Facebook Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?

featured

Facebook günümüzde birçok insan için vazgeçilmez bir sosyal ağ oldu. Artık insanlar uyandıkları anda ilk olarak yaptıkları şey facebook hesaplarına bakmak oluyor. Böyle bir durumda birçok insan bundan şikayetçi olmadığı gibi bu durumu yaşamın ve zamanın bir gerekliliği olduğunu düşünenlerde az değil maalesef ki. Öyle ki insanlar artık birçok şeyi sosyal medyadan görüyor, okuyor, yorum yapıyor veya ona göre sosyal medyada tepkisini koyuyor. Sosyal medyada verilen tepkinin gerçek hayatta verilen tepkiden daha etkili olduğunu düşünen çok büyük bir kitle var. Bazı durumlarda bu işe yarıyor gibi görünse de her zaman işe yaradığı söylenemez elbette. Facebook ve diğer sosyal medyalar sınıf ayrımı gözetmeksizin birçok insanı bir araya getirdiği için insanlar ortak bir alanda düşüncelerini paylaşmış oluyor. Ancak yine de bir süre sonra bazı insanlar facebook’un hayatlarında bir vakit almasını istemediklerinden silme yoluna da gidebiliyor.

İnsanlar Neden Facebook Hesaplarını Silmek İstiyor

  Bunun öncelikli sebeplerinden birisi de elbette ki gün içinde fazlasıyla vakit almasıdır. Sadece birkaç paylaşıma bakmak için girilen uygulamada saatlerce kalan kişiler bu duruma bir son vermek istiyor. Bu sebep yüzünden bazı zamanlar yapacakları işlerine geç kalıyor veya uykularından feragat etmelerine sebep oluyor. Böyle bir durumda hayatının büyük bir kısmını kaplayan sanal dünyada daha fazla vakit kaybetmemek  için insanlar facebook hesaplarını kapatmak istiyorlar. Çünkü sürekli değişen ülke gündemi ve akıl almaz şekilde çıkan olumsuz haberler insanların psikolojisini olumsuz etkiliyor ve bunlara daha fazla maruz kalmak istemiyor. Tabi ki bazı insanlar da yaşamlarında yaptıkları bazı değişiklikler ile hedeflerine daha iyi odaklanmak adına sosyal medya hesaplarının dikkatlerini dağıtmalarına engel olmak için silmeyi tercih ediyorlar.

Facebook Hesabı Silmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

 Öncelikle bilmeniz gereken ilk konu yapacağınız işin geri alınamayacak olmasıdır. Bir defa facebook hesabınızı sildiğinizde hesabınızda bulunan arkadaşlarınız, fotoğraflarınız, gruplarınız ve beğendiğiniz sayfalar yani kısacası herşey kaybolacaktır. Facebook hesabınızı sildikten sonra messenger uygulamasını da kullanamasınız. Facebook ile giriş yaptığınız veya kayıt olduğunuz bütün sayfa ve uygulamalara girişiniz de geri dönülmez şekilde kapatılmış olacaktır.

Facebook Hesabını Kalıcı Olarak Nasıl Silme

 Facebook hesabınızı dondurmayı değil de direkt silmeyi tercih ettiyseniz önceliikle yapmanız gereken ayarlar ve gizlilik kısmına girin. Daha sonra ayarlar kısmına girin. Üst kısımdaki facebook bilgileri kısmına tıklayın. Oradaki hesabını be bilgilerini sil kısmına tıklayın. Bundan sonra hesabımı sil kısmına tıklayın. Açılan sayfada şifrenizi girin ve devam tuşuna basın ve hesabımı sil kısmına tıklayın. Böylece hesabınızı silmiş olacaksınız. Ama merak etmeyin hesabınızı sildikten sonra 30 günden fazla olmadıysa hesabınızı yeniden kurtarma şansınız var demektir. Eğer hesabınızı sildikten sonra 30 gün geçtiyse artık geri getirme şansınız kalmadı demektir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir