Esrarengiz Film Severlere Özel En İyi Cinayet Filmleri

Esrarengiz Film Severlere Özel En İyi Cinayet Filmleri

Cinayet filmleri, insanların adeta soluk almadan izleyebilecekleri bir film türüdür. Esrarengiz film türü şeklinde de adlandırılabilen bu filmler, kısa süre içerisinde seyircilerinin ilgisini çekmeyi başarmaktadır. Bu tür filmlerde; özellikle katilin kim olduğu filmin sonuna kadar belli olmaz. Daha filmin başından beri tahminler yürütülerek beyin fırtınası yapılır. Esrarengiz film severlere özel en iyi cinayet filmleri aşağıdaki gibidir:

 

Esrarengiz Film Severlere Özel En İyi Cinayet Filmleri

 

1. Se7en (Yedi, 1995)

Bir seri katil, en büyük günah sayılan 7 günahı işleyen kişileri kendi yöntemlerine göre öldürmektedir. Bu 7 günah, Hıristiyanlık inancına göre kibir, tembellik, yıkıcılık, oburluk, kıskançlık, şehvet düşkünlüğü ve aç gözlülüktür. İki dedektif görevlisi ise bu katilin peşinde olarak olaylar gelişmektedir. IMDB puanı 8,6 ‘dır ve listedeki en iyi cinayet filmleri kategorisinde yer almaktadır.

 

Esrarengiz Film Severlere Özel En İyi Cinayet Filmleri

 

2. Urban Legend (Gerçek Efsaneler, 1998)

New England’da bulunan bir kolej içerisinde yıllar önce yaşanmış olaylar tuhaf bir şekilde anlatılmaktadır. Anlatılan bu olayların en önemlisi ve ünlüsü ise zamanında ilgili okulda eğitim veren hocalardan birinin cinnet geçirerek önce öğrencilerini daha sonra da kendisini öldürmesidir. Okul içerisindeki başka bir hocanın bu şehir efsanesini ders niteliğinde işlemesinden sonra ilgili olaylar tekrar baş göstermektedir.

 

Esrarengiz Film Severlere Özel En İyi Cinayet Filmleri

 

3. The Uninvited (Davetsiz, 2009)

Anna, klinikte tedavi görürken babası Steven, annesinin eski hemşiresi konumunda olan Rachel ile nişanlanır. Bu durum Anna’yı umutsuzluğa sürüklemiştir. Anna’nın yaşamış olduğu bu umutsuzluk, annesinin ruhunun ortaya çıkarak intikam istemesi üzerine yerini korkuya bırakmıştır. Annesinin ruhu (hayaleti) katili Rachel olarak ifade etmektedir. Bunun üzerine Anna ile kardeşi Alex, Rachel’in soru işaretiyle dolmuş olan geçmişini araştırmaya koyulmuştur. Film, 2003 yapımı Kim JeeWoon’un korku filminden tekrar uyarlanmıştır. IMDB puanı 6,4 olan bu film, soluksuz izleyeceğiniz en iyi cinayet filmleri kategorisindedir.

 

Esrarengiz Film Severlere Özel En İyi Cinayet Filmleri

 

4. The Bone Collector (Kemik Koleksiyoncusu, 1999)

Dedektif olarak hizmet veren Lincoln Rhyme, hayatına New York’ta devam etmektedir. Kendi sektörü, camiası tarafından oldukça saygı görmektedir. Bulunmuş olduğu ülkenin en önde gelen kriminologlarından birisidir. Bir gün başına gelecek olan saldırıdan sonra vücudunun büyük bir kısmı felç kalacaktır. Bir kadın polis olan ve 20’li yaşlarında olan Amelia ise yaşına rağmen kendini hayata karşı yorgun hissetmektedir. Bir gün çözmek için girmiş olduğu bir cinayet onu Rhyme ile karşılaştırmaktadır. Hayata karşı yorgun olan iki insan artık beraber çalışmaktadır. IMDB puanı 6,6’dır. Eskilere dayanan The Bone Collector en iyi cinayet filmleri arasındadır.

 

Esrarengiz Film Severlere Özel En İyi Cinayet Filmleri

 

5. Secret Window (Gizli Pencere, 2004)

Karısından sancılı bir süreç içerisinde ayrılan gerilim – korku yazarı Mort Rainey, göl kenarında yer alan evinde beklenmedik bir yabancı ile karşılaşmaktadır. Bu kişi Rainey’den adalet istemektedir. Peş peşe gelişen olaylar kontrolden çıkarak farklı bir boyuta ulaşmaktadır. IMDB puanı 6,6’dır.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir