Doğal Fondöten Nasıl Yapılır?

Doğal Fondöten Nasıl Yapılır?

Makyaj yapım aşamaları söz konusu olduğunda en çok dikkat çeken unsurlardan birisi fondöten uygulaması olmaktadır. Ancak kozmetik fondötenin içerisinde yer alan bazı maddeler zararlı olabilmekte ve cilt sağlığını etkilemektedir. Bu nedenle evdeki malzemelerle kapatıcı yapımı konusu araştırılmaktadır. Şimdi evde doğal yöntemlerle zararlı herhangi bir içerik barındırmadan ve oldukça kolay bir şekilde hazırlanan fondöten yapımına dair ayrıntılara değineceğiz. Evdeki basit malzemelerle yapılacak fondöten hem görsel olarak işe yarayacak hem zararsız hem de ucuz bir güzellik ürünü olacaktır.

Evde Doğal Fondöten Yapımı 1. Yol

Pek çok kadın için önemli olan makyaj ve kozmetik içerikleri, zararsız muadilleri evde yapılabilen malzemelerdir. Yalnızca nasıl yapılacağına dair doğru bir bilgiye sahip olmak önemlidir. Kozmetik fondötenleri zaman içinde cildi yoran ve zarar veren içeriğiyle bilinmektedir. Zira gözenekleri tıkama ve cildi kurutma gibi olumsuz etkileri olabilir. Bunlara alternatif olarak sunulabilecek hem besleyici hem de güzelliğe katkı sağlayan evde fondöten yapımı ayrıntılarına geçelim:

Evde Hazırlanacak Fondöten İçin Malzemeler

  • 10 damla E vitamini
  • 10 damla kadar lavanta yağı (koku vermesi amacıyla)
  • Bir yemek kaşığı kadar bentonit kil
  • 1 tatlı kaşığı kadar tarçın
  • Birkaç damla kadar zeytinyağı
  • Su bardağının dörtte biri kadar mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı kakao tozu

Yukarıda sayılan malzemeler hazırsa, evde oldukça kolay bir şekilde hazırlanan doğal fondöten yapım aşamalarına geçebiliriz:

Doğal Fondöten Nasıl Yapılır?

Evde Doğal Fondöten Yapım Aşaması

Yukarıda sayılan tüm malzemeler mümkünse cam bir kap içerisinde karıştırılır. Uygulanan kap cam ya da plastik olabilir ancak metal olmamalıdır. Bunun sebebi ise metalin bentonit kil ile temas ettirilmemesi gerektiğidir. Karışım yapılırken öncelikle mısır nişastası konulur. Ardından sıralı olacak şekilde tüm malzemeler eklenir.

Karışım homojen bir toz halini alana kadar karıştırılır. Daha sonra renk tonu anlaşılması için ciltte denenir. Eğer rengi istenildiği gibi değilse bunun da çözümü oldukça kolaydır. Fondötenin rengi açık göründüyse koyulaştırma amacıyla çok az şekilde kakao ya da tarçın eklenebilir. Eğer rengi koyu görünüyorsa açmak için biraz daha mısır nişastası eklemek yeterli olacaktır. Hazırlanan fondöten ağzı kapalı şekilde saklanmalıdır ve kutu hava almamalıdır.

Ciltteki kusurları kapatmak amacıyla kullanılan fondöten ve kapatıcı ve ürünler;  evde farklı tarihlerde kolaylıkla uygulanabilir. Hem kozmetik ürünlere göre çok daha uygun fiyatlı olacaktır hem de cilde kesinlikle zarar vermeyen doğal içerikler barındıracaktır. Bu anlamda evde kendi fondötenini hazırlamak isteyenler için bir diğer ev yapımı fondöten tarifi ile devam edelim:

Evde Doğal Fondöten Yapımı 2. Yol

Evde doğal fondöteninizi pek çok şekilde yapabilirsiniz. Bir diğer fondöten tarifi de şu şekildedir:

  • Öncelikle 2 ölçüye bir ölçü olacak şekilde mısır nişastası içerisine yeşil kil eklenir.
  • Yine bir ölçü kadar kakao tozu eklenir ve karıştırılır.
  • Eğer kuru bir cilt için fondöten hazırlanıyorsa, yalnızca kakao ya da pirinç nişastası da kullanılabilir. Karışım yapıldıktan sonra rengi denenir.
  • İstenilen renk elde edildikten sonra, badem yağı, jojoba yağı ya da zeytinyağı içinden birisi yavaş şekilde eklenir. Bütün karışım pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırılır. Hazırlanan karışım cam bir kap içerisinde ve serin bir yerde bulundurulmalıdır.

Evdeki malzemelerle kapatıcı yapımı tercih etmesinin sebeplerinden biri diğeri de kozmetik ürünlerin ciltte reaksiyon oluşturabilme tedirginliğidir. Bu nedenle evde doğal malzemelerle pek çok farklı ürün hazırlanabilir. Özellikle günlük olarak fondöten kullanmaya alışık kişiler doğal olarak evde hazırladıkları bu ürünleri kullanabilirler.

Hem güvenli hem uygun fiyatlı hem de cilt için reaksiyon ihtimali diğer kozmetik ürünlere göre çok daha düşük olacaktır. Günlük hayatta yoğun olarak makyaj yapan kişilerin fazla kimyasal içeriklere maruz kalmamak için başvurduğu yöntemlerden birisi olan doğal içerikli makyaj malzemeleri hazırlama işlemi, aslında oldukça faydalı ve kısa süreli adımlar olmaktadır.

Bunun yanı sıra, bebek pudrasından fondöten yapımı gibi farklı teknikler de kullanılmaktadır. Bebek pudrası cildi en hassas kişiler olan bebeklere uygulandığı için yetişkinler gönül rahatlığıyla hazırladıkları ürünleri ekleyebilmektedir. Aynı zamanda bebek pudrasının toz ve tok kıvamı ile pek çok ürün ile birlikte rahatlıkla kullanımı mümkün olmaktadır.

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir