Disney+ Türkiye’ye Ne Zaman Gelecek

featured

RTÜK, dijital platform Disney Plus’a 10 yıllık yayın hakkı vermek için lisans verdi.

Disney Plus, 2022’den itibaren Türkiye’de faaliyete geçecek. Yerli ve yabancı çokça içeriğe sahip olduğu söylenen Disney Plus için de kapsamlı bir anket yaptık. Platform, Netflix ve Amzon Prime’dan sonra Türkiye pazarına etkin bir şekilde girmeyi hedefliyor.

Disney+ Nedir?

Netflix, Hulu, Amazon Prime ve diğer birçok platforma yeni akış hizmetleri katıldı. Disney Plus, Walt Disney Studios ve Walt Disney Television gibi hepimizin bildiği isimlerle televizyon ve film içeriği sunar.

Platform, klasik Disney’s Vault oyunlarını aboneler için özel olarak tasarlanmış yeni programlarla karıştırıyor.

Disney+ akış hizmetinin nasıl çalıştığı, içerdiği şovlar ve filmler ve maliyeti hakkında daha fazla bilgi edinin.

Disney+, The Walt Disney Company tarafından geliştirilen, reklamsız, isteğe bağlı bir akış hizmetidir.

Disney+ ile aboneler, cihazlarında (akıllı TV’ler, telefonlar, dizüstü bilgisayarlar, tabletler, oyun konsolları) binlerce Disney filmi ve dizisi izleyebilir. Bu hizmet sınırsız indirme içerir, böylece istediğiniz zaman, istediğiniz yerde izleyebilirsiniz.

Disney+ içeriği Walt Disney Studios ve Walt Disney Television’ın en büyük isimleri Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic ve 20th Century Fox’tan gelmektedir.

Disney+ Türkiye’ye Ne Zaman Gelecek

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), dijital platform Disney Plus’a 10 yıllık yayın hakkı vermek üzere lisans verdi. Netflix ve Amazon Prime gibi bir film, dizi ve eğlence platformu olan Disney Plus, Türkiye pazarından büyük pay almayı hedefliyor. 2022 yılına kadar Türkiye’de bir platformun konuşlandırılacağı konuşuluyordu, ancak resmi bir açıklama yapıldı. Türkiye’de 10 yıllık yayın lisansına sahip olan Disney Plus, 14 Haziran’dan itibaren Türkiye pazarında yayına başlayacak. 

Disney+ Türkiye’ye Ne Kadar?

Birçok ünlü ismin yer aldığı yerli ve yabancı diziler Disney Plus Türkiye’de yayınlanacak. İçinde Marvel, Star Wars, Pixar, Disney gibi pek çok eser bulunan Disney Plus, 2022 yılında vizyona girecek. Disney Plus üyelik ücreti ne kadar?

Disney+ Türkiye aylık 34,99 TL ve yıllık 349,90 TL olarak belirlendi. Disney Plus ile kullanıcılar 4 adede kadar eşzamanlı görüntüleme ve 10 adede kadar cihaza sınırsız indirme yapabilir. Platformdaki özel içerikler, daha yüksek görüntü kalitesi sunan IMAX teknolojisi kullanılarak da görüntülenebiliyor. Türkiye’deki çok sayıda izleyici nedeniyle Netflix aylık plan fiyatları 37.99TL ile 77.99TL arasında değişmektedir ve Amazon Prime üyelik ücretleri 7.99TL’dir.

Disney+ Dizileri Neler?

Disney+ haberleri en önemlisiydi ama en önemlisi “Disney Plus dizisi nedir?” sorusuydu. X-Men: First Class, Loki, Ice Age, Toy Story, Bobafet’in Kitapları, Eternals ve diğer uluslararası eserlerin yanı sıra birçok yerli dizi ve film platformda gösterilecek.

Geçtiğimiz günlerde Aras Bulut İynemli’nin Atatürk karakterini oynama projesinin Disney Plus’ta yayınlanacağı iddia edilmişti. Mehmet Ada Öztekin’in Cumhuriyet’in 100. yılı anısına yönettiği Atatürk Projesi, 2022’de yayınlanmaya başlayacak olan Disney Plus platformunda yayınlanacak.

Emma Watson’ın Atatürk dizisi Aras Bulut İynemli’nin partneri olduğu ve altı bölümlük dizinin müziklerinden Hans Zimmer’ın sorumlu olduğu iddia ediliyor.

Demet Özdemir Disney Projesi

Ünlü oyuncu Demet Özdemir Disney Plus Türkiye yapımına katıldı.

Başarılı oyuncu Pınar Bulut’un yazdığı “Dünya İle Benim Aramda” adlı televizyon dizisinde rol alacak. Hafzanur Sancaktutan ve Kerem Bürsin de yönetmen koltuğunda Hülya Gezer ile konuşuyor.

Siyaha Bulaşan Kadınlar Disney+ Türkiye’de

Büşra Cebe’nin “Siyah Bulaşmış Kadınlar” kitabı Disney Plus’ta yayınlanacak. Med Productions’ın Disney Plus için hazırladığı uyarlama dizisi ‘Kadın Siyahı’nda Beren Saat, Tuba Büyükstun ve Kans Dere’nin isimleri konuşuluyor.

Disney Channel Neden Kapanıyor?

Disney+ Türkiye soruşturması sürerken Disney Channel’ın Türkiye’deki yayınını sonlandıracağı netleşti. Yayıncı, sosyal medya hesabında şunları söyledi: Büyülü kanal Disney Channel’a veda edin. Ama korkma. Bizim arkadaşlarımız. Bu kesinlikle bir son değil, hepimiz için yepyeni bir başlangıç. Devam filmi her an Disney+’ta izlenmeye hazır olacak! Duyruldu.

Bu nedenle Disney+ Türkiye, çizgi romanlarda ve gençlik dizilerinde ana akım olan şovlara yer verecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir