir ve vücuttaki zararlı toksinlerin atılımını sağlamaktadır.
  • Kanser hücrelerinin gelişimini ve yayılımını durdurduğu gözlemlenmiştir.
  • Bağırsak kurdu olanların ceviz yaprağı çayı içmeleri halinde kurtların düşürülmesinde etkili olmaktadır.
  • Ceviz yaprağı ile ilgili merak edilen konulardan biri de Ceviz yaprağı şekere iyi gelir mi olmaktadır. Ceviz yaprağının kan şekerinin düşmesini sağlamaktadır ve bu durumda şeker hastalarının yüksek şeker seviyesini düşürmesine katkı sağlar. Ancak şeker hastalığının iyileşmesine bir katkısı olamaz.
  • Yaraların iyileşmesi için kullanılan yöntemlerden biri de ceviz yaprağından yapılan macundur.
  • Saçınızın daha parlak ve sağlıklı görünmesi için ne yapabilirim diye merak ediyorsanız ceviz yapraklarını ezerek püre yapmanız ve bunu şampuanınıza eklemeniz tavsiye edilmektedir.
  • Ceviz yaprağı çayı yaparak bunu cildinize sürebilirsiniz. Özellikle akne problemi olan kişilerde akne sorunlarını gidermekte hatta akneye bağlı hasarların iyileşmesinde etkili olmaktadır.
  • C Vitamini deposu olan ceviz yaprağından çay yaparak her gün 1 bardak tüketebilirsiniz.

Ceviz Yaprağının Zararı Var mı?

Her bitki gibi ceviz yaprağı tüketiminde de ölçülü olmak zorundasınız. Özellikle kronik rahatsızlığı olanların ya da hamile bayanların ceviz yaprağı kullanmadan önce mutlaka doktorlarına danışmaları önerilmektedir. İçeriği sebebi ile bazı kişilerde alerjik reaksiyon verse de ceviz yaprağının zararı bulunmamaktadır.

Ceviz ağacının havaya sülfür gazı salgılaması sebebi ile bazı kişiler tarafından ceviz yaprağı zehirli midir sorusu sıkça sorulmaktadır. Ancak ceviz yaprağı zehirli bir yaprak değildir ve fazla kullanılmamak kaydı ile tüketilmesinde bir zararı olmamaktadır.

Ceviz yaprağı çayının faydaları nelerdir?

Ceviz Yaprağı Çayının Faydaları

Ceviz yaprağının faydaları olurda bu yapraklardan yapılan çayın faydası olmaz mı hiç! Ceviz yapraklarından yapılan çayın pek çok faydası olduğunu söyleyebiliriz. Toksin attırması sebebi ile zayıflatan çaylar arasında yer alırken romatizma ve gut hastalığı tedavisi içinde ceviz yaprağı çayı kullanılmaktadır. Peki, ceviz yaprağı çayının faydaları neler kısaca bir göz atalım.

  • C ve E vitamini içerdiği için bağışıklık güçlendirici ve vitamin desteği olarak günde bir bardak ceviz yaprağı çayı içebilirsiniz. Özellikle kış aylarında gribal hastalıklardan korunmak için ceviz yaprağı çayı içmek alternatif bir tedavi yöntemi olabilir.
  • Alternatif tıp tarafından kanser hastalığının tedavisi için ceviz yaprağı çayı tavsiye edilmektedir.
  • Bağırsaklarınızda kurt var ise bunu doğal olarak düşürmenin yöntemi ceviz yaprağı çayı içmektir.
  • Bakteri, mikrop ve toksin atımı için oldukça etkili bir bitki çayıdır. Bu sebeple kilo verme süreçlerinde metabolizma hızlandırması için ara öğünlerden birinde 1 bardak ceviz yaprağı çayı içebilirsiniz.
  • İçeriğinde karoten ve tanen olması sebebi ile cilt bakımında ceviz yaprağı çayı kullanılır. Her sabah ve akşam cildinizi ceviz yaprağı çayı ile temizlerseniz sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz. Akne problemi olan kişiler için ceviz yaprağı çayının faydaları kesinlikle inkar edilemez. Mutlaka kullanmaları tavsiye edilir.
  • Şeker hastalığını tedavi etmesi mümkün olmasa da kan şekeri seviyesinin düşmesinde ceviz yaprağı çayı etkili sonuçlar verir.

Ceviz Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır?

Ceviz yaprağı çayı nasıl demlenir merak ediyorsanız hemen sizler için bir tarif verelim.  Öncelikle ceviz yapraklarının kurutulmuş olması tercih edilmelidir. Ceviz ağaçlarından toplayarak kendiniz kurutabileceğiniz gibi aktarlardan kurutulmuş ceviz yaprağı alabilirsiniz.

1 Tutam ceviz yaprağını 1 fincan kaynamış su içine atmanız ve 5 dakika ağzını kapatarak demlemeniz gerekmektedir. 5 Dakika demlenen ceviz yaprağı çayı süzülerek tüketilmeye hazır hale gelecektir. Ceviz yaprağı çayının faydaları açısından şeker ilave etmeden içmenizi tavsiye ederiz. Dilerseniz pekmez ya da bal ile tatlandırabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir