Hibe Başvurusu Nasıl Yapılır?

featured

Türk Dil Kurumu’na göre hibe, “bağış” anlamına gelir; Çeşitli kurum, vakıf veya vakıflar tarafından ihtiyaç sahiplerine maddi destek sağlamak veya bir projeyi veya bir şirketi yürütmek için sağlanan paradır. Bağış amacıyla verilen paralar karşılıksızdır. Bu nedenle, bireylere veya işletmelere bu parasal yardımın iadesi yapılmaz. Sponsorluk desteğinin çeşitli özellikleri vardır. Bu özellikleri şu şekilde sıralayabiliriz:

Sponsorluk bir çeşit bağıştır. Bu nedenle iade yapılmamaktadır.

Hibeyi sağlayan kişi ve kuruluş ile yardımı alan kişi ve kuruluş arasında özel bir sözleşme yapılır. Bu, hibe koşulları ve alıcının sorumlulukları hakkında bir sözleşmedir.

Finansman birçok projenin başlatılmasını ve uygulanmasını destekler. Özellikle Avrupa Birliği finansman programları bu projeler aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için düzenlenmiştir. Ancak, bu hibeler bir proje için gereken tüm finansal ihtiyaçları karşılamamaktadır. Ödül verilecek miktar, verilecek kurum veya kuruluş tarafından belirlenir.

Bir proje için yalnızca bir hibe kullanılabilir.

Geçmiş projeler için finansman başvuruları işleme alınamadı.

Günümüzde kurum ve kuruluşlar tarafından birçok hibe verilmektedir. Desteğin şekli, koşulları ve miktarı da kurum ve kuruluşlar tarafından sağlanmaktadır. Birçok vakıf ve kuruluş hibe verebildiğinden, hibe verme koşulları da kurumdan kuruma farklılık göstermektedir.

 Hibe Programları Nelerdir?

Bir projenin uygulanması sırasında ihtiyaç duyulan mali desteğin karşılanması için yapılan katkılara hibe denir. Hibe şeklinde yardım sağlayan birçok hibe programı vardır. Özel kurum ve kuruluşlar, bazı vakıflar, kalkınma ajansları, büyükelçilikler, ulusal kuruluşlar, Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği gibi birçok kuruluş farklı finansman planlarına sahiptir. Bireyler veya şirketler, bu mali yardımı almak için bu finansman programlarına ön kayıt yaptırmalıdır. Hibe programlarına başvurmak isteyenler bu kuruluşların internet sitelerini takip ederek belirli günlerde açılan hibe başvuru formlarını doldurarak başvuruda bulunabilirler. Hibe programlarına başvuran adayların hibe alabilmeleri için belirli koşulları sağlaması gerekir. Bu nedenle başvuru yaparken belirli şartları sağlamaları gerekmektedir. Bu koşullar Hibe programına göre değişiklik göstermektedir. Her programın kendi şart ve koşulları vardır. Tesis tanımlı koşulları karşılayan kişi veya şirketler mali yardımdan yararlanabilir. Hibe programlarına başvurmadan önce, gereksinimleri önceden araştırın.

Hibe Nasıl Alınır?

Hibe programlarından yararlanmak isteyenlerin Hibe veren kurum veya kuruluşlara başvurmaları gerekmektedir. Yardım almak isteyenler için 18 yaşını doldurmuş olmak en önemli koşullardan biridir. Her hibe programının kendi şart ve koşulları vardır. Başvuru sahipleri bu hüküm ve koşullara uymalıdır. Başvuru yapılırken istenen belgelerin güncel ve eksiksiz olarak kurumlara sunulması gerekmektedir. Finansman desteği alabilmek için bu desteğin verildiği alanlarla ilgili projeleriniz olması ve bunları belirlemeniz gerekir. 

Kimler Hibe Alabilir?

Hibeyi kimlerin alabileceği, hangi kuruluşların hangi programlar aracılığıyla sağladığı merak konusudur. Hibe almak için başvurduğunuz programın şartlarını yerine getirmeniz gerekir. Hibe almaya hak kazanmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalısınız. İlk olarak, 18 yaşından büyük ama 41 yaşından küçük olmalısınız. Lise veya üniversite diploması kriterlerin bir parçası değildir, ancak başvuranların okuryazar olması önemlidir. Yeni işletme sahipleri, tarım üreticileri, tüccarlar ve girişimciler hibedan yararlanabilir.

Hibe Başvurusu Yapılır?

Yeni bir iş fikri bulan ve yeni bir işyeri kurmak üzere olan girişimcilerin devletten hibeli kredi alabilmeleri için öncelikle KOSGEB tarafından desteklenen alanlarda iş fikrine sahip olmaları gerekmektedir. Bunun için KOSGEB web sitesinde desteklenen alanlar kontrol edilmelidir.

Daha sonra KOSGEB’deki uygulamalı girişimcilik eğitim kursuna başvurmaları ve bu eğitimi geçmeleri ve sertifika almaları gerekmektedir. hibeli kredi almak istedikleri iş fikri için bir iş planı hazırlamaları ve kendi işlerini kurmaları gerekmektedir.

Genç Çiftçi Hibe Kredi Nedir?

Genç Çiftçiler Projesi kapsamında kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla genç çiftçilere hibe ve kredi verilmektedir. Bu, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen bir kredidir. Fon kredisi alabilmek için genç çiftçinin https://gencciftci.tarim.gov.tr ​​adresine giriş yapması ve önceden kayıt olması gerekmektedir.

Başvuru yapan genç çiftçiler için gerekli belgeler aşağıda listelenmiştir:

Kimlik fotokopisi gerekmektedir.

Taahhüt gereklidir.

Genç çiftçinin okur yazar olduğunu kanıtlamak için bir diploma gereklidir.

Genç Çiftçi Projesi için Başvuru Yapılması Gerekmektedir.

Örnek proje sunumu gereklidir.

Ücretlendirme için herhangi bir çalışma yapılmadığına dikkat edilmelidir. Bunun için ders kitabından sigortalı olmadığına dair belge olması gerekir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir