Evde Oyun Hamuru Nasıl Yapılır?

Son zamanlarda evde geçirilen sürenin artmasıyla birlikte çocuklar ve ebeveynleri birlikte kaliteli vakit geçirmek üzere fikir önerileri aramaktadır. Özellikle yapay oyun malzemelerine katılan katkı maddelerinden uzak durmaya çalışan ebeveynler daha çok evde doğal bir şekilde hazırlanabilecek olan oyuncaklara yönelmektedir. Bu aktivitelerin içinde olan oyun hamuru çocukların hem el becerilerini yükseltirken hem de oldukça eğlenceli bir zaman geçirme fırsatı sunmaktadır. Özellikle bu oyun hamurlarını evde kendiniz yaptığınız takdirde dışarıda üretilenlerden çok daha zararsız olacağına emin olabilirsiniz. Evde oyun hamuru yapmak istiyorsanız öncelikle hangi özellikte bir oyun hamuru olmasına karar vermelisiniz. Çünkü evde yapılan oyun hamurları pişirilen ve pişirilmeyen olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.

Evde Oyun Hamuru Tarifi Nedir?

Çocuklarının gelişimine katkı sağlamak isteyen ebeveynler evde oyun hamuru yapmak için çeşitli tariflere başvurmaktadır. Evde oyun hamuru yapmanın en iyi tarafı oldukça ekonomik bir maliyetinin olmasıdır. Aynı zamanda hiçbir şekilde vaktinizi almayacak olan oyun hamurlarının kısa sürede yapımını gerçekleştirebilirsiniz.

Oyun Hamuru Nasıl Yapılır?

Evde Oyun Hamuru Pişirilmeden Nasıl Yapılır?

Evde oyun hamuru yapmak isteyenler bunun yalnızca pişirilerek yapıldığını zannetmektedir. Fakat pişirmenin yanı sıra daha az vaktinizi alacak bir çözüm daha bulunmaktadır. Evde bulunan malzemelerinizle gayet basit adımlarla oyun hamurunuzu yapabilirsiniz. İşte evde oyun hamuru yapmak için gereken malzemeler aşağıdaki gibidir.

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • Su bardağının çeyreği kadar tuz
  • Bir miktar gıda boyası

Pişirilmeden Oyun Hamuru Nasıl Hazırlanır?

Öncelikle tüm bu malzemeleri karıştırmak için derin bir kaba sahip olmanız gerekmektedir. Ardından oyun hamuru kıvamına gelene dek bu malzemeleri yoğurmalısınız. Bunun sonucunda ise elde ettiğiniz hamuru belirli bir boyuta getirerek birbirinden ayırmalısınız. Son olarak ise sahip olduğunuz gıda boyasını hamurlarınıza sürerek dilediğiniz renkte oyun hamurları elde edebilirsiniz.

Gıda Boyası Kullanmadan Oyun Hamuru Yapılır mı?

Çocuklarının en doğal biçimde yetişmesini isteyen anne babalar yapay malzemelere karşı hassas bir tavır gösterebilmektedir. Bunun için evde yapacağınız oyun hamurlarınıza gıda boyası kullanmadan da renk katabilmenizin çözümleri araştırılmıştır. Çocuklarınızın dilediği renklere erişebilmek adına bitkilerin, meyve ve sebzelerin renklerinden yararlanabilirsiniz. Bunun için yeşil bir renk elde etmek için maydanoz suyundan ya da kırmızı bir renk elde etmek için karpuz suyundan yararlanabilirsiniz. Bu sayede evinizde doğal bir biçimde hazırladığınız oyun hamurlarını daha zararsız bir hale getirebilirsiniz.

Oyun Hamuru Nasıl Yapılır?

Pişirilerek Oyun Hamuru Nasıl Hazırlanır?

Evinizde kolaylıkla bulabileceğiniz malzemeleri pişirerek oyun hamuru elde edebilirsiniz.

Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı elma sirkesi
  • Bir su bardağı su
  • Gıda boyası

Yukarıda belirtilen malzemeleri bir tencereye koyup kaynatmaya başlamalısınız. Ardından yumuşak bir hamur elde edince ocaktan alabilirsiniz. Hamurlarınız soğuduktan bir süre sonra kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir