Evde Uygulayabileceğiniz Gözenek Sıkılaştırıcı Yöntemler

Evde Uygulayabileceğiniz Gözenek Sıkılaştırıcı Yöntemler

Gözenek problemi hepimizin çözmek istediği ama pek derman bulamadığı bir konudur. Hem sivilcelenmeyi arttıran hem de makyajın duruşunu bozan gözeneklerden kurtulmak ne yazık ki biraz zordur. Bu gözenekler cildimizin estetik görünüşünü bozar. Size önereceğimiz  evde uygulayabileceğiniz gözenek sıkılaştırıcı yöntemler ile problemlerinizden tamamen kurtulabilirsiniz.

Gözenekler Neden Genişler ve Tıkanır?

Cildimiz gözenekler sayesinde nefes alır. Gün içinde maruz kaldığımız kirli hava, cildimizin doğal yağlanması gibi pek çok şey bu gözeneklerin genişlemesine sebep olabilir. Gözeneklerin yaşadığı bu genişleme ve dolma cildimizin pis görünmesine neden olur. Siyah ve beyaz nokta dediğimiz pek çok cilt problemi de bu genişlemeye bağlı yaşanır. Ayrıca gözeneklerin dolması sivilce oluşumunun en önemli sebeplerinden biridir. Cildinizin üzerinde biriken ölü deriler de sivilcelenmeye katkıda bulunur. Cildinize yapacağınız düzenli bakım ve maskelerle bu problemi çözebilirsiniz. Cildinizdeki ölü derileri düzenli olarak temizlemek gözeneklerinizin genişlemesini önlemek için atmanız gereken ilk adımdır. Daha sonra gözenek sıkılaştırıcı yöntemler ile gözeneklerinizden kurtulabilirsiniz.

Gözeneklerimizi Nasıl Temizleyebiliriz?

Gözeneklerinizi sıkılaştırmadan önce temizlemeniz gerekir. Zira dolu gözeneklerinizi sıkılaştırmak mümkün değildir. Gözeneklerimizi temizlemek için kullanabileceğiniz çeşitli yollar vardır. Peelingli yüz temizleyicileri gözeneklerinizi temizlemek için oldukça faydalıdır. Fakat peeling gibi iri taneli yüz temizleyicilerini haftada 1’den fazla kullanmak cildinizin tahriş olmasına sebep olabilir. Kullandığınız temizleyicilerin kullanımında fazlaya kaçmamak da cilt sağlığınız için önemlidir. Peelinglere ek olarak her gün en az iki kez yüzünü yıkamanız da gözeneklerinizin temizliği ve gözenek sıkılaştırıcı yöntemler için çok önemlidir.

 

Evde Uygulayabileceğiniz Gözenek Sıkılaştırıcı Yöntemler

 

Gözeneklerinizi Temizlemek için Maskeler

Peeling ve yüz temizleyicilerden sonra gözeneklerinizi temizlemek için kullanabileceğiniz en yararlı şey yüz maskeleridir. Bu maskeleri de peelingler gibi haddinden fazla kullanmamak gerekir. Ayrıca maskeleri gözeneklerinizin en yoğun olduğu bölgelere uygulamaya özen gösterin. İşte gözeneklerinizi temizlemek için maskeler:

  • Karbonat Maskesi

Karbonat maskesi için 2 yemek kaşığı karbonata ve 3 yemek kaşığı suya ihtiyacınız var. Karbonatı suda erittikten sonra yüzünüze masaj yaparak uygulamanız gerekir. Karışımı bir süre beklettikten sonra yüzünüzü yıkayıp nemlendirmeyi unutmayın.

  • Kuşburnu Maskesi

Normal şekilde demlediğiniz kuşburnu çayını soğuttuktan sonra bir pamuk yardımıyla suratınıza sürün. Çay suratınızda kuruduktan sonra suratınızı durulayabilirsiniz.

  • Türk Kahvesi Maskesi

2 çay kaşığı türk kahvesine birkaç damla limon suyu koyarak macun kıvamı almasını sağlayın. Maskeyi gözeneklerinizin yoğun olduğu bölgelere sürün ve kurumasını bekleyin.

Gözenek Sıkılaştırıcı Yöntemler

Gözeneklerinizi temizledikten sonra sıkılaştırmanız gerekir. Bu şekilde gözenekleriniz küçülür ve oluşturdukları çirkin görüntüden kurtulabilirsiniz. Ayrıca sıkılaştırdığınız gözeneklerin genişlemesi ve dolması zorlaşır. İşte gözenek sıkılaştırıcı yöntemler için birkaç adım;

  • Tonik

Tonik temizlediğiniz gözeneklerinizi sıkılaştırmanız için ideal bir üründür. Fakat uygulayacağınız toniğin tonik sütü yerine normal tonik olmasında fayda var.

  • Limon Suyu

Güzellik alanında pek çok derdimize derman olan limon suyu gözenek probleminde de dertlerimizi çözer. Limon suyunu direkt olarak gözeneklerinizin üzerinde gezdirebilirsiniz.

  • Buz

Buz cildinizde şok etkisi yaratarak gözeneklerinizin sıkılaşmasını sağlar. Haftada bir cildinizde buz gezdirerek gözeneklerinizi sıkılaştırabilirsiniz.

 

Evde Uygulayabileceğiniz Gözenek Sıkılaştırıcı Yöntemler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir