DSL Nedir?

featured

Dijital Abone Hattı (DSL), dijital verilerin telefon kabloları üzerinden iletilmesine izin veren yüksek hızlı bir İnternet teknolojisidir. DSL, telefon hattını etkilemez; aynı hat hem İnternet hem de normal telefon hizmetleri için kullanılabilir. DSL indirme hızları 384 Kbps ile 20 Mbps arasında değişmektedir. Günümüzde en popüler DSL uygulaması Asimetrik Sayısal Abone Hattıdır (ADSL). Asimetriktir çünkü yükleme ve indirme hızları aynı değildir (senkronize değildir). Yükleme, genellikle yüksek yükleme hızı kadar gerekli olmadığı için yüklemeden çok daha yavaştır. Verilerin kat etmesi gereken mesafenin yükleme ve indirme hızını biraz azalttığına dikkat edilmelidir.

Normal DSL

Konvansiyonel DSL, mevcut bir sabit hat verisinin ve ses hattının iletilmesini gerektiren standart DSL biçimidir. Geleneksel DSL’de, istemciler tipik olarak telefon ve interneti birleştirir ve aynı anda erişim sağlar. Ses sinyalleri, kablolar üzerinden veri sinyallerinden çok daha düşük bir frekansta hareket eder ve böylece aynı hat üzerindeki ses sinyallerine müdahale etmeden verilerin iletilmesine olanak tanır. çıplak DSL Çıplak DSL’de, istemcilerin İnternet\’e erişimi olan mevcut bir sabit hatta sahip olmaları gerekmez. Bu, müşterilerin sabit hatlarla ilişkili ek ücretlerden feragat etmelerine ve önce cep telefonu tarifelerine geçmelerine olanak tanır. 

Çıplak DSL

konusunda pek çok tartışma oldu, ancak kaçınılmaz olarak, birçok telefon sağlayıcısı bunu paket planlarının bir parçası olarak sunmak zorunda kaldı.

DSL kurulumu

DSL hizmeti, bir telefon hattına veya jakına bağlanmak için bir DSL modem (DSL alıcı-verici olarak bilinir) gerektirir. DSL modem daha sonra bilgisayara bağlanır. Telefon hattının sonunda, telefon hattı bir Dijital Abone Hattı Erişim Çoklayıcıya (DSLAM) bağlanır. DSLAM, temel olarak birden fazla DSL hattını yüksek hızlı bir internet omurgasına bağlayan bir ağ cihazıdır. DSL hizmetinin düzgün çalışması için DSL modem, DSLAM ve bilgisayar birbiriyle uyumlu olmalıdır. Senkronizasyon işlemi şöyle görünür: DSL modem açıldığında kendi kendini test eder. DSL modem daha sonra bilgisayarla olan bağlantısını Ethernet veya USB bağlantı noktası üzerinden doğrular. DSL modem daha sonra DSLAM ile senkronize olmaya çalışır. Senkronizasyon işlemi genellikle birkaç saniye sürer. DSL modemlerde DSL veya LINK etiketli bir gösterge bulunur. Senkronizasyon işlemi başarılı olursa yeşil gösterge yanık kalacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir