Enginar Buzlukta Nasıl Saklanır ?

Enginar Buzlukta Nasıl Saklanır ?

En sağlıklı yiyeceklerin arasında bulunan enginarın düzenli olarak tüketildiğinde insan vücudu için birçok faydası bulunmaktadır. Öncelikle halk tarafından yalnızca zayıflamak amaçlı kullanılan enginar besini bunu yanı sıra hücre yenilenmesine de katkı sağlamaktadır. Bunun yanı sıra karaciğer ve sindirim sistemi sorunlarınız için de bir çözüm aracı olan enginarı gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Fakat enginarı tüketirken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar mevcuttur. Özellikle enginarı saklama biçiminiz onun korunması noktasında önemli bir rol oynamaktadır. Eğer sizler de enginarı nerede muhafaza etmeniz gerektiğini bilmiyorsanız aşağıdaki yazıyı inceleyebilirsiniz.

Enginar Buzlukta Nasıl Saklanır ?

Enginar Buzlukta Saklanır mı?

Yiyecekleri sonrasında da tüketebilmek amacıyla uzun süreli bir korumaya ihtiyaç duyduğumuzda aklımıza ilk olarak buzdolabı çözümü gelmektedir. Yiyeceklerin besin değerini kaybetmeden buzlukta saklanması için çeşitli püf noktaları bulunmaktadır. Sizler de mevsiminde aldığınız enginarı sonraki günlerde tekrar tüketmek istiyorsanız aşağıdaki adımları izlemeniz gerekmektedir.

  • Öncelikle enginarları koyacağınız geniş bir kap hazırlamalısınız.
  • Kabınızın içine yarısına kadar su doldurmalı ve içine limon suyu katmalısınız.
  • Sonrasında enginarlarınızı limonlu suda bekletmelisiniz. Bu yöntem enginarlarınızın kararmaması adına önerilmektedir.
  • Bu sırada bir tencereye koyduğunuz suyu kaynatmaya başlayın.
  • Kaynayan suyun içine kaya tuzu eklemelisiniz.
  • Suyunuz kaynamaya başladığı sırada enginarlarınızı haşlamak üzere 2-3 dakika boyunca tencerede bekletmelisiniz.
  • Sonrasında haşlanan enginarlarınızı buzlu bir suyun içine atın ve böylelikle enginarlar için şoklama etkisi yaratın.
  • Buzlu suda 1 dakika boyunca bekleyen enginarlarınızı iyice kuruladıktan sonra poşetlere sarın ve buzdolabına koyun.

Enginarı Kavanozda Saklama Yöntemleri

Enginarları konserve olarak satın aldığınızda tüketim süresi değişiklik gösterebilmektedir. Öncelikle bir enginar konservesini yeterli soğukluk derecesi sağlandığı takdirde 2 aya kadar tüketebilme şansınız bulunmaktadır. Eğer enginarları çözdürdüyseniz bunun süresi 3-4 güne düşmektedir. Konserve olarak saklayacağınız enginarların bozulmaması için kapağının son derece sıkı biçimde kapatılması gerekmektedir. Eğer enginarınız buzlu ise sıcak suyun altına tutarak çözünmesini sağlayabilirsiniz.

Pişmiş Enginar Saklanır mı?

Enginar severlerin en çok sordukları sorulardan biri de pişmiş enginarın nasıl saklanabileceği sorusudur. Öncelikle pişmiş olan enginarı buzdolabınızın bölümünde 3-4 gün kadar bekletebilme şansına sahipsiniz. Fakat bu noktada dikkat edilmesi gereken husus kavanoza koyduğunuz enginarlarınızın kapağının hava almayacak şekilde kapatılmasıdır. Bunun yanı sıra buzluktan çıkarılmış olan enginarlarınızı çözüldükten sonra tüketmenizde fayda bulunmaktadır.

Enginar Buzlukta Nasıl Saklanır ?

Pişmiş Enginar Buzlukta Saklanır mı?

Hem lezzetli hem de sağlıklı bir besin olan enginarı pişirdikten sonra da saklayabilme imkanına sahipsiniz. Bunun için öncelikle hava geçirmeyen bir poşete sahip olmanız gerekmektedir. Pişirdiğiniz enginarların herhangi bir deformasyona uğramaması adına içlerine limon suyu sıkabilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra ise hava almadığından emin olduğunuz poşet veya kabın içine koyabilirsiniz.

Pişmiş Enginar Oda Sıcaklığında Saklanır mı?

Pişmiş enginarı oda sıcaklığında maksimum 2 saat kadar durdurabilirsiniz. Aksi takdirde içerisinde bakteriler oluşabilir ve tüketilemeyecek duruma gelebilme ihtimali oluşabilmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir