En Popüler Kitaplar

featured

Kitaplar geçmişten günümüze insanların her zaman en iyi dostu olmuştur. Son günlerde kitap piyasasında hareketli günler yaşanıyor. Piyasaya giren birçok yeni kitap daha şimdiden çok satanlar bölmesinde yerini almış durumdadır. Geçmişten günümüze en popüler kitapların listesi aşağıdaki gibidir. İşte o kitap listesi!

Taht Oyunları Serisi

George R.R tarafından yazılan Game Of Thrones taht oyunları kitabı ilk defa 1996 tarihinde yayınlanmış bir kitaptır. Epik, fantezi ve roman türüne mensup olan bu kitap dünyanın hiç tartışmasız en popüler kitapları arasında yer alıyor. Kitabı bu kadar popüler yapan kitapla özdeşleşmiş Game Of Thrones dizisinden kaynaklıdır. Dünyanın en çok izlenen dizisi olma unvanına sahip olan Game Of Thrones George R.R kitabından esinlenerek yazılmıştır. Kitabı günümüzde Türkçeye Sibel Alaş çevirmiştir. ABD menşei olan kitabın toplamda 9 serisi bulunuyor. Her bir serisinde sizlere muhteşem maceralar sunan taht oyunları mutlaka okunmaya dair kitaplar arasında yerini alıyor.

Yedi Krallıkta siz de efsanevi bir yolculuğa çıkmak istiyorsanız taht oyunları tam size göre bir kitap! Kitap aynı zamanda gerçek hayatta olmayan birçok fantastik dünya toprakları bulunuyor. Sur toprakları, Dor denizi gibi bölgeler yer alıyor. Kitap bu zamana kadar beş ödül almıştır. Aldığı ödüller;

En iyi roman ödülü 1997
En iyi roman adayı 1997
En iyi kısa hikaye 1997
En iyi roman adaylık ödülü 1997
En iyi yabancı roman ödülü 2003
Yüzyıllık Yalnızlık

1982 Nobel edebiyat ödüllü kitap yüzyıllık yalnızlık geçmişten günümüze 50 milyon kişi tarafından satın alınan bir kitap olmuştur. Kitabın yazarı Gabriel Garcia Marquez olarak bilinir. Yazar kitapta çocukluk günlerini sanatsal bir dille işlemiştir. Kitapta okuyucuya fantastik bir kurgu sunulmuştur. 1967 yılında yazar Meksika’ya gittiği ilk gittiği zaman kitabını oluşturmaya başlamıştır.

Harry Potter ve Felsefe Taşı

Dünyanın en çok izlenen filmlerinden birisi olan Harry Potter günümüzde aslında bir kitap uyarlamasıdır.  Fantastik alanda yazılmış olan bu kitap 107 milyon kişiye satılmıştır. Dünyanın en çok satılan kitabı olma özelliğine sahiptir. Kitabı bu kadar popüler yapan fantastik bir dünyanın içerisinde okuyucularına sunmuş olduğu hikayedir. Kitabın kurgusu sizi adeta kitabın içine kilitleyecektir. Böylelikle kitabı elinizden düşürmeden bitirmiş olacaksınız. Kitabın yazarı günümüzde J.K Rowling’tir. Ayrıca dünyanın en zengin yazarı olarak da bilinir.

Küçük Prens

Hemen hemen herkesin çocukluk yıllarında bir kez olsun okuduğu kitaplardan birisi de küçük prens kitabıdır. Antoine de Saint- Exupery tarafından yazılan kitap çocuk, genç, yetişkin herkesin okuduğu kitaplardan birisi konumundadır. Kitabın Türkçeye çevirisini ünlü edebiyatçı Cemal Süreyya ve Tomris Uyar yapmıştır. Kitapta küçük bir çocuğun bakış açısından yetişkinler anlatılır. Kitap Sahra Çölüne düşen bir pilotun küçük prensle karşılaşmasıyla başlar.

Yüzüklerin Efendisi

J.R.R Tolkıen tarafından yazılan ve sayısız Oscar ödülü alan yüzüklerin efendisi geçmişten günümüze en çok okunan kitaplar arasında yerini almaktadır. Yüzüklerin efendisi kitabı bu zamana kadar toplamda 150 milyon adet satılmıştır. Kitap hobbit kitabının devamı olarak piyasaya sürülmüştür. Piyasaya sürüldükten kısa bir süre sonrada beyaz perdeye aktarılmıştır. Epik ve fantezi türüne mensup bir kitaptır. Kitap kademeli olarak yazılmıştır. Kitabın çoğu kısmı 2. Dünya Savaşı sırasında yazıldı.

İki Şehrin Hikayesi

Charles Dıckens tarafından yazılan iki şehrin hikayesi dünyanın en çok okunan kitapları listesinde birinci sırada yer alır. Birçok popüler kitabı geride bırakarak toplamda 200 milyon adet satışı yapılmıştır. Kitap Fransız İhtilali etrafında geçiyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir