Farklı Sebeplerle Dünyanın En Az Ziyaret Edilen Ülkeleri

featured

Genellikle televizyonda veya çeşitli sosyal medya mecralarında gördüğümüz “Dünyanın En Çok Ziyaret Edilen Yerleri” vb. başlıklara hepimiz aşinayız. Örn. genellikle Avrupa ülkeleri her yıl ziyaretçi akınına uğramakta ve bir çok turist çekmektedir. Bu ülkeler turist çekedursun, dünya üzerinde ismi pek bilinmeyen ya da bilinse bile turistler tarafından tercih edilmeyen bir çok ülke bulunmaktadır. Bu ülkeler gerek coğrafi yapıları gerekse içinde bulundukları siyasi olumsuzluklar nedeniyle pek tercih edilmemektedir. Öyle ki sadece turistler değil gezginler bile bu ülkelerin sınırları içerisine girmekten kaçınabilirler. Peki Farklı Sebeplerle Dünyanın En Az Ziyaret Edilen Ülkeleri hangi ülkelerdir? Gelin bu sorunun cevabını birlikte inceleyelim.

Afganistan 

Afganistan ne yazık ki yıllardır içinde bulunduğu iç savaş, işgal ve terör gibi olumsuzluklar nedeniyle turistler tarafından oldukça gözden düşmüş bir ülke olmayı sürdürmektedir. Tarihi dokusu ve coğrafi özellikleri bakımından oldukça zengin olmasına rağmen siyasi sorunlar bu ülkenin turizm sirkülasyonunu deyim yerindeyse mahvetmiş bulunmaktadır. Yılda maksimum 15.000 yabancının giriş yaptığı Afganistan, tarihi Babür Bahçeleri, Hz. Ali Türbesi, Cam Minare, İskender Kalesi gibi tarihi ve dini bakımdan oldukça kıymetli bir çok güzellik barındırmaktadır. Tüm bu gezilip görülmeye değer noktalara rağmen Afganistan’a ziyaret ne yazık ki riskli bir iş olarak görülmektedir ve bu sebeplerden dolayı pek tercih edilmemektedir.

Gine – Bissau 

Resmi adı Gine Bissau Cumhuriyeti olan bu ülke Afrika kıtasının batı kısmında bulunmaktadır. Gine Bissau’da altyapı çalışmalarının halen günümüz modern yaşam seviyelerine ulaşmamış olması bu bölgeden turistleri hızla kaçıran bir unsurdur. Bölgede temiz suya erişim şehirlerden kırsal kesimlere doğru oldukça azalmaktadır. Ülke genelinde temiz suya erişimi olmayan bireyler bulunduğu da yadsınamaz bir gerçektir. Tüm bu imkansızlıklara bağlı olarak hepatit, sıtma, tifo, menenjit gibi hastalıklar da sıklıkla görülmektedir. Coğrafi güzellikleri her ne kadar cezbedici görünse de olumsuz şartlar sebebiyle Gine Bissau dünyanın en az ziyaret edilen yerlerinden biri olmayı sürdürecek gibi görünmektedir. 

Komorlar 

Komorlar Afrika kıtasına bağlı bir ada ülkesidir. Hint Okyanusu üzerinde bulunmaktadır. Tıpkı Gine – Bissau’da olduğu gibi altyapı çalışmaları günümüz seviyesine ulaşmadığı için bulaşıcı hastalıklar sıklıkla ortaya çıkmaktadır. Hastalıklar genellikle sık görülen sivrisinekler aracılığıyla yayılmaktadır. Bu olumsuz şartların yanı sıra, ülkede alkol almak ve bikini giymek yasak olması özellikle Avrupa ve Amerika gibi bölgelerden turist almasını neredeyse imkansız hale getirmiştir. Komorlar’da herhangi bir toplu taşıma hizmetinin olmaması da turistleri bu ülkeden uzaklaştıran ilginç ve bir o kadar da önemli bir unsurdur

Türkmenistan 

Türkmenistan’ı ziyaret etmek isteyen turistler vize başvurularında diğer bir çok ülkeye oranla daha katı prosedürlerle karşılaşmaktadırlar. Oldukça sıkı olan vize politikaları sebebiyle turistlerin pek tercih etmediği Türkmenistan yılda ortalama olarak 7.000 turisti ağırlıyor. Uzun, masraflı ve meşakkatli bir vize alma sürecini başarıyla tamamlayabilirseniz sizi Cehennem Kapısı, Tarafsızlık Anıtı, Türkmenbaşı Ruhi Camii, Nisa Antik Kenti, Aşkabat Ulusal Halı Müzesi gibi görülmeye değer bir çok yer bekliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir