Evdeki Karıncalardan Nasıl Kurtulunur?

featured

Havaların ısınmasıyla birlikte evlerimizin davetsiz misafirleri olan karıncalar, birçok kişiyi rahatsız etmeye başlamıştır. Her ne kadar dikkat etsek de karıncalar, evin farklı noktalarında ortaya çıkmaktadır. Özellikle yiyecek kırıntısı, şeker gibi gıdalara gelen karıncalar, zamanla artarak evlerimizin birçok yerini sarmaktadır. Hal böyle olunca karıncaları evden uzaklaştırmanın yolları aranmakta farklı yöntemler denenmektedir. Peki evdeki karıncalardan kısa zamanda nasıl kurtulunur, hep birlikte bu sorunun cevabına bakalım.

Evdeki Karıncalardan Kurtulma Yöntemleri

Karıncalar, sosyal olan, kolonisiyle iş birliği içinde yaşayan böcek türüdür. Özellikle yuvaları dışında yiyecek ve su arayan bu canlılar, ufacık deliklerden evlerimize sızabilmektedir. Birbirleriyle iletişim halinde olan karıncalar, zamanla daha da artış göstermektedir. Bu sebeple bir anda şekerleme veya yiyeceklerin etrafına toplanan bir sürü karınca karşımıza çıkmaktadır. Elbette ki bu durum zamanla rahatsızlık verecek boyuta gelmektedir. Evlerimizde bulunan karıncalardan kurtulmak için farklı yöntemler, doğal çözümler bulunmaktadır. Karıncalardan kurtulma yöntemleri başlıca şöyledir:

  • Tebeşir,
  • Limon,
  • Acı biber,
  • Sirke,
  • Nane yağı-su karışımı,
  • Tarçın ve karanfil,
  • Kimyasal Karınca ilaçları,
  • İlaçlama firmaları karıncalar için kullanılan yöntemlerdir.

Doğal Yöntemlerle Karıncalardan Kurtulma

Karınca kurtulmanın en etkili ve kolay yolu, karıncaların sevmediği kokuları ve gıdaları kullanmaktır. Fiziksel olarak rahatsız edici ürünler kullanmak, karıncalar üzerinde oldukça etkilidir. Doğal yöntemlerden oluşan çözümler şöyledir:

Tebeşirle Karıncalardan Kurtulma

Tebeşir, içinde bulunan kalsiyum karbonat sayesinde doğal bir karınca savar görevi görmektedir. Karıncaların gelebileceği yerlere tebeşir tozu serpmek karıncaları kaçırmaktadır. Bu sayede karıncalar bu ortama tekrar gelmemektedir.

Limon ile Karıncalardan Kurtulma

Limon asidik özelliklere sahip olan bir gıdadır. Hem kokusu hem yapısından dolayı karınca, limondan hoşlanmamaktadır. Karıncaların geldiği noktalara limon yerleştirmek veya limon suyu serpmek bu canlılar üzerinde en etkili yöntemlerdedir. Kesin çözümler biri olan limon bu sayede karıncaları evinizden kolayca uzaklaştırmaktadır.

Acı Biber Kullanarak Karıncalardan Kurtulma

Karıncaların sevmediği bir diğer malzeme de acı biberdir. Karıncaların gezindiği yere acı biber serpmek, kurtulma yöntemlerinden birisidir. Böylelikle karıncaları öldürmeden evinizden uzaklaştırabilirsiniz.

Sirke ile Karıncalardan Kurtulma

Karıncalardan kurtulmanın bir diğer yolu sirke ve su karışımıdır. Eşit bir miktarda hazırlanan sirke ve su karışımı, sprey şeklinde gezindikleri yerlere sıkılmalıdır. Bu işlem sonrası karıncaların evinizi kendiliğinden terk edecektir.

 

Nane yağı-su Karışımıyla Karıncalardan Kurtulma

Nane kokusu karıncalara etki eden bir diğer yöntemdir. Böcek kovucu olarak da bilinen nane, karıncaları evinizden kaçırmaktadır. Günde 2 kez belirli yerlere nane yağı ile yaptığınız su karışımı sıkmanız, karıncaları evinizden kaçıracaktır.

Tarçın ve Karanfil ile Karıncalardan Kurtulma

Karıncaları evimizden çıkarmanın bir diğer yolu tarçın ve karanfil kullanmaktır. Keskin kokuya sahip bu iki madde, karıncaların geldiği noktalara konularak karıncaların gelmesi engellenmektedir.

Kimyasal İlaçlarla Karıncalardan Kurtulma 

Bahsettiğimiz doğal yöntemlerin yanında elbette ki kimyasal ilaçlar da karıncalardan kurtulmak mümkündür. Karınca zehri veya karınca tozu olarak satılan ürünler, karıncaları öldüren ve gelmelerini engelleyen etkilere sahip alternatifledir. Doğal yöntemlerin yetersiz kaldığı noktada bu alternatifler kullanılmaktadır. Ayrıca tüm yapılan uygulamalara rağmen hala karınca sorunu çözülmediyse evi ilaçlatmak da çözümlerden birisidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir