Dünyanın En Çok Kullanılan Müzik Dinleme Platformları

featured

Müzik insanoğlunun geçmişten günümüze ruhunu huzura kavuşturmak için gerçekleştirdiği en önemli aktivitelerden birisi olmuştur. Teknolojinin son yıllarda ciddi düzeyde gelişmesiyle beraber günümüzde birçok müzik dinleme platformu internette yer almış durumdadır. Bu platformlar vasıtasıyla dilediğinizi müziği ücretsiz olarak 7/24 dinleme fırsatına erişmiş olursunuz. Ayrıca son yıllarda uygulamalar gelişimlerini artırarak sizlere çevrimdışı müzik dinleme hizmetini de sunmaya başarmışlardır.

Böylelikle offline pozisyonda telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan müzik dinleme ayrıcalığına erişmiş olursunuz. Günümüzde en çok kullanılan müzik dinleme platformları birçok çeşitlilik gösteriyor. En çok kullanılan müzik dinleme platformlarının isimleri ve özellikleri aşağıdaki listede yer alıyor. İşte o liste;

SPOTIFY

Son yılların en popüler müzik dinleme platformları arasında yer alan spotify aktif kullanıcı sayısını her geçen gün artırıyor. Çevrimdışı müzik dinleme hizmetini de sizlere sunan platform sınırsız dinleme hizmetini kullanıcılarına sunuyor. Platform üzerinden her türlü kategoride müzik bulabilirsiniz. Pop, rock, arabesk, yabancı, rap gibi müzik türlerini bulabilirsiniz. Ayrıca platform üzerinden kendi müzik dinleme listenizi oluşturarak sevdiğiniz müzikleri daha kolay ve ayrıcalıklı olarak dinleyebilirsiniz.

Spotıfy günümüzde hem mobil cihazlarda hem de bilgisayarlarda kullanılabilir bir platformdur. Platformun en önemli dezavantajı reklamlarıdır. Reklamlardan rahatsız oluyorsanız premıum üyelik ayrıcalığından faydalanarak hem sınırsız atlama hakkına erişmiş olursunuz hem de reklamsız izleme avantajına sahip olma deneyimine kavuşmuş olursunuz!

YOUTUBE

Hiç şüphesiz geçmişten günümüze müzik dinlemek amacıyla kullanılan en popüler platformlardan birisi de youtube platformudur. 1 milyarın üzerinde aktif üye sayısı bulunan platformun kullanımı tamamen ücretsizdir. Dilediğiniz müziği bedava olarak sınırsız bir şekilde dinleyebilirsiniz. Youtube platformunun aynı zamanda arka planda oynatma özelliği de bulunuyor. Ayrıca reklamsız müzik dinleme avantajına da premıum üyelik ayrıcalığıyla erişebilirsiniz. Böylelikle reklamlardan tamamen korunmuş olursunuz. Sevdiğiniz müzikleri ücretsiz olarak indirerek çevrimdışı olarak izleme deneyimine kavuşabilirsiniz.

FIZY

Türkcell uygulamasının piyasaya sürdüğü fızy platformu son yılların en popüler müzik dinleme platformları arasında yer alıyor. Canlı konser ve radyo kanallarını fızy üzerinden takip edebilirsiniz. Fızy platformu sizlere 35 milyondan fazla içerik sunan ayrıcalıklı bir hizmet deneyimi sunar. Android ve ıos cihazlarınız üzerinden fızy kullanabilirsiniz. Fızy uygulamasını kullanabilmeniz için turkcell hattınızın bulunması gerekiyor. Diğer operatör mensupları fızy uygulamasını kullanamaz. Platformda ayrıca şarkı sözleri özelliği de bulunuyor.

İTUNES

Apple kullanıcılarına özel olarak üretilen itunes sizlere mükemmel bir müzik dinleme hizmeti sunuyor. Bu uygulama üzerinden video ve müziklerinizi düzenleyebilir. Ayrıca oynatabilir ve çalabilirsiniz. Itunes sizlere aynı zamanda birçok farklı özellik sunar. Bu özellikler; Podcast sesli kitap dinleme, müzik, film hizmeti sunuyor. 2001 yılından bu yana kesintisiz hizmet veren platformda müzik dinleyebilir ayrıca arşivler yapabilirsiniz. Video ve filmde satın alabilirsiniz!

MUUD

Türk Telekom şirketi tarafından piyasaya sürülen müzik dinleme uygulamalarından birisi de muud müzik dinleme uygulamasıdır. Premium abonelik paketi satın alan kişiler sınırsız olarak müzik dinleyebilir. Ayrıca çevrimdışı müzik dinleme hizmetini de sizlere sunan bir platformdur. Müziklerinizi platform üzerinden kütüphanenize indirerek çevrimdışı olarak internetinizin olmadığı durumlarda müzik dinleyebilirsiniz. Muud müzik dinleme platformu Türk Telekom abonelerine özel olarak sunulan bir hizmettir.

Bu hizmetten faydalanabilmeniz için Türk Telekom abonesi olmanız gerekiyor. Türk Telekom abonesi olmayan kişiler bu uygulamadan faydalanamazlar. Ayrıca şarkı sözleri hizmeti de sizlere sunan Muud son güncellemesiyle beraber ‘’karaoke’’ özelliğini de kullanıcılarına sunuyor. Platform üzerinden şarkı listeleri de oluşturabilme imkanlarınız bulunuyor!

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir