DSL ile VDSL Arasındaki Farklar Nedir?

featured

VDSL (Çok Yüksek Hızlı Dijital Abone Hattı), bakır kablo hatları da dahil olmak üzere internet hizmetleri sağlayan dijital bir abone hattı olan Çok Yüksek Hızlı Dijital Abone Hattı’nın kısaltmasıdır. VDSL, merkez ofis yakınındaki kullanıcılar için daha verimli bant genişliği sağlar. VDSL, bir santralden bir fiber optik hattı sonlandıran bir optik ağ ünitesi ile bir eve veya işe bağlı tek bir bakır tel arasında uygulanır ve binaya eski veya yeni döşenmiş bir bakır tel üzerinden yaklaşan bir optik fiberdir. ile. Ev.

ADSL’den çok daha yüksek hızlar sunan VDSL internet, sinyallerin 100 Mbps’ye kadar iletilebildiği yerlere ulaşabiliyor. VDSL, ADSL’den 5 kat daha hızlı indirir ve 10 kat daha hızlı indirir.

ADSL Nedir?

Asimetrik Sayısal Abone Hattının (Asimetrik Sayısal Abone Hattı) kısaltması olan ADSL, bir altyapı üzerinden bakır kablolar üzerinden veri ileten bir İnternet hizmetidir. Normal olarak telefon hatlarının çalışabileceği bakır çiftler üzerinden veri iletimi esasına dayanan ADSL’nin etkinliği, ana şalterden kısa mesafelerde ve 4 km’ye kadar mesafelerde kullanıldığında artmaktadır. ADSL İnternet hizmeti, 17 Mbps’ye kadar bant genişliği sağlar.

ADSL İnternet abonelerinin kullandığı telefon hattının bir ucu, telefon hizmetinin verildiği telefon santraline bağlanır. Bir abonenin ADSL hizmeti alabilmesi için öncelikle hattın bağlı olduğu telefon santraline uygun ekipmanın kurulması gerekir. Doğru ekipman kurulursa, Telekomünikasyon santralindeki telefon hattının terminalleri bu cihazlara bağlanacaktır.

ADSL adındaki “asimetrik” kelimesi, indirme ve yükleme hızlarının aynı olmamasından kaynaklanmaktadır.

ADSL ile VDSL Arasındaki Fark Nedir?

VDSL ve ADSL hizmetleri bakır kablolar üzerinden verilmektedir. Bununla birlikte, VDSL hizmeti teorik olarak 100 Mbps’ye kadar artan verim sağlar. Yüksek hızlı internet erişimi de mevcuttur. Santralin yakınında yaşayan aboneler VDSL hizmetini kullanabilir. Modern teknoloji, fiber optik kablolar aracılığıyla anahtara iletime izin verir. Bu nedenden dolayı santralden sonrası için mesafeye göre maksimum alacağınız hız değişkenlik gösterir.

VDSL için ayrı modem, ADSL için ayrı modem bulunmaktadır. VDSL hizmetini kullanmak için bir VDSL modem gereklidir. Ancak, bazı modemler hem ADSL hem de VDSL’i destekleyebilir.

ADSL’den VDSL’e geçiş yapıyorsanız, dikkate almanız gereken ilk şey yerel altyapınızı desteklemektir. İnternet şirket sayfasına adres bilgilerinizi girerek dairenizin veya evinizin VDSL altyapısını desteklediğini doğrulayın. Modem bağlantınızın VDSL girişi varsa VDSL’i destekleyen bölgeler arasında geçiş yapabilirsiniz. Mevcut modeminiz VDSL’i desteklemiyorsa, VDSL bağlantısını destekleyen bir modem satın almanız gerekir. Bu süreç, İnternet yetkilileriyle iletişime geçilerek ve bir geçiş talebi gönderilerek uygulanabilir. Bu, internet hızınızı artıracak ve bant genişliğinizi artıracaktır.

ADSL Modem Nedir?

ADSL hizmetini kullanmak için bir ADSL modeme ihtiyacınız var. Halihazırda piyasada günümüzün ADSL bağlantı teknolojisini karşılayacak birçok farklı özellikte modemler bulunmaktadır. İhtiyaçlarınıza uygun bir ADSL modem alarak evinizde veya iş yerinizde ADSL hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Piyasada iki tür ADSL modem vardır: kablolu ve kablosuz. Bir ADSL kablosu veya kablosuz modem kullanarak dizüstü bilgisayarınızdan, masaüstü bilgisayarınızdan veya tabletinizden İnternet’e bağlanabilirsiniz. VDSL bağlantısı kullanıyorsanız, ADSL modem kullanamazsınız.

VDSL Modem Nedir?

VDSL modem, VDSL altyapısını destekleyen bir modem türüdür. VDSL ile 300 metreye kadar olan mesafelerde 55 Mbps’ye kadar, 1500 metreye kadar olan mesafelerde 13 Mbps’ye varan hızlara ulaşılabilmektedir.

Piyasada en son VDSL bağlantı teknolojisine karşılık gelen farklı özelliklere sahip modemler bulunmaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir