Hangi Kitaplar Konuşmayı Geliştirir?

featured

Günlük hayatta sağlıklı ve etkili bir iletişim kurabilmek için konuşmaktan daha önemli olan düzgün konuşmaktır. Kendinizi uygun üslupla, ideal şekilde ifade edebilmek iş hayatınızda ve özel hayatınızda size başarı sağlar. Bunun için kendizi hitabet, diksiyon ve beden dili alanlarında geliştirmelisiniz. Elbette ki bu gelişimi sağlarken en büyük yardımcınız kitaplar olacaktır. Size bu alanlarda katkı sağlayacak kitaplar yazının devamında listelenmiştir.

Konuşmayı Geliştiren En İyi 5 Yerli Kitap

Ülkemizde çevrenizdeki insanlarla en etkili iletişimi kurabilmeniz için eğitici amaçlarla yazılmış yüzlerce kitap mevcuttur. Bunların içerisinden en etkili olacağını düşündüğümüz 5 kitabı sizin için derledik.

  1. Söz ve Diksiyon Sanatı – Nüzhet Şenbay

Şenbay’ın kaleme aldığı bu kitap yalnızca günlük iletişim için değildir. Konferans, seminer ve söyleşi gibi etkinliklerde de akıcı konuşabilmenizi hedefler. 

  1. Diksiyon: 10 Derste Güzel Konuşma Sanatı – Mehmet Kaplan

Kaplan bu kitapta diksiyonu öğrenilebilen bir yetenek olarak ifade etmektedir. Doğru yöntemler ve etkili çalışma ile herkesin düzgün konuşabileceğine inanır.

  1. Dikkat Vücudunuz Konuşuyor – Ahmet Şerif İzgören

Ahmet Şerif İzgören kişisel gelişim alanındaki en popüler yazarlardan biridir. Bu kitapta da beden dilinin insanlar için ne ifade ettiğini, jest ve mimiklerle ilgili detayları okurlarıyla paylaşmıştır.

  1. 3K Tekniği ile Diksiyon – Nedim Taktak

Diksiyon geliştirme konusunda teknik bilgileri içeren kitaptır. Konuşma, nefes egzersizleri, hitabet çeşitleri gibi bölümlerde eğitici yazılara sahiptir. Okurların eğitim almadan etkili konuşmayı öğrenebilmesi için yazılmıştır.

  1. Diksiyon: Güzel ve Etkili Konuşma – Hamza Uğurlu

Uğurlu okurlarına sunduğu bu yazıda etkili konuşmanın inceliklerinden bahsetmiştir. Konuşmayı geliştirecek şeylerin yanı sıra düzgün konuşabilmeyi engelleyecek etkenlerden da söz eder.

Konuşmayı Geliştiren En İyi 5 Yabancı Kitap

Yurtdışında da bu alanda sayısız içerik üretilmiştir. Yabancı kaynaklar bazen eğitim almak istediğiniz konuda daha kapsamlı bilgiler içerebilir. Bu sebeple sizler için en iyi yabancı kaynakları da derledik.

  1. Ted Gibi Konuş – Carmine Gallo

Gallo bu eserinde fikirleri sunma tarzının öneminden bahsetmektedir. Okurlarının Ted konuşması yapabilecek kadar etkili diksiyon becerilerine sahip olması için gerekli bir takım bilgileri verir.

  1. Vermek ve Almak – Adam Grant

Grant başarının en önemli kaynağının iletişim olduğunu düşünür. Kaleme aldığı bu eserde de iletişim kuramayan insanların neden başarısız olduğunu okurlarına anlatır.

  1. Beden Dili – Joe Navarro & Marvin Karlins

Karlins ve Navarro bu eseri insanların beden dilini en etkili şekilde kullanmayı öğrenmesini sağlamak için birlikte yazmışlardır. Eski FBI ajanı olan Navarro iletişim konusundaki tecrübelerini de aktarmıştır.

  1. Beden Dili – Barbara Pease

Başkaları üzerinde unutulmayacak etkiler bırakabilmek için beden dilini etkili kullanmanın gerektiği düşünülmektedir. Pease de bu kitapta bunu anlatışmıştır ve beden dilini etkili kullanmayı öğretmiştir.

  1. Hayatınızı 7 Günde Değiştirin – Paul McKenna

McKenna her ülkede ilgiyle izlenen ünlü bir kişisel gelişimcidir. Bu eserinde de kendine has iletişim teknikleri ve kişisel dönüşüm yöntemleri hakkında tecrübelerini  anlatmıştır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir