Egenin Güzelliği Foça’da, Gezilecek Yerler Ve Önemli Bilgiler 

featured

Türkiye\’nin batı kesimine yakın ,keşfedilmesi gereken saklı bir incidir aslında Foça. Şirinliğiyle cezbeden ve bizleri derinlere alıp götüren, Ege Denizi\’ni adeta izlettiren, sanki huzura yolculuk yapmışçasına, kendisinden söz ettiren sahil kasabasından, isteyeceğimiz tek şey sadece büyüsüne kapılmak olmalı. Yakın zamanlarda, ziyarete eşlik edecek kadar şanslı olan herkes, gözleri güldüren ve heyecan verici manzaralara sahip, görkemli küçük kasabaları ve lezzet yönünden, denenmemiş tatlara misafirlik eden, yerel mutfaklarla birlikte, gözlerinize ve kulaklarınıza inanamadığınız (tatların yanı sıra) hazlara sahip olacaksınız. 

İster Beachler’de eşlik edin , ister bir sonraki tatilinizi Foça\’ya ve daha geniş İzmir kesimine hareket etmiş olun, sizleri şimdi buralardan alıp götüren ve ziyaret ederken ve şuan arkanıza yaslanıp en iyi beş geziden ve etkinliklerden haberdar olmak için, sizleri alıp götürmemize izin verin. 

Egenin İncisi, Foça’da Gezintiye Çıkalım 

Ana yol üzerine yakın olan tesisler ardında, eşlik ederken Foça\’yı gezmek ve anlamak bu kadar kolay açıklanamazdı. Sahip olmakla kalmayıp bu macera tarzı tamamen ruh halinizin derinliğine bağlı olmakla birlikte, buradaki amaç üzerinden, harika bir tatilin sizleri kuş misali kanatlandıracak her zaman bir yöntemi olduğuna şahitlik edeceksiniz. 

Bölgedeki en popülarist etkinliklerden bazıları şunlardır: 

Sahili keşfetmek 

Adaları ziyaret 

Foça Kalesi 

Pers Anıtları 

Efes Arkeoloji Müzesi\’nde eğitim 

Kuzina Foça\’da yemek 

Foça\’daki bu faaliyetlerin her biri hakkında bazı bilgiler. 

Sahillerin keşfi 

Kıyı yollarında ilerlerken, herhangi bir yerde durun ve neredeyse ufukta mükemmel bir manzaranın tadını çıkarın. 

Kesim üzerinden daha net su kalitesine eşlik etmek istiyorsanız, Foça ve civarındaki en popüler plajlardan bazıları da dahil olmak üzere ziyaret etmeniz gereken bazı önemli plajlar vardır: 

Sazlıca plajları (oldukça kuzey kesimde yer alırken, kamp hayatı için de tam yeri) Çanak Koyu 

Kosova Plajı 

Voodoo Plajı 

Foça vertigo Plajı 

Ayrıca, sahil süresince gezinti yaparken, mutlaka sizlere eşlik eden küçük köyler üzerinde mola vererek zamanınızı geçirmek için harika bir fırsat olmalı. Küçük kafe ve restoranların birçoğuna eşlik ederken, dünyayı baştan izlercesine ve büyüsüne kapılmadan geçmeniz imkansız olacaktır. 

Sazlıca Plajı : Kamp yapmak isteyenlere harika bir fırsat sunan sazlıca plajı, doğa ile iç içe yaşamın adresi. Bunlarla birlikte dalış yapmak isteyenlere öncülük yaparken, bir yandan da

https://yazzar.com/isebak/931 1/3 

22.06.2021 Foça’da gezilmesi gereken 5 yer – Yazzar.com 

balık tutmanın zevki bir başka olmaktadır. 

Çanak Koyu : Çanak koyu sazlıca’dan sonra ikinci bir kamp incisi diyebiliriz. Bunlarla sınırlı kalmadan, alışveriş sıkıntısı yaşamadan açık marketlerle birlikte, temel ihtiyaçların karşılanabileceği bir alana sahiptir. 

Kosova Plajı : Karavanlarınız ile tatil yapmanın tam adresi diyebiliriz. Çanak koyu ve Sazlıca gibi kamp imkanı sunan Kosova plajı da, temel ihtiyaçların karşılandığı, tesislerin hizmet açısından kaliteli hizmet sağlanması yönünden tercih edilmektedir. 

Voodoo Plajı : Şezlong talep ederek, denizin keyfini çıkarabilirsiniz, harika bir işletmesiyle birlikte, rahat vakit geçirmek kaçınılmaz olacaktır. 

Foça Vertigo Plajı : Özellikle Pansiyonlarıyla birlikte ön plana çıkmakta olan, Vertigo plajı, gezmeye gelenleri harika seçenekleriyle birlikte, tatili tam anlamıyla yaşatmayı hedeflemektedir. 

2) Adaları Ziyaret 

Edebiyat severlerin, tahminleri üzerinden merakla beklediği, Homer\’s Odyssey\’deki Sirenlerin Kayalarına eşlik edecek ve bunlarla birlikte; Foça ‘da ulaşılmak istenilen kıyılar sadece birkaç mil uzakta yer almaktadır. Orak ve İncir gibi masallarda adı geçen adalardan söz edilirken, fakat bir tekne ile hareket edebileceğiniz ve hepsinden önemlisi hızlı bir şekilde uzaklaşabileceğiniz yarım düzine farklı ada seçeneklerini de beraberinde getirmektedir. 

Orak Adasına gitmek için küçük bir tekneye binebilir veya zamanı bol bol geçirmek ve anı yakalamak için kürek çekebilirsiniz; bunlarla birlikte kendi malzemelerinizi yükleyerek ve günü adanın diğer köşesindeki küçük plajda geçirmekte fırsat olarak gözükmektedir. Zamanın en güzel günlerini, özellikle güneşin batışını izlemek için harika bir seçenekle birlikte İncir\’in adasının etrafında toplanmış birkaç tekne de görebilirsiniz. 

3) Foça Kalesi 

Kıyıda olmasıyla bilinen ve stratejik bir alana sahip Foça Kalesi M. ö. 590-580 civarındaki zamandan bu yana uzun bir süre hizmet etmektedir. Osmanlılar döneminde onarılmasıyla bilinmektedir. Bin yıl öncesinde olduğu gibi, surların en uzun savunma duvarı olması sebebi ile ismi “Beş kapılar olarak tanınmaktadır. Günümüzde ziyarete açık ve gezilmesi gereken yerlerden biridir. Önemli bir yere sahip Beş kapılar kalesinin, tarihini görmeden geçmemekte fayda var. 

4) Pers Anıtları 

MÖ 4. yüzyılda Foça’da egemenlik altında kurulan Persler imparatorluğunun, bu bölge üzerinde inşa ettiği anıt mezardır, daha sonraları restore edilerek bugünkü görünümünü almıştır. Görünümü ve kullanıldığı malzemeler sebebiyle “Taş Kule” ya da “Taş Evler” olarak da belirtilmektedir. Anıt mezar, Lkyia mimarisine uygun bir şekilde göre inşa edilmiştir. 

Kayaların yontulmasına sebep Pers Mezar Anıtı, 2001 yılından bu yana bölge üzerinde en çok ziyaret talebi gören tarihi noktalardan bir tanesinde yer almaktadır. Yapıda bulunan tasarlanmış kapı ise , yaşamla ölüm arasındaki simgeye dayanan geçişi belirtmektedir. 

5) Efes Arkeoloji Müzesi\’nde eğitim 

Günlük gezi planlarında, ideal bir aktivite olarak görülen, Efes, FOÇA\’NIN yaklaşık iki saate yaklaşık güney kesiminde UNESCO’ya ait Dünya Mirası Listesi\’nde yer almaktadır. Miras statüsünü baz alırken bunlara, Vatikan, Great Barrier, Reef ve Machu Picchu gibi simgesel yapıların ardı sıra, ne kadar saygın olduğuna dair bir fikirlerinde ön planda olduğunu görebilirsiniz.. 

Ziyaret ederken, Roma dönemine ait yerleşimler ve bunlarla birlikte, o zamanın kalıntılarını gezmeye ve Büyük Tiyatro gibi manzaralara eşlik etmenize sağlayacaktır.

Müze arkeolojik ve etnografik olarak 2’ye ayrılmaktadır. O döneme ait kazıların sergilendiği dönemi tekrar yaşayabilirsiniz. Dünyaca ünlü heykellerin yer aldığı müze, yabancılarla birlikte, gezmek ve görmek isteyenlerin akınına uğramaktadır. 

 Bonus olarak Kuzina Foça\’da yemek 

İlk beş arasıdna yer almayabilir fakat, küçük bir bonus olarak, görmek ve gitmek istediğini ortaya çıkaran bir yer olduğu için gizli tutulması gerekenler arasında. Kuzina Foça, ana şehire hitaben bir sokak üzerinde bulunan pastoral küçük bir restorandır. 

Geleneksel zımbalarından oluşan küçük bir menüye sahip olmasıyla birlikte, meze ve ona eşlik eden ortamı sebebiyle, tam olarak tatilde denenmesi gereken fırsatlar açısından için şansınızın yüksek olması, heyecan verici yiyecek türlerine de beraberinde getirebilirsiniz. Ve eğer yeni bir lezzet aramak istiyorsanız, önerimiz yaprak ciğerini sipariş etmenizden geçmektedir, tereyağında 

özenle pişirilmiş ve taze yoğurtla servis edilen dilimlenmiş karaciğer. Bizlere sorulursa kaçınılmaz bir fırsat. 

Sizler güneşli bir tatilin tadını çıkararak, meyveli bir içecekle, enerjinizi saklayan birisi olarak havuz kenarında serinlerken bir yandan anın keyfini çıkaran bir kişi olun, ister mümkün olduğunca çok aktivite ortamı oluşturan kişi olun veya bölgeyi keşfetmek için daha potansiyelli ruh halini yansıtıyorsanız, Foça tatili tam da sizler için kaçınılmaz bir fırsat. Tarihinden aktivitelere, ya da önemli yerlere sahip Foça kasabası sizlere eşsiz güzelliğiyle Egenin gizli incilerini sunmaktadır. Manzaları ile birlikte keşfin sınırlarını bir yandan zorlarken, diğer bir yandan, önemli anlara tanıklık edebileceksiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir