Doğru Bikini Nasıl Seçilir?

Doğru Bikini Nasıl Seçilir?

Yaz ayları özellikle çalışan kesimin heyecanla beklediği mevsimler arasındadır. Bir sene boyunca yoğun bir tempo ile çalışan bireyler yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte tatil planları yapmaya başlar. Özellikle kadınlar için tatilin ayrı bir güzelliği vardır. Tatil hazırlıkları içerisinde yer alan en önemli parçalardan birisi de havuz ya da denize girerken giyilecek olan bikini ve mayo çeşitleridir. Son yıllarda sadece yaz mevsiminde değil diğer mevsimlerde de kapalı yüzme havuzlarını kullananlar da bikini konusunda hassas davranmaya başlamıştır. Tıpkı dış giyim seçeneklerinde olduğu gibi bikini seçimleri konusunda da dikkat edilmesi gereken hususlar mevcuttur. Bu konulara dikkat edildiği sürece ve doğru seçimler yapıldığı takdirde kadınların tarz ve stillerinde fark yaratması kaçınılmazdır.

Bikini Nedir?

Son yıllarda farklı modelleri beğenilere sunulmak ile beraber klasik bikiniler bir alt ve üstten oluşan iki parçalı yüzme giysisi olarak tanımlanır. Boyut olarak genellikle leğen kemiklerinin tamamını kaplar. Üst kısmı sütyen şeklindedir. Alt kısmı da düşük bel ya da yüksek bel külot şeklini andırdığı gibi G şerit bikinilerde az yer kapatmasına rağmen tercih edilebilirliği artan modeller arasındadır. 5 Temmuz 1946 yılında Fransız modacı Louis Réard’ın tasarımını yaptığı bikini ismini atom bombasının ilk atıldığı adalardan alır. Büyük Okyanusta bulunan Bikini Adaları iki parçadan oluşan bu kadın mayosunun isminin ortaya çıkmasında esinlenilmiş yerdir.

Bikini Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Çeşit çeşit ve renk renk bikiniler arasında tercih yaparken ilk dikkat edilmesi gereken konu vücut tipine en uygun olanı seçmektir. Plajların yıldızı olmak isteyen kadınlar vücuduna tam oturan, vücut tipine uygun ve var ise kusurlarını örten bikini tercihleri ile bu isteklerini gerçekleştirebilir. Daha fazla dikkat çekmek isteyenler yine bikini seçerken güzel bölgelerini ortaya çıkaran tarzlarda seçim yaparak tüm ilgiyi üzerlerinde toplayabilir.

Doğru Bikini Nasıl Seçilir?

Bikini Modelleri 

Bikini modelleri seçilirken kadınların en dikkat ettiği nokta vücutlarına yakışıp yakışmadığıdır. Çekici bir kalça yapısına sahip olan kadınlar etekli bikini tercihleri ile bu özelliklerini ön plana çıkarabilir. Kalçaları geniş olanlar ise şortlu olan modelleri tercih ederek doğru bir karar vermiş olur.

Göğüslerinin küçüklüğünden yakınan kadınlar ise bikini üst seçimlerinde süslü püslü olanları tercih edebilir. Böylelikle fırfırlı, dantelli ya da süslü püskü seçilebilecek olan üst bikini ile küçük göğüs görüntüsünden kurtulabilir.

Uzun bir beden yapısına sahip olan kadınlar  desenli ya da iki farklı renkli bikini takımları ile bedenlerindeki eşitsizliğe son verebilir. Sade renkli olan bikiniler ise özellikle kısa boylu kadınlar için çok idealdir.

Yüksel belli bikiniler ise göbek bölgesinde sorun yaşayanlar için bire birdir. Tek parça olarak sarışa sunulan bikiniler ise göbek bölgesinin kamuflesi aşamasında can kurtarıcıdır.

Zayıf olan kişiler vücutlarını biraz daha geniş gösterebilmek adına renkli bikinileri seçerek bu şansa sahip olabilir.

Bikini Seçiminde Vücut Tipi Neden Önemlidir?

Doğru bir bikini giyerek kusurlar örtülür. En güzel ve baskın bölgeler ise ön plana çıkarılır. Dünyada yaşayan 3 milyardan fazla kadın havuz başında, deniz kenarında normal yaşamlarında olduğu gibi hep güzel görünmek ister. Bu yüzden de vücuduna en uygun bikiniyi giymek, seçimler yaparken de var ise kusurlarını örtmek ister. Şişman, zayıf, iri kalçalı, küçük göğüslü ya da kilolarını dert eden tüm kadınlar için özenle tasarlanmış bikini tipleri bulunur. Vücut tipi armut, kum saati, elma gibi olan kadınlar tercihlerini ne kadar doğru kullanırsa o kadar şık bir görünüme kavuşur.

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir