Dekolte Sivilceleri Nasıl Geçer? Nasıl Oluşur?

Dekolte Sivilceleri Nasıl Geçer?

Dekolte sivilceleri, yaz ayının gelmesi ile birlikte tüm kadınların başlıca sorunlarından birisi haline geldi.  Her ne kadar erkeklerde de meydana gelmiş olsa da biz kadınlar için başlıca özgüvensizliğe sebep olan sivilce ve akne lekeleri bizleri çeşitli maskelere ve kürlere yönlendiriyor. Sivilce hemen hemen her insanda çıkar iken bazen bazı hastalıkların da habercisi olabilmektedir.

Özellikle karaciğer rahatsızlıkları vücudumuzda aşırı derece sivilce oluşumu ile sinyaller vermeye başlıyor.  Yıllarca ne yaparsanız yapın geçmeyen sivilce sorunlarınız var ise mutlaka bir hekime başvurmalısınız. Ama bugün dekolte de sivilceler nasıl oluşur? Nasıl geçer? Onları anlatacağız sizlere mutlaka verdiğimiz önerileri düzenli bir şekilde uygularsanız bu sorununuzun yok olacağını düşünmekteyim.

Dekoltede Sivilce Nasıl Geçer?

Dekolte sivilceleri kıl folikülleri olarak da bilinmektedir. Vücudumuz da bulunan gözeneklerin tıkanması sonucu derimiz hava alamaz ve iltihaplanma ile sivilceler meydana çıkmaya başlar.  Genellikle Sivilce serumu kullanarak geçirilmeye çalışılır ama yanlış kullanılan ürünler sebebiyle azalacağına daha da fazla artmaya başlar.

Genellikle hormon bozukluklarında, aşırı terleme sonucunda, güneş ışınlarına maruz kalındığında, yağ bezleri iltihaplandığında, aşırı stres durumunda, kıl kökleri iltihaplanması sonucunda meydana çıkmaktadır. Bu sebepleri ortadan kaldırdığınız zaman sivilce oluşumlarının da yok olmaya başladığını göreceksiniz. Aşırı terli kalmamaya, sık duş almaya, güneş kremi kullanmaya, hormon ve iltihaplanmalar için tedavi olmaya özen göstermelisiniz.

Göğüs Arasındaki Sivilce Nasıl Geçer?

Dekolte sivilceleri, göğüs sivilceleri ile hemen hemen aynı noktada çıkmaya başlar ya da göğüs sivilcesi dekolteye, ya da dekolte sivilcesi göğüs kısmına atlar. Özellikle sivilce bölgelerini oynamamalı ve sivilceleri patlatmamalısınız. İçerisinde bulunan iltihap yayılarak diğer bölgelerde de aynı sorun yaşanmasına sebep olabilmektedir.

Sivilce nasıl oluşur? Fazla asitli, yağlı ve şekerli gıdaları tüketmemiz sonucunda meydana çıkmaktadır. Aşırı spor yapmak, az su tüketmek, yağlı nemlendiriciler kullanmak, parfüm veya kozmetik ürünler kullanmaktan meydana gelmektedir. Özellikle göğüs ve gerdan kısmına parfüm de dâhil olmak üzere hiçbir kozmetik ürün kullanmamaya özen gösteriniz.

Dekolte Sivilceleri Nasıl Geçer?

Gerdandaki Sivilce Nasıl Geçer?

Dekolte sivilceleri,  yaz aylarında gönlümüzce kıyafet tercihinde bulunamamamızı etkileyen faktörlerden birisidir. Ama o sivilcelerden kurtulmakta mümkün. Duşta asla sıcak su kullanmayın her daim ılık su ile yıkanmaya özen gösterin.

Stresten, elinizden geldiği kadar uzak durmaya dikkat edin. Vücudumuz da ki gözeneklerin tamamen tıkanıp havasız kalmaması için mutlaka at kılı fırçası ve kese kullanın ve bunlar mutlaka sadece size özel ürünler olsun. Çok aşırı terli kalmamaya, pamuklu giysiler giymeye, duşta anti bakteriyel jel ve deniz süngeri lifini kullanmaya, kullandığınız kremlerin salisilik asitli olmasına özen göstermelisiniz.

Hafta da bir iki kez kil maskesi uygulamanız da sivilcelerinize iyi gelecektir. Yediğiniz gıdalara dikkat edin. Meyve ve sebzeyi mevsiminde hormonsuz kullanın, su tüketimini en az günlük 2,5 litreye çıkartın, süt ve süt ürünlerini yağlı değil az yağlı veya yağsız tüketmeye özen gösterin.

Bunların dışında Aleo Vera veya yoğurt maskesi uygulayabilirsiniz. İnce bir tabaka halinde sivilcelerinize sürebilir 15-20 dakika bekletip yıkayabilirsiniz haftada en az 1 kez yapmalısınız. Çay ağacı yağı özünde anti bakteriyel özellik taşıdığı için şişlik ve kızarıklıklara iyi gelmektedir. Direkt sivilce üzerine uygulamanız yeterli olacaktır.

Ayrıca Bal’ın gözenekleri açma özelliği bulunduğu için hafta da iki kez sivilcelere uygulayabilirsin. Dekolte sivilceleri için en çok tercih edilen ürün yeşil çay özüdür. 2 ay düzenli kullanım sonucunda sivilcelerin tamamen yok olduğu görülmektedir.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir