e-Devlet Uçuş Bilgisi Nasıl Sorgulanır?

e-Devlet Uçuş Bilgisi Nasıl Sorgulanır?

e-devlet kapısı her geçen gün vatandaşlar için biri birinden farklı hizmetler sunmaya devam ediyor. Birçok alanda kişiler kurum ya da kuruluşlara gitmek zorunda kalmadan diledikleri an oturdukları yerden online bir şekilde işlemlerini yapabilmektedir. E devlet kişiler için biri birinden farklı sorgulama fırsatları sunuyor. Sunulan fırsatlardan bir tanesi olarak da uçuş sorgulamaları oluyor. E devlet uçuş sorgulaması için kişilerin e devlet hesaplarına giriş yaptıkları zaman devlet hava meydanları işletmesi genel müdürlüğü sekmesine girmesi gerekir. Girilen sekme kısmında kişiler istenilen tüm hava limanlarına ait olan uçuş bilgilerini diledikleri an görüntüleme fırsatlarını sahip olacaktır.

E Devlet İç ve Dış Uçuş Bilgisi Nasıl Sorgulanır?

E devlet iç ve dış uçuş bilgisi nasıl sorgulanır kısmı için kişilerin sadece belirli adımları takip etmesi gerekir. Bunun ardından diledikleri hava limanlarına ait olan sorgulamaları birkaç dakika kadar kısa süre içerisinde yapabilecekledir. Bu adımlar;

  1. E devlet şifresi ve TC kimlik numara ile https://www.turkiye.gov.tr sistemine giriş yapmak gerekir.
  2. Açılan ekrandaki arama alanına uçuş sorgulaması yazılır.
  3. Ekrana gelen sorgulardan devlet hava meydanları işletmesi genel müdürlüğü / uçuş sorgulama kısmına tıklamak gerekir.
  4. Sorgulama kriterleri alanı kısmına havalimanı seçim, iç hat ya da dış hat kısmına tıklamak gerekir. Uçuş seçimleri sırasında gelen uçuşlar ve giden uçuşlar kısmından hangi bölüm kullanılacaksa bu alanı tercih etmek gerekir.
  5. Güvenlik resmi alanına gidildikten sonra sorgula kısmına tıklanması yeterli olacaktır.

Kısa süre içerisinde bu adımların yapılması kişilerin diledikleri sorgulamaları rahat bir şekilde yerine getirmesine yardımcı olmaktadır.

e-Devlet Uçuş Bilgisi Nasıl Sorgulanır?

E devlet sorgulamaları

E devlet uçuş bilgisi sorgulama sırasında da birkaç dakika kadar süre içerisinde belirli adımları takip etmek yeterli olacaktır. Tüm adımlar sırası ile takip edildikten sonra istenen sonuçlara ulaşmak yeterli olacaktır. Söz konusu olan adımlar;

  1. E devlet sistemine TC kimlik numarası ve e devlet şifresi ile giriş yapmak gerekir.
  2. Açılan ekranda bulunan arama ekranı kısmına e devlet uçak bileti sorgulama yazmak gerekir. Yazıldıktan sonra ekranda uçuş bilgileri sorgulama – e devlet kısmı çıkacaktır. Çıkan linke tıklamak gerekir.
  3. Ekranda yer alan devlet hava meydanları işletmesi genel müdürlüğü / uçuş sorgulama kısmına tıklamak istenmektedir.
  4. Ekranda istenen bilgiler doldurulur ve sorgula kısmı ile aranan bilgilere anlık olarak erişilir.

E devlet kimlik doğrulamaları nasıl yapılır?

E devlet kimlik doğrulama adımları sistem üzerinden anlık olarak yapılacak herhangi bir işlemde daha önce kimlik bilgileri ile beraber kişisel verilerin görüntülenebilmesi için giriş yapma fırsatları sunduğu anlamına gelmektedir. Birkaç dakika kadar kısa sürede yapılacak işlemler için belirli adımları takip etmek gerekir. Takip edilecek olan adımlar;

  1. https://www.turkiye.gov.tr linki ile beraber sisteme girilmesi gerekir. Ardından ekranın sağ üst kısmında yer alan giriş yap kısmına tıklanması gerekir.
  2. TC kimlik numarası ve şifre ile sisteme giriş yapılır. Şifresi olmayan kişiler TC kimlik kartı ile PTT şubelerine giderek anlık olarak temin edebilmektedir.
  3. Gerekli olan bilgilerin sisteme girilmesinin ardından zaten kimlik doğrulama işlemleri yapılacaktır.

Belirli adımları her zaman yerine getirmek gerekmektedir. E devlet online olarak vatandaşlar için biri birinden farklı hizmetler sunar. Bu sayede kimse bir kuruma gitmek zorunda kalmadan diledikleri an başvuru ya da sorgulama yapabileceklerdir. Böylece kimse sorun yaşamadan anlık olarak istedikleri bilgilere erişme rahatlıkları elde edecektir.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir