En Popüler Şarkılar!

featured

Geçmişten günümüze insanoğlunun en temel ihtiyaçlarından birisi olan müzik her yüzyılda popülerliğini korumayı başarmıştır. Müzik sektöründe son yıllarda ciddi gelişmeler yaşanmakta beraber bazı müzikler dünya müziği haline gelmiş durumdadır. Dünyanın bütün halklarına hitap eden ve dünya halkları tarafından evrensel bir nitelik olarak görünen popüler müziklerin listesi aşağıdaki gibidir. İşte o liste!

Despacito

Dünyanın en çok dinlenen şarkılarından birisi olan Despacito popülerliğini her geçen gün daha fazla artıyor. Porto Rikolu sanatçı Luis Fonsi tarafından söylenen şarkı dünya üzerinde 1 milyarın üzerinde dinlenme oranına ulaşmış durumdadır. 12 Ocak 2017 yılında yayınlanan şarkı Universal Latin şirketine mensuptur. Despacito kelime anlamı olarak; sakince, yavaşça anlamlarına geliyor. Şarkının yazarlığını ise Luis Rodriguez yapmıştır. Latin pop türüne mensup olan şarkıyı dinledikten sonra en popüler şarkılarınızdan biri haline gelecektir! Şarkının ayrıca klip videosu dünyanın en çok izlenen videosu olmuş durumdadır. Toplamda 7 milyarın üzerinde izlenme oranına ulaşmıştır!

My Heart Will Go On

1997 yılı Titanik filminin şarkısı olan My Heart Wıll Go On dünyanın en çok dinlenen şarkıları arasında yer alıyor. Yayınlandığı yıllarda birçok Oscar ödülü alan Titanik filmiyle öz deşen şarkıyı Celine Dıon söylüyor. 8 Aralık 1997 yılında şarkı ilk defa yayınlanmıştır. Şarkı evrensel çapta en çok dinlenen şarkılar arasında ilk 10’da her zaman yerini almış durumdadır. 1998 yılında en çok satışı yapılan şarkıdır. Şarkının tarzı balad ve pop türüne mensuptur. Şarkının almış olduğu birçok ödül bulunuyor. En iyi özgün şarkı ödülü ve 1990 yılında en iyi şarkı altın küre ödülünü almıştır!

Waka Waka

2010 yılında dünyanın en büyük organizasyonu olan Dünya kupasının resmi jenerik şarkısı olan Waka Waka Kolombiyalı şarkıcı Shakira tarafından seslendirilmiştir. Şarkı yayınlandığı günden itibaren trendlere girerek 40 ülkede en çok dinlenen birinci şarkı olma özelliğine kavuşmuştur. 11 Temmuz 2010 Dünya kupasının finalinde şarkı seslendirilmiştir. 7 Mayıs 2010 tarihinde yayına giren şarkı milyarlarca kişi tarafından dünyada dinlenen şarkılar arasında yerini almış durumdadır. Şarkıya en çok ilgi gösteren ülke İspanya olmuştur. Şarkı 20 hafta zirveden hiçbir şekilde inmeyerek rekor üstüne rekor kırmıştır. Dünya üzerinde 20 milyonu aşkın satış gerçekleştiren şarkı en çok satışı yapılan FIFA sponsorlu şarkı olmuştur.

Fairytale

Dünyanın en büyük şarkı organizasyonu olarak bilinen Eurovision şarkı yarışmasıyla özdeşleşmiş olan fairtale şarkısı Alexander Rybak tarafından seslendirilmiştir. Şarkı Norveç’i yarışmada birinci yapmıştır. Finalde toplamda 387 puan almıştır. Böylelikle 387 puan alarak şarkı Eurovision tarihinin rekorunu kırmış oldu. Şarkının yayınlanma tarihi 12 Ocak 2009 yılında gerçekleşti. EMI şirketine mensup olan şarkı Norveç halkıyla bütünleşmiş durumdadır. Tarz olarak ise folk ve pop türüne mensup bir şarkıdır!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir