Furacin Merhem Nedir? Ne İşe Yarar?

Furacin Merhem Nedir? Ne İşe Yarar?

Furacin merhem cilt ve deri hastalıkları için kullanılan medikal bir ilaçtır. Antiseptik yapısıyla bakterileri yok ederek çoğalmalarını engeller. Genelde ameliyat sonrasında dikişlerin enfeksiyon kapmaması için kullanılan bu kremin başka işlevleri de vardır. Furacin merhemi yaralar, kesikler, yanıklar ve iltihaplı enfeksiyonlarınız için (sivilce gibi) de kullanabilirsiniz. Peki Furacin Merem Nedir? Ne İşe Yarar?

Furacin Soluble Dressing Krem

Furacin Soluable Dressing krem etken maddesi Nitrofurazon olan bir yara merhemidir. Halk arasında Furacin Pomad olarak da bilinir. Antiseptik olan bu ilaç bakterileri öldürerek deri bozukluklarını tedavi eder. Reçetesiz bir biçimde eczanelerden temin edebileceğiniz bu kremi pek çok cilt probleminiz için kullanabilirsiniz.

 

Furacin Merhem Nedir? Ne İşe Yarar?

 

Furacin Merhem Nasıl Kullanılır?

Furacin merhemini gazlı bir bez yardımıyla problemli bölgeye sürebilirsiniz. Ardından dilerseniz bölgenin üstünü örtebilirsiniz. İyileşme sağlayana kadar günde birkaç kere kullanabileceğiniz bu merhemin tedavi süreci tahmini olarak 10 gündür. Gazlı bez yardımıyla yaraya uyguladığınız takdirde Furacin merhem bakterileri öldürerek olası enfeksiyon oluşumlarını önler. Ayrıca hâli hazırda var olan enfeksiyonlarınızı da tedavi eder.

Furacin Merhemin Yan Etkileri Nelerdir?

Pek çok ilaç gibi Furacin merhemin de yan etkileri vardır. Aşağıda sayacağımız yan etkilerden birini yaşadığınızı düşünüyorsanız hemen doktorunuza danışın. Aşağıda listelenmemiş fakat başınıza gelen olağan dışı bir durumla karşılaşırsanız yine hekiminize danışmakta fayda var. Furacin merhemin en sık görülen yan etkileri:

  • Cilt döküntüsü, kaşıntı ve şişlik gibi değişik derecelerde temas sonucu ortaya çıkan deri hastalığı gibi reaksiyonlar görülebilir.
  • Deride süperenfeksiyon (nitrofurazon kullanımına bağlı mantar ve bazı mikroorganizmaların (Pseudomonas da dahil olmak üzere) çoğalması ile mevcut enfeksiyonun dışında yeni enfeksiyonlar oluşabilir.
  • Nefes almada güçlük, karın ağrısı kurdeşen, yüzde ve boğazda şişlik gibi yan etkiler gözlemlenebilir.
  • Kulak yolunuzda tahriş oluşabilir

Furacin Merhemi Hamileler Kullanabilir Mi?

Bazı ilaçların bebek üzerinde olumsuz etki yaratabilmesi ya da süte geçebilmesi sebebiyle hamileler tarafından kullanılmaması önerilir. Furacin merhemin hamileler üstündeki etkisi tam olarak bilinmemektedir. Bu yüzden hamilelerin bu kremi kullanması tavsiye edilmez. Fakat doktor tavsiyesi üzerine hamileler tarafından da Furacin krem kullanılabilir.

 

Furacin Merhem Nedir? Ne İşe Yarar?

 

Furacin Merhemle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Furacin merhemle ilgili sorularınızı cevaplamak için aşağıdaki bilgileri derledik. İşte Furacin merhemle ilgili bilinmesi gerekenler:

  • Furacin merhem hakkındaki çalışmalar yetişkin grupları baz alınarak yapılmıştır. Bu yüzden merhemin çocuklarda kullanımına dair net bir bilgi yoktur.
  • Merhemin çocuklardaki kullanımı araştırılmadığı gibi aynı zamanda yaşlılarda oluşabilecek farklı yan etkileri de araştırılmamıştır. Yaşlıların bu merhemi kullanan diğer yaş gruplarından farklı bir şey deneyimleyip deneyimlemeyeceği bilinmemektedir.
  • Merhemi kullandığınız sürede cildinizde kızarıklık, kaşıntı ya da dökülme yaşarsanız en kısa sürede doktorunuza danışın ve merhemi kullanmayı bırakın.
  • Merhem göz burun ve ağız bölgesiyle temas ettirmemeye özen gösterin.
  • Böbrek yetmezliği olanlar Furacin’i dikkatli kullanmalıdır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir