Elektrik Yardımı Neden Kesilir

Elektrik Yardımı Neden Kesilir

Tüm dünya genelinde beklenmedik bir kriz yaratan Covid – 19 virüsü, sağlık açısından olduğu gibi ekonomik yönden de pek çok insana zarar verdi. Bu süreçte sosyal devletler, ihtiyacı olan kişiler için belirli yardımlar üretti. Sosyal yardımların çeşitleri nedir, koşulları nelerdir gibi sorular halk arasında sıklıkla merak edilen sorular oldu. Bizler de bu yazıyı sosyal yardımlardan biri olan elektrik yardımı nedir, koşulları nelerdir, elektrik yardımı neden kesilir sorularına bir cevap niteliğinde hazırladık. Elektrik yardımına dair merak ettiklerinizi öğrenmek adına yazımızı okuyabilirsiniz.

Elektrik Yardımı

Elektrik yardımı, Covid – 19 pandemisinden önce de yapılan sosyal yardım türlerinden biriydi. 27 Şubat 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile ihtiyaç sahibi hanelere elektrik yardımı verileceği belirtilmişti. Fakat pandemi sonrası ihtiyacın artması, yardımların sayısını da artırdı. Elektrik yardımlarının yaygınlaşması ile toplum arasında bilinirliği de arttı. Peki elektrik yardımı nedir?

Elektrik yardımı; ihtiyacı olan hanelere, elektrik faturaları üzerinden yapılan yardımlardır. Verilecek desteğin tutarı; hanede ikamet eden kişi sayısı, ortalama gelir gibi etkenler üzerinden belirlenmektedir. Hane üyelerinin sayısı da dikkate alınarak; 2021 yılı verilerine göre, aylık 150 kilowatt saat tutarında elektrik tüketim yardımı verilmektedir.

Elektrik Yardımı Neden Kesilir

Elektrik Yardımı İçin Gerekli Koşullar

Elektrik yardımına ihtiyaç duyduğunuzu düşünüyor fakat koşullardan emin olamıyorsanız yazının bu kısmı oldukça önemli olacaktır. Elektrik yardımından yararlanmanın başlıca koşulları:

  • Düzenli şekilde sosyal yardım programlarından bir ya da daha fazlasından yararlanıyor olmak
  • 3294 Sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi sayılıyor olmak

Düzenli şekilde sosyal yardımlardan yararlanan haneler için elektrik yardımından da yararlanma fırsatı doğmaktadır. Koşulları daha iyi anlayabilmek adına düzenli alınması beklenen sosyal yardımların bilinmesinde fayda vardır. Söz edilen düzenli sosyal yardımlar arasında:

  • Engelli aylığı
  • Kronik hastalık yardımları
  • Yakacak yardımı
  • Yaşlı aylığı gibi düzenli ya da aylık yardımlar yer almaktadır.

3294 Sayılı Kanun kapsamında yer alan ihtiyaç sahibi kategorisindeki bireyler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından verilen düzenli yardımlardan yararlandığı sürece elektrik yardımından da faydalanabilmektedir.

Elektrik yardımlarından yararlanacak kişiler için bu süreçte T.C kimlik kartı ve elektrik fatura belgeleri yeterli olmaktadır. Elektrik yardımı sorgulama işlemi PTT üzerinden gerçekleşmektedir.

Elektrik Yardımı Neden Kesilir
Elektrik Yardımının Kesilmesi

Devlet tarafından verilen elektrik yardımının belirlenmiş bir süresi yoktur. Fakat, düzenli şekilde aldığınız sosyal yardımlar son bulduğu durumda elektrik yardımı da kesilmektedir. Elektrik yardımlarından yararlanmanın koşulları artık geçerli olmadığı durumda elektrik yardımı son bulmaktadır. Hal böyleyken, artık 3294 Sayılı Kanun kapsamında olmayan kişiler ve Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakıfları tarafından verilen düzenli hiçbir sosyal yardımdan yararlanmayan kişiler için elektrik yardımı da yararlanılamaz hale gelmektedir. Sonuç olarak, gelir düzeyinde artış gibi nedenler sonucunda aldığınız düzenli yardımlar son bulursa, elektrik yardımı da son bulmaktadır.

Aldığınız elektrik tüketim yardımının kesilip kesilmediğini; e devlet üzerinden ya da PTT sorgulaması yaparak öğrenme şansınız bulunmaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir