Cilt Çatlakları Lazer Tedavisi Fiyatları?

cilt çatlakları lazer tedavisi fiyatları

Cilt çatlakları başta kadınlar olmak üzere tüm bireyleri etkileyen, estetik açıdan insanları olumsuz yönde etkileyen ve bunlarla birlikte günümüzde gelişen teknolojiyle birlikte çözümü olan bir cilt sorunudur.

Cilt çatlağı nedir?

Toplumda cilt çatlağı olarak bilinen stria, derinin dermis tabakasında yüksek gerilime maruz kalınması sonucu oluşan, cildin bu gerilim sebebiyle incelmesiyle birlikte zayıflayarak yırtık görünümü almasıdır. Bu görünüm deride sağlıklı cilt tabakasından net bir şekilde ayrılabilen bir kısımdır. Cilt çatlağı ilk oluşumunda mor-kırmızı arası bir renk iken zamanla rengi daha da açılarak beyaza kadar evirilebilir.

Gebelik, ergenlik döneminde yapılan hatalar, yoğun spor aktiviteleri, diyet döneminde yapılan hatalar, çok sık kilo alıp verme gibi durumlarda vücutta daha sık deforme görülür ve bunlar genellikle cilt çatlağı olarak karşımıza çıkar.

Cilt çatlağı belirtileri nelerdir?

Cilt çatlağının görünümü vücuttaki yeri, oluştuğu zaman, çatlağı büyüklüğü gibi birçok durumda farklı olabilir. Vücudun her yerinde görülebileceği gibi genellikle göğüs, kalça, bacak ve karın gibi bölgelerde daha çok karşılaşılan bir durumdur. Çatlak görünümü dışında farklı bir belirti göstermezler ama bazı yoğun çatlaklarda eğer ebat da büyükse kaşıntı, yara gibi durumlarla karşılaşılabilir.

 

 

cilt çatlakları lazer tedavisi fiyatları

Cilt Çatlağı Tedavisi Nasıl Olur?

Cilt çatlağı klinik bir problem yaratmaz, sadece estetik yönden özellikle kadınlarda bir kusur olarak görülür. Bu sebeple gelişen teknoloji ve geçen zamanla birlikte çeşitli tedavi yöntemleri gelişmiştir. Çatlaklar ne kadar erken dönemde fark edilirse çözüm için iyi bir netice almak da aynı oranda artacaktır. Ve bilinmesi gereken bir diğer husus ise %100 oranda yok edilme söz konusu olmasa dahi çok büyük bir kısmı estetik olarak giderilir ve tatmin edici sonuçlara ulaşılabilmesi mümkündür. Cilt çatlaklarında;

  • Dermaterapi yöntemi,
  • Platelet Rich Plasma (PRP) yöntemi,
  • Karboksiterapi yöntemi,
  • Fraksiyonel Lazer yöntemi,
  • Pulse DYE Lazer yöntemi,
  • Biodermogenesi yöntemi,
  • Icon Lazer yöntemi

Ve tüm bunların dışında doğal yöntemler gibi birçok çözüm yolu kullanılmaktadır.

LAZER İLE CİLT ÇATLAĞI TEDAVİSİNİN GERÇEKLEŞTİRİLMESİ

Lazer yöntemi ile çatlak tedavisinde en önemli husus çatlak analizinin doğru yapılmasıdır. Yapılan analiz neticesinde buna uygun yöntemler kullanılarak hücre yenilemesi gerçekleştirilmektedir. Lazer ile cilt çatlağı tedavisi 2 ila 5 seans arasında değişiklik göstermekte olup, çatlağın büyüklüğü, oluşan çatlakların rengi, çatlağın oluşum zamanı, çatlağın nedeni gibi birçok faktör de seans sayısını etkilemektedir.

Lazer ile cilt çatlağı tedavisi fiyatları nedir?

Lazer ile cilt çatlağı tedavisinin fiyatları; çatlağın boyu, çatlağın bulunduğu bölge, cilt çatlağının birden fazla alanda bulunup bulunmadığı, uygulanacak lazer işleminin kaç seans süreceği gibi durumlara göre değişmektedir. Lazer işlem, tek seansta halledilebileceği gibi daha sık seanslar gerektiğinde paket fiyatları da verilebilmektedir. Net fiyat bilgisi gidilecek klinikten muayene sonrası alınırsa daha doğru olacaktır ancak ortalama fiyat bilgisi verilmesi gerekir ise;

Küçük alanlarda, tek seans ortalama 700 ila 1.500 lira arası değişebilmektedir. Genellikle küçük alanlarda tek seansta çözüm sağlanmaktadır.

Orta alanlarda ise tek seansa 1.600 ila 2.500 lira arası verilebilecekken üçlü seans alımlarında yaklaşık olarak 4.000 ila 5.000 arası fiyat verilmesi mümkündür. Fiyatlar değişkenlik gösterebilmektedir.

Büyük alanlarda ise tek seansta fiyat 2.500 liradan başlamakta olup üçlü seanslarda 6.000 ila 10.000 lira arasında bir fiyat skalası görülmesi olağandır. Çatlakların lazer için ücretleri değişebilmektedir. Bunlar ortalama fiyatlar olup çatlağın rengi, boyu, oluşum zamanı gibi birçok faktör yine bu rakamları da etkileyebilecektir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir