Derin Dondurucu Nasıl Temizlenir?

featured

Derin dondurucular, yiyeceklerimizi uzun süre taze tutmak ve saklayabilmek için muhteşem özellikte cihazlardır. Gelişen teknoloji ile çeşitli boyutlara sahip birçok markanın derin dondurucusu evlerimizde sıklıkla kullanılmaktadır. Bu kadar çok kullanılan derin dondurucu birçok yiyeceği sonmuş şekilde içerisinde muhafaza etmektedir. Yiyecekler et, süt ürünleri, meyveler, sebzeler ve başka birçok çeşitten oluşmaktadır. Yiyeceklerin sağlıklı bir şekilde donması ve ömrünü daha fazla uzatabilmek için derin dondurucu temizliği çok önemlidir.

İlk başta derin dondurucuyu temizlemek oldukça zor ve zahmetli bir iş gelebilir. Fakat temizleme adımlarını ve doğru malzemeleri dikkatli şekilde kullanırsanız çok temiz bir derin dondurucuya sahip olabilirsiniz. Evinizde bulunan ürünlerle veya kimyasal içerikli ürünlerle kolayca derin dondurucu temizliği yapabilmeniz mümkündür. İhtiyacınız olan ürünler sirke, limon veya evinizde her zaman güvenerek kullandığınız yüzey temizleyicilerdir.

Derin Dondurucu Temizliğinde Uyulması Gereken Basamaklar

  • Öncelikle derin dondurucunuzun içini dikkatli bir şekilde boşaltın ve yiyecekleri kısa süreliğine çözünmeyecekleri soğuk bir yere aktarın. Ardından derin dondurucunun fişini prizden çıkarın.
  • Bir eldiven ve bir spatula veya kaşık yardımıyla yumuşayan buz parçacıklarını derin dondurucunun içerisinden çıkarın.
  • Sirke ve limonu karıştırarak doğal içerikli bir karışım hazırlayarak derin dondurucunun içerisini iyice bir silin. Tercihe bağlı olarak aynı temizleme işlemini, yüzey temizleyicileri kullanarak da yapabilmeniz mümkündür.
  • Son olarak derin dondurucunun içini havalandırın ve içini kuru biz bez yardımıyla nemli kalmayacak şekilde kurutun. Tamamen kuruduktan sonra fişini prize takın ve içerisi soğuduktan sonra tekrar yiyeceklerinizi derin dondurucunuzun içine yerleştirebilirsiniz.

Kötü Kokuların Sebepleri Nelerdir?

Derin dondurucunuzda rahatsız edici kokular mevcutsa eğer, bunun nedeni muhtemelen kullanım şeklinden kaynaklanmaktadır. Çünkü içerisinde birçok farklı yapıda çeşitli ürün bulunmaktadır. Her ürünün donma derecesi ve saklanma süresi farklıdır. Derecelere uygun şekilde ürünler muhafaza edilmez ve gerektiğinden uzun süre derin dondurucuda kalırsa kötü kokulara neden olabilir. Sonuç olarak mutlaka saklayacağınız gıdaları saklanma koşullarına uygun olacak şekilde derin dondurucunuzda muhafaza edin.

Bir diğer koku kaynağı ise derin dondurucunun temizlenme sıklığıyla ilgili olabilir. Derin dondurucu düzenli olarak temizlenmediği taktirde, rahatsız edici kokular ortaya çıkabilir. 

Kötü Kokular Nasıl Engellenir?

Derin dondurucunun içerisinde kötü kokular var ve temizleme işleminden sonra halen daha devam ediyorsa uygulanması gereken bazı yöntemler vardır. Öncelikle genellikle her evde bulunan bir malzeme olan sütle başlayalım. Bir bardak süt, derin dondurucunun içerisine konularak 2 ila 3 saat prize takılı olmadan kapağı kapalı şekilde bekletilmelidir. Süt içeride bulunan rahatsız edici kokuyu içine çeker ve kötü kokular ortadan kalmış olur.

Aynı temizleme işlemini, çay posalarını derin dondurucunun içerisinde yarım gün boyunca bekleterek de yapabilirsiniz. Bir başka alternatif ise pirinç ve kahve karışımıdır. Her iki ürün de bir tasın içinde karıştırılarak bir gece boyunca derin dondurucuda bekletilmelidir. Bu işlemin ardından derin dondurucuda bulunan kötü hava, kahve ve pirinç karışımının içine hapsolur. Pirinç kuru yapısı sayesinde derin dondurucunun içerisinde bulunan kötü ve nemli havayı içine çeker. Bu alternatifler sayesinde kötü kokulardan ve bakteri üretiminden derin dondurucunuzu koruyabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir