Ethereum’da panik: çift harcamaya karşı uyarı

Ethereum'da panik: çift harcamaya karşı uyarı

27 Ağustos Cuma, Ethereum için yoğun bir gündü. Ana istemci yazılımı Geth’in eski bir sürümünü etkileyen bir hata, düğümlerin yarısından fazlası için blok zinciri ayrılmasına neden oldu. Zarar vermekten çok korku vardı: durum birkaç saat içinde normale döndü.

Ethereum ve Geth: güncellemeleri unutmayın!

Böcek sürümlerini etkileyen 1.10.7 ve önceki Ethereum en temel istemci yazılımı , Geth . Şaşırtıcı bir şekilde, bölünme sırasında (blok zincirinin iki farklı sürüme ayrılması), ağdaki düğümlerin %75’i eski bir sürüm kullanıyordu .

Londra hard forkundan önce gelen tüm düğümler , istemci yazılımlarını zorunlu olarak güncellemelidir. Ayrıca, kendi Ethereum Sanal Makinesi sürümünü kullanan çoğu blok zincirini de etkiler.

Ethereum'da panik

Bu çatal bir tehlike arz ediyordu: çifte harcama olasılığı. Bir zincirde işlem gerçekleştirip diğerinde değiştirerek, eterlerinin iki katını harcamak mümkün oldu. Bir blockchain ağında en çok korkulan saldırıdır. Ancak, sorunun ciddiyetine rağmen, yalnızca akıllı bir çocuk Ethereum’daki kusurdan yararlanmayı başardı. Binance Smart Chain‘de keskin bir zihin, nasıl avantaj sağlayacağını da bilecektir.

Hatayı ilk keşfeden, Telos blok zincirindeki Ethereum Sanal Makinesinin bir versiyonu olan Telos EVM’nin geliştiricisi Guido Vranken oldu. Ethereum’un çekirdek geliştiricilerini hemen bilgilendirdi ve yama 24 Ağustos’ta kullanıma sunuldu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir