Çilek Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?

Çilek Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?

Yaz mevsiminin yıldızı olan meyve olan çilek, kilo vermeye de yarıyor. Çilek diyeti nedir? Bu soru hakkında konuşacağız. Çileğin faydaları zaten mevcutken bir de zayıflamak isteyen insanların yardımına koşuyor. Çilek meyvesi kanı temizler, stres içinde olanları yatıştırır. Diş etleri ve diş yapısına da fayda sağlarken, ağız kokusu için de birebirdir. Karaciğer hastalıkları, romatizma gibi hastalığa sahip kişilere de iyi gelir.

Çilek aynı zamanda sindirim yollarını da düzenler ve bağırsak rahatsızlığı çekenlere kurt dökümü de sağlar. Çilek sağlığa bu kadar yararlıyken tabi ki de cilde de iyi gelir. Cildin nemlenmesine yarar ve kürler olsun kremler olsun içinde bulunur. Cildinize daha yeni daha fresh bir görünüm sağlar. İdrar söktürücü yararı da mevcuttur. Yalnız çilek toprakla temas eden bir meyve olduğundan tüketmeden önce iyice yıkanmalıdır. Eğer iyi yıkanmamışsa böbreklerde kum oluşturabilir.

Çilek Diyeti

Çilek diyeti nedir sorusu oldukça merak edilen konudur. Çilek diyeti, bahar aylarında beslenme düzenimize yerleşen bir çeşittir. Çileğin içinde B vitamini, K vitamini ve C vitamini açısından zengin bir yardır. Bağırsağın çalışmasını düzenler. Karaciğer yağlanması, şişkinlik ve gazı da engelliyor. Çileğin yararları göründüğü gibi göz ardı edilemeyecek düzeydedir. Bu kadar faydalı bir besinin kalori sayısı da oldukça azdır.

Kalorisi az olduğu ve bu kadarda sağlıklı olduğundan diyet tariflerinde kullanılan baş ürünlerden olmaya hak kazanıyordur. Çilek diyeti denen diyette saydığımız faydalarla beraber bir düzen oluşturuluyor ve zayıflamanız hedef haline getiriliyor.

Çilek diyetini yapmadan önce doktora danışarak tavsiyesini almanız sağlığınız açsından önemlidir. Çilek diyetini 4 günden fazla uygulamayınız çünkü çileği düşük bir kalori seviyesi vardır. Sağlığınıza kast olmaması için 4 günü geçmeyin.

Diyette Çilek Yerine Ne Yenir?

Çilek diyeti nedir sorusuna cevap verdikten sonra nasıl yapılacağı veya yerine ne konulacağı hakkında konuşalım. Çilek diyeti yapmak istemiyorsanız ve yerine ne kullanmak istediğinizi de bilmiyorsanız sizi biraz bilgilendirelim. Çilek kalorisine karşılık gelen başka bir meyvenin de diyetini yapabilirsiniz. Çileğin 12 adedi 150 grama tekabül ediyor. Buna karşılık olarak dutun da 12 adedi 150 gram olduğundan, tercihinizi bu oranda değiştirebilirsiniz.

Kavunun 1 adet dilimi de 150 grama karşılık gelmektedir. Bu ölçülere bakarak diyetinizin meyvesini değiştirebilir, düzenleyebilirsiniz. Tabi ki sağlık konusu ihmale ve şansa gelmeyeceği için doktorunuza danışın ve diyetinizi doktor kontrolü altında başlayın.

Çilek Diyeti Nedir? Nasıl Yapılır?

Çilek Detoksu

Çilek Detoksu için lazım olan malzemeler çok değildir. Çilek diyeti nedir dedikten sonra çilek Detoksu nedir onu açıklayalım. Detoksu yapmak için 10 adet çilek 1 adet elma ve bir limon ve nane yaprağına ihtiyacımız vardır. Saydığımız malzemelerden hazırladığımız detoks karışımına dilerseniz buz ekleyebilirsiniz. Yapılışına geçersek, limonun suyunu sıkmanın ardından çileğin ve elmanın saplarını temizleriz. 1 litre bir suyun içerisine tüm malzemeleri koyarak tüketebilirsiniz.

Yaz günlerinde de ferah bir lezzet olacaktır. Detoksun amacı vücudun zararlı toksinlerden arınmasıdır. Bu çilek detoksunu da düzenli bir şekilde günde bir bardak tüketerek arınmayı başarabilirsiniz. Vücuttaki ödemin de atılmasını sağlamaktadır.

Diyette Çilek Kaç Tane Yenmeli?

Çilek diyeti nasıl hazırlanır onu açıklamak ve gün gün detayları ile anlatmak istiyoruz. Çilek diyeti nedir makalemize örneklerle devam ediyoruz. Çilek diyetinizin:

  • Gününde sabah vakti, yeşil elmanın yarımı, 250 gram çilek, yarım muz, şeker içermeyen çay ve bir kâse de yoğurt şeklinde tüketilmelidir.
  • Günün öğle vaktinde ise, 50 gram civarında haşlanmış tavuk, 150 gram çilek, maydanoz, marul, 2 salatalık ve 20 gram cevizi doğrayıp karıştırarak salatayı tüketmelisiniz.
  • Günün akşam vaktinde, fırında pişirilmiş patates, bir kâse yoğurt ve 50 gram yağ içermeyen peyniri tüketmelisiniz.
  • Günün sabah vaktinde, 250 gram civarı çilek, 50 gram yağsız peynir, şekersiz çay ve tahılsız ekmekten 2 dilim yenmeli.
  • Günün öğle vaktinde, 2 adet pancake, yağsız bir salata tüketilmelidir.
  • Günün akşam vaktinde de, 250 gram civarı çilek, zeytinyağından sadece 1 tatlı kaşığı eklenmiş bir yeşillik salatası ve 100 gram civarı lahanayı tüketebilirsiniz. Diyet 4 günlük ideal olmaktadır. Daha fazla uzatmak tavsiye edilmemektedir. Size örnek amaçlı ilk 2 gününü paylaştık.

1 Porsiyon Çilek Kaç Adet Kaç Gram

12 adet çilek 150 grama tekabül etmektedir. Çileğin faydalarını sizlere saymıştık. Vücut sağlığına, cilde ve daha birçok konuda bize yardım eden çileği kendimizden mahrum etmeyelim. Altın çilek diyeti nedir? Altın çilekte az kalorili olduğu için diyet listenizde yer alabilir. Çilek diyeti nedir adlı yazımız burada son bulmuştur. Umarım faydalı olmuştur.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir