En Çok Para Kazandıran En İyi 10 Meslek

featured

Para kazanmanın oldukça güçleştiği bu günlerde mesleklerin aylık gelirleri hakkındaki merak da artmıştır. Üniversiteye yeni başlayacak olan gençler ise çok parayı en kolay yoldan kazanmalarını sağlayacak meslekleri aramaktadır. En çok para kazandıran en iyi 10 meslek, hem gençlere yön verebilmek hem de merakları giderebilmek amacıyla bu yazıda listelenmiştir.

Noter

Hemen hemen bütün resmi belgeler için noter onayına ihtiyaç duyarsınız. Noterler ayda ortalama 30-40 bin TL arasında maaş alır. Bu mesleğe sahip olmak için hukuk fakültesi mezunu olmanız ve 21-40 yaş grubu arasında yer almanız gerekir.

CEO

En çok para kazanan mesleklerden biri şirketlerin yönetimini gerçekleştiren CEOlardır. CEO’nun çalıştığı şirket ve iş yükü değişirse maaşı da değişir. Ancak iyi bir şirkette yönetici oldukları takdirde ayda ortalama 30-40 bin TL para kazanabilirler.

Doktor & Cerrah

Bu mesleği yapabilmeniz için çok uzun yıllar boyunca okumanız, çalışmanız ve zor sınavları geçmeniz gerekir. Ancak bunu başardığınızda çalışma koşullarınıza ya da uzmanlık alanızıza göre ayda 15-50 bin TL arasında maaş alabilirsiniz. Üstelik en prestijli mesleğe de sahip olmuş olursunuz.

Avukat

Alanınızda uzman ve donanımlı bir avukatsanız kolaylıkla bir doktor ya da cerrah kadar maaş alabilirsiniz. Elbette ki kolay bir iş değildir. En çok kazanan avukatlar genelde şirketlerin avukatlığını yapanlardır.

Yazılım Mühendisi

Dijital yeni dünyada en çok talep gören meslektir. Yazılım mühendisleri ayda ortalama 18-20 bin TL maaş alır. Ancak mühendisin iyi bir iş bulması ve başarılı olması da önemlidir.

Pilot

Pilotluk çocukların da yetişkinlerin de hayalini kurduğu bir meslektir. Bu mesleği yapmanız için birçok önemli şartı sağlamanız ve sağlık testlerini geçmeniz gerekir. Böylece ayda 15-20 bin TL arasında maaş alabilirsiniz.

Müsteşar

Devlet memurlukları arasında en kıdemli olan meslek müsteşarlıktır. Her bakanlıkta bir adet müsteşar bulunur. Bakan yerinde olmadığında görevlerini geçekleştirmesi için müsteşar yerine geçer. Bir başka deyişle bakan vekilleri olduklarını söyleyebiliriz. Ayda 12-15 bin TL arasında maaş alırlar.

Petrol Mühendisi

Türkiye’de petrol çıkarılmadığından bu mühendisler genelde ürünün işlenmesi ve dağıtılması alanında çalışmalar yürütür. İş yükleri fazla olsa da ayda yaklaşık 10-15 bin TL para kazanırlar. Bu mesleği petrol çıkartabilen ülkelerde gerçekleştiren kişiler çok daha fazla maaş alabilirler.

Üniversite Profesörü

Üniversite profesörleri alanlarında son derece uzman olduklarından dolayı yüksek maaş almaktadırlar. En kıdemli mesleklerden biridir ve üniversite profesörü olduğunuz takdirde 10 bin TL maaş ile işe başlarsınız. Çalıştığınız sürece kazandığınız para artmaya devam eder.

Ortodontist

Ortodontistler alanlarında uzmanlaştıkları için diş hekimlerinden daha fazla kazanırlar. Diş, çene ve ağız cerrahisinde çalışan uzmanların maaşı 10 bin TL’den başlamaktadır. Ontodontist olmak çok çalışmayı ve uzun yıllar okumayı gerektirir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir