Çevrimiçi Kimlik Yönetimi Nedir?

Çevrimiçi Kimlik Yönetimi Nedir?

Çevrimiçi kimlik yönetimi, kullanıcı kişinin siber ayak izini veya çevrimiçi kullanıcıyı şekillendirip koruma işlemi sürecidir. Birden çok İnternet kullanıcısının çevrimiçi olarak bulunan varlıklarını yönetmeleri ve sanal kişisel itibar yönetimine katılmalarına gerek duyulmasa da, kullanıcıları birçoğu , isimlerini çevrimiçi olarak profesyonel bir kapasitede pazarlama veya en azından başka kişilerin siber ortamda kullanabileceği bilgileri sağlamasını gerektiren konumlara sahiptir. Bazı kullanıcılar için, çevrimiçi kimlik yönetimi , çoklu olan profillerin oluşturulması yardımıyla kişiselleri profesyonel olan kimliklerden ayırma fırsatı sunmaktadır. Çevrimiçi görüntü yönetimine yönelik çabalar, kullanıcıların konu konusundaki uzmanlığı, marka ile ilgili başarıları öne çıkarmasını ve olumlu bir vızıltı oluşturarak başkalarının etkilenmesine olanak sağlar.

Çevrimiçi kimlik yönetimine ilgi duyan kişiler , kişisel ya da profesyonel olup olmadıklarına bakılmadan , sanal alanda itibarlarını oluşturabilmek ya da geliştirebilmek için bir dizi etkin adım atmayı düşünmelidirler. Birden çok kişi, hedeflerine ya da markalarına adanmış bloglar veya web siteleri oluşturmaktadırlar. Sosyal ağ siteleri başka bir yöntem sunmaktadır ; markaya adanmış olan profiller ve sayfalar oluşturup çevrimiçi gösterimi arttırmakta ve okurları eğitmek için hizmet verebilecek ek bilgilere bağlantılar ekleyebilmek için başka bir fırsat sunmaktadır.

Çevrimiçi Kimlik Yönetimi Nedir?

Pek çok kişi bir adım öteye gidip benzer bir endüstride diğerler kişileri takip etmeyi ve \” sözcüğü yayma \” çabasıyla bilgilerini çapraz referansta buluyor. Herhangi bir e-postaya ya da anlık olarak ileti iletişimine eklenmiş olan logolar ve etiket hatları, kişisel olan bir markayı çevrimiçi tanıtmanın ve hayati ayrıntıların hedef kitleye ulaşabilmesine yardımcı olabilmenin ek yoludur. Son ve en önemlisi ise , ücretsiz şekilde makale yayıncı web siteleri , bir markayı tanıtmaya yardımcı olacak bilgileri içinde barındıran makaleleri yayınlamanın uygun maliyetli bir yolunu sunmaktadır. Daha sık makale gönderen yazarların daha sık okunma veya takip edilme olasılığı daha da yüksek olmaktadır. Ek olarak, bu ve bunu gibi siteler genel olarak çevrimiçi kimlik yönetimi ve marka büyümesi için daha da fazla fırsat sunan yazar ile ilgili bilgi için bir bölüm sağlamaktadır.

Mesleki ve kişisel kimlikleri ayrı tutabilmek için kullanılabilin çok az miktarda teknik bulunmaktadır. Çevrimiçi kimlik yönetimi , profesyonel çevrimiçi girişimler için gerçek bir ad ve tamamen doğada kişisel olanlar için takma adlar tercih edilerek kolaylaştırılabilinir. Kişisel veya profesyonel bir durumu yansıtacak biçimde kullanmak için bir avatar ya da küçük resim boyutunda bir resim seçmek de oldukça önemlidir. Bu resimlerin kullanılması, çevrimiçi görüntüleyen kişilerin çevrimiçi bir üne katkıda bulunabilecekleri bir adla yüz yüze gelmelerine yardımcı olmaktadır.

Çevrimiçi Kimlik Yönetimi Nasıl Kullanılmalıdır?

Çevrimiçi haysiyeti dikkatlice seçebilmek çok zorlu bir işlemdir , fakat markanın çevrimiçi olarak gösterilme biçimini iyileştirebilmek için zaman harcamak ve mücadele vermek önemlidir. Çevrimiçi kimlik yönetimi bir iş görüşmesi , ipotek ya da kredi müracaatı vb. işlemler için tanımlayıcı bir etmen görevi görebileceğinden dolayı dikkatlice yönetilmelidir.

Çevrimiçi Kimlik Yönetiminin Yararları Nelerdir?

İzlenmeden vazgeçildiği zaman , çevrimiçi kimlikler basitçe hasar görebilmektedirler. Olumsuz sosyal medya gönderilerinden, makûs gayeli editörlerin , makûs tenkitlerden, negatif medyadan ve hatta bilgisayar korsanlarından gelen hakimiyet dışında görünen eforlar, çevrimiçi kimliği paramparça bir şekle getirmeye çalışabilir. Fakat çevrimiçi kimliği yönetmek için faal bir çalışma yapılırsa, hedef kitlelerin şahıs veya marka ile ilgili çevrimiçi olarak bulduğu bilgiler üzerinde daha fazla hakimiyet sahibi olabilir ve bu süreçteki genel haysiyet artırılabilir. Hedeflere bağlı bir biçimde , çevrimiçi kimlik yönetimi reel kimliği tanıtmak ya da gözetmek için kullanılabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir