Evde Yabancı Dil Öğrenmenizi Kolaylaştıran Mobil Uygulamalar

featured

Günümüzde kariyer yapmayı hedefleyen insanlar için yabancı dil bilmek büyük gereklilşktir. Ancak ne yazık ki sıfırdan yeni bir dil öğrenmek belli bir yaştan sonra oldukça zordur. Öğrenmeye çalıştığnız yabancı dilde uzmanlaşmanız için kelime dağarcığınızı geliştirmeniz ve dil bilgisinin detaylarını öğrenmeniz gerekir. Bazı insanlar bütün bunları öğrenmek için hangi kaynakları kullanmasını gerektiğini ve çalışmaya nereden başlayacağını bilemeyebilir.. Bu aşamada evde yabancı dil öğrenmenizi kolaylaştıran mobil uygulamalar devreye girer. Başta İngilizce olmak üzere birçok yabancı dili öğrenmenize destek olacak uygulamalar bu yazıda sizlerle…

Yabancı Dil Öğrenmenizi Kolaylaştıracak Mobil Uygulamalar

Kullanıcılara yabancı dil öğretmek hedefiyle geliştirilmiş çok sayıda mobil uygulama vardır. Bu uygulamalar size yeni kelimeler öğretmeyi, dil bilgisi kurallarına hakim olmanızı sağlamayı amaçlar. Bazıları ise yabancı dil öğrenen ya da öğreten başka insanlarla konuşarak pratik yapmanıza fırsat tanıyacak özelliklere sahiptir. İşte bu uygulamalar arasında en başarılı olanlar…

Dualingo

Yabancı dil öğrenme uygulamaları arasında en popüler olanı Dualingo’dur. 25 milyon aktif kullanıcıya sahiptir. Yabancı dil öğrenirken sizlere eğlenceli bulmacalar ve soru-cevap etkinlikleri sunar. Bunlara katılıp başarı elde ederseniz puanınız artar ve seviye atlarsınız. Böylece dil bilgisi kurallarını ve yeni kelimeleri eğlenerek öğrenebilirsiniz.

  • Fiyat: Ücretsiz fakat premium üyelere özel avantajarı var.
  • İşlemci: IOS, Android, Windows Phone, Windows 10 Mobile

 

Memrise

Memrise uygulaması yabancı dilde kelime dağarcığını geliştirmek isteyenler için idealdir. Eğlenceli oyunlarla, hafıza teknikleriyle ve yaratıcı görsellerle yeni kelimeler öğrenmenizi sağlar. Düzenli aralıklarla size test yaparak öğrendiklerinizin kalıcı olmasını da sağlar. Onlarca farklı dil seçeneği mevcuttur.

  • Fiyat: Ücretsiz fakat premium üyelere özel avantajarı var.
  • İşlemci: IOS, Android

 

Cambly

Yeni olmasına rağmen Cambly de yabancı dil öğreten uygulamalar arasında popüler olmuştur. Tamamen online olarak hizmet veren Camply’de ana dili İngilizce olan uzman öğretmenlerle görüntülü konuşmalar yaparak eğitim alırsınız. Dil öğrenmenin en kolay  yolunun iletişim kurmak olduğu fikrine katılanlar için Cambly ideal bir uygulamadır. Tek dezavantajı yalnızca İngilizce dili için eğitim vermesidir. 

  • Fiyat: Ücretlidir fakat indirim kodlarına ulaşmak çok kolaydır.
  • İşlemci: IOS, Android, Windows Phone, Windows 10 Mobile

HelloTalk

HelloTalk 150’den fazla dil seçeneği ile dünyanın her yerinden insanlarla sohbet ederek yabancı dil öğrenmenizi sağlar. Dünya genelinde 10 milyon aktif kullanıcıya sahiptir. Yeni insanlarla tanışıp iletişim kurarken yabancı dil öğrenmenin yanı sıra sosyal çevrenizi genişletir ve yeni kültürler öğrenirsiniz.

  • Fiyat: Ücretsiz fakat premium üyelere özel avantajarı var.
  • İşlemci: IOS, Android

 

Busuu

Busuu adlı yabancı dil öğrenme uygulamasının dünya çapında 80 milyon aktif kullanıcısı vardır. İngilizce, İspanyolca, Japonca ve Türkçe de dahil olmak üzere 12 farklı yabancı dil için hizmet vermektedir. Alanında uzman dilbilimciler tarafından hazırlanmış ders planları, binlerce yazılı ve sesli içerik aracılığıyla dil öğrenmenizi kolaylaştırır. İstediğiniz yabancı dili, anadili olarak konuşan insanlarla karşıklı sohbet ederek de öğrenebilirsiniz.

  • Fiyat: Ücretsiz

İşlemci: IOS, Android

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir