Facebook Ads İle Gizli Hedef Kitleleri Aktif Etmek

featured

Facebook hedef kitlelerinin ne olduğunu ve onları nasıl bulacağınızı öğrenmek için bu makaleye bakın. Bu makalede şunları göreceksiniz:

Facebook raporlaması doğru hedef kitleyi bulmanıza nasıl yardımcı olur.

Daha iyi reklam hedeflemesi için Facebook’ta insanlar nasıl azaltılır.

 Facebook’un hedef kitle içgörülerinde nasıl gezinilir

Facebook Kitlelerinin mükemmel müşteri tabanınızı nasıl sıfırladığını öğrenin

Biliyor muydunuz Facebook senin hakkında senden daha çok şey biliyor mu?

Bu doğru!

Önemli yaşam olaylarından Facebook’ta satın aldığımız bakkaliye ürünleri çeşitlerine kadar her şeyi ele aldık.

Tüm bu bilgiler sosyal medyada yer alıyor ve pazarlamacılar bunu nasıl kullanacaklarını biliyorlar. Ayrıca size bundan nasıl yararlanabileceğinizi göstermek istiyoruz.

Facebook, inanılmaz derecede sezgisel bir web sitesidir ve bu, Facebook Reklamları platformu için iki katına çıkar. Facebook Reklamlarını kullanmanın en iyi yollarından biri, bu reklamlar için hedef kitle belirlemektir.

Facebook Hedef Kitlesi Nedir?

İlk olarak, hedef kitle” ne anlama geliyor? Bütün bunlar, reklamını yaptığınız pazar anlamına gelir. Hedef kitleniz, ürün veya hizmetinizi satın alma olasılığı en yüksek kişiler olmalıdır.

Facebook’un şu anda dünya çapında 2,6 milyar kullanıcısı var ve işiniz ne kadar iyi olursa olsun, bu kullanıcıların hepsi iyi değil. Ürününüzü arayın.

Bu nedenle alanın sınırlandırılması gerekmektedir.

Bunu nasıl yaparız? Facebook’un Audience Insights adlı oldukça epik bir aracı var. Bu güçlü araç, sizin için doğru olanları bulmak için birden fazla kullanıcıyı tarar.

Audience Insights, işletmenizle kimlerin ilgileneceğini tam olarak belirlemenize olanak tanır. Reklamlarınızı, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli kriterlere göre insanlara göstermek için ayarlayabilirsiniz:

Konum

Demografik

İlgiler

Davranışlar

Bir Facebook sayfasının hayranları.

Bu ölçütler, reklamınızın yalnızca görülme değil, aynı zamanda tıklanma olasılığını da artırır. Muhtemelen bildiğiniz gibi, Facebook reklamları tıklama başına ödeme modeliyle çalışır. Bu, birisi reklamınızı her tıkladığında Facebook’a ödeme yaptığınız anlamına gelir.

Hedef kitlenizi nasıl tanımlarsınız?

Artık Facebook’ta hedef kitlenin ne olduğunu bildiğimize göre, onu nasıl kuracağımızı görelim. Başlamak için şu adımları izleyin:

Facebook Business Manager’a gidin ve ekranın sol üst köşesindeki menüyü tıklayın. Ardından “Nesne Bilgisi”ni seçin. Başlangıç ​​hedef kitlenizi seçmeniz istenecek

Bu iki seçenek, Facebook’taki Kişiler veya sayfanıza Bağlı Kişiler’dir.

Facebook’ta kişileri eşleştirmek, daha geniş bir hedef kitleye ulaşmanıza yardımcı olur ve size daha fazla seçenek sunar.

Ancak, teşvik etmek istediğiniz bir sadakat var. Bir teklifiniz varsa, bu sitenize bağlantılar kullanmak için iyi bir neden olacaktır.

Tercih ettiğiniz seçeneği belirledikten sonra, alanı daraltmanın zamanı geldi. Kitlenizi aşağıdaki kriterlere göre filtreleyebilirsiniz:

Konum

Kitlenizi yaşadıkları ülkeye, bölgeye veya şehre göre hedefleyebilirsiniz. Küçük bir işletmeniz varsa, birkaç hizmetiniz olabileceğinden bu harika bir seçenektir.

Demografi

Bu, reklam alıcılarınızı yaş, cinsiyet, gelir, medeni durum ve daha fazlasına göre hedefleyebileceğiniz yerdir.

Bu bölüm özellikle belirli bir müşteri tipiniz varsa kullanışlıdır. Belki de ürününüz 18-35 yaş arası erkekler için bir enerji içeceğidir. Bu tür tüketicileri hedeflemelisiniz çünkü bunlar ürününüzle en alakalı olanlardır.

İlgiler

Bu bölüm son derece özel olarak öğrendiğimiz yerdir. Reklamlarınızı insanların beğenisine göre özelleştirebilirsiniz. Facebook bunu beğendikleri sayfalara ve takip ettikleri kişilere göre belirler. Seçebileceğiniz ilgi alanları şunlardır:

İş ve Endüstri

Eğlence

Aile ve İlişkiler

Fitness ve Sağlıklı Yaşam

Yiyecek ve içecek

Hobiler ve Aktiviteler

Alışveriş ve Moda

Spor ve Açık Hava Etkinlikleri

Teknoloji

Ancak bu kadarla bitmiyor! Her ilgi kategorisi içinde, birkaç alt kategori vardır. Örneğin, biri iş ve endüstri ile ilgileniyorsa, bu, reklamcılık, bankacılık, ekonomi, sağlık, yüksek öğrenim vb. gibi şeylerden hoşlanabileceği anlamına gelir.

Davranış

Bu bölüm daha da spesifiktir. Alışveriş davranışından bir kişinin kullandığı cihaz türüne kadar her şeyi hedefleyebilir.

Filtreleyebileceğiniz davranış kategorilerinin büyük bir listesi:

Otomotiv

İşletmeden işletmeye

Hayırsever Bağışlar

Dijital Etkinlikler

Gurbetçiler

Finansal

İş Rolü

Medya

Mobil Cihaz Kullanıcısı

Satın Alma Davranışı

Seyahat etmek

Konut Profilleri

Mevsimlik ve Etkinlikler

Ve en iyi yanı, tıpkı tercihler gibi, her davranışın alt kategorilerle bağlantılı olmasıdır.

Örneğin, Arabalar kategorisini düşünün. Bu davranışta Motosiklet, Sahip, Yeni Araba Alıcısı, Yeni Araba Alıcısı ve Satın Alma Türü gibi şeyleri filtreleyebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir