Estetik Sonrası Tüketmeniz Gereken Besinler

Estetik Sonrası Tüketmeniz Gereken Besinler

Estetik sonrası besin tüketirken çok dikkatli olmanız gerekmektedir. Geçirdiğiniz operasyon sonrası iyileşme döneminizi hızlandıracak besinleri tüketmeniz gerekmektedir. Estetik operasyonunuz sırasında, doktorlar tarafından birçok hazırlık ve işlem gerçekleştirilir. Operasyon anındaki bu işlemlerin tam anlamı ile iyi sonuç verebilmesi ve sizin bu süreci hızlı bir şekilde atlatabilmeniz için tükettiğiniz besinleri iyi seçmelisiniz. Operasyon sonrasında vücudun metabolizmasına bağlı olan ihtiyaçları bir hayli artmakta olduğu için aldığınız besinlerin değeri çok daha fazladır.

Estetik Sonrası Beslenme

Estetik Sonrası Beslenmenin Önemi Nedir?

Estetik operasyonu anı kadar sonraki süreçteki davranışlarınız da çok önemli olmaktadır. Bu süreçteki beslenme alışkanlıklarınız, sürecin iyi sonuçlar ile noktalanmasında en belirleyici noktalar arasındadır. Sağlıklı ve onarıcı besinleri öğünlerinize ekleyerek operasyon izlerini çabuk atlatabilir ve eski gücünüze tekrardan ulaşabilirsiniz.

Sağlığınıza olumlu etkileri olan besinleri bir düzen halinde tüketerek iyileşme sürecinizi hızlandırabilirsiniz. Fakat genellikle estetik operasyonu geçiren insanlar, güçsüz düşmekte ve yemek yapacak gücü kendilerinde bulamamaktadır. Bu doğrultuda sağlıksız ve hazır yemeklere başvuran insanlar, iyileşme süreçlerinin yavaşlamasına sebep olmaktadır.

Bu bağlamda estetik ameliyatınız sonrasındaki yeme alışkanlıklarınızda, dondurulmuş ve hazır gıdaların mikrodalga fırın aracılığı ile ısıtılarak yenmesi, her ne kadar kolay olsa da iyileşme sürecinizi olumsuz etkilemektedir. Bu süreç içerisinde en çok dikkat etmeniz gereken şeyler tükettiğiniz besinlerin içerisindeki değerlerdir. Bu sebeple yediğiniz veya içtiğiniz şeylere dikkat etmezseniz iyileşme süreciniz oldukça zor ve yavaş geçmektedir.

Hangi Besinler İyileşme Sürecini Hızlandırır?

Estetik sonrası besin tüketimi seçeneklerinde birçok farklı tür bulunmaktadır. Bu besinleri düzenli olarak tükettiğiniz takdirde operasyon sonrasında eski formunuza geri dönebilirsiniz.

Estetik operasyonunuz sonrasında tüketmeniz gereken besinlerden bazıları şunlardır:

  • Düzenli olarak ıspanak yemek: Geçirdiğiniz operasyon sonrasındaki beslenme alışkanlıklarınız arasına ıspanağı kesinlikle eklemelisiniz. İçerisinde bulunan lutein bileşeni sayesinde vücudunuzdaki kan dolaşımını arttıran ıspanak, iyileşmenizi kolaylaştırmaktadır. Vücudunuz açısından oldukça onarıcı vitaminler barındıran ıspanağın tüketilmesi sırasında dikkat etmeniz gereken incelikler bulunmaktadır. Özen göstermeniz gereken en önemli nokta, ıspanağı bıçak hariç farklı yöntemler ile yenebilecek duruma getirmenizdir. Ispanağın bıçakla doğranması halinde, estetik sonrası iyileşme sürecinizi hızlandıran vitaminler de ölmektedir.
  • Meyve Tüketmeyi de ihmal etmemelisiniz: Geçirdiğiniz estetik operasyonu sonrasındaki beslenme rutininiz içerisine meyve tüketimini de eklemelisiniz. Özellikle potasyum ve folat bulunduran meyveler vücudunuzdaki onarımı sağlayarak hızlı iyileşmenizi sağlamaktadır. Avakado meyvesi, buna örnek olarak gösterilebilmektedir. Dokularınızın yenilenmesine yardımcı olan bu meyve, özellikle ara öğünlerde tüketildiği zaman büyük faydalar sağlamaktadır.
  • C vitamini ve proteini de tüketmelisiniz: C vitaminleri ve proteinler, vücudunuzdaki yaraların daha hızlı yok olmasına yardımcı olmaktadır. Bu sebeple estetik ameliyatınızdan sonra C vitamini ve protein içeren besinleri ağırlıklı olarak tüketmelisiniz. Özellikle balık, yumurta, süt içeren besinler ve kırmızı / beyaz et tüketimini arttırdıkça yaralarınızın daha çabuk geçtiğini görebilirsiniz.

Estetik Sonrası Tüketmeniz Gereken Besinler

Estetik Sonrası Neler Tüketilmemelidir?

Estetik sonrası besin tüketiminizde protein, C vitamini ve benzeri onarıcı besinleri tüketmeniz oldukça önemlidir. Fakat bunun yanında, bu süreç içerisinde neleri tüketmemeniz gerektiğini de bilmeniz gerekmektedir. Estetik ameliyatınız sonrası, yediğiniz yemeklerin sıcaklığını iyi ayarlamalısınız. Aşırı sıcak ve aşırı soğuk gıdaların tüketimi, ağrılarınızı arttırabilmekte ve iyileşme sürecinizi olumsuz etkileyebilmektedir.

Operasyon süreciniz kapsamında, azaltmanız ya da tamamen bırakmanız gereken diğer unsurlar ise sigara ve alkol olmaktadır. Sigara ve alkolün sık kullanılması durumunda, dokularınızın onarımı yavaşlayabilmekte, hatta dokularınızda şişliklerin oluşmasını da sağlayabilmektedir. Kan dolaşımınızı da olumsuz etkileyen bu alışkanlıkların belirli bir dönem bırakılması, sizin için en doğru karar olmaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir