Snapchat Hesap Nasıl Silinir? (Nasıl Yapılır?)

featured

Sosyal medya uygulamaları içerisinde en çok ilgi gören uygulamalardan birisi de Snapchat uygulamasıdır. Snapchat milyonlarca kişiye ev sahipliği yapan bir sosyal medya platformudur. Snapchat özellikle hikaye özelliğinin kullanılmasıyla beraber popülerliğini artırmıştır. Günümüzde hala milyonlarca aktif kullanıcıyı bünyesinde bulunduruyor. Snapchat kolay kullanım olanaklarıyla ön plana çıkan bir platformdur.

Ancak kişiler Snapchat uygulamasının bütün bu olumlu özelliklerine karşın hesap kapatma işlemi yapmak isteyebilir. Snapchat hesaplarınızı kapatmak oldukça kolay bir işlemdir. Yapılacak birkaç adımla beraber hesaplarınızı tamamen kapatabilirsiniz, ya da geçici olarak dondurabilirsiniz.  Ancak Snapchat hesabınızı kapatmadan önce bilmeniz gereken bazı hususlar bulunuyor. Bu hususlara dikkat ederek hesap kapatma işlemlerini yapmanız gerekiyor.

Snapchat Hesap Kapatma İşlemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler!

Snapchat hesabınızı kapatmaya karar verdiyseniz, Snapchat hesap kapatma hakkında bilmeniz gereken özellikler mevcuttur. Snapchat hesap kapatma işlemi dakikalar içerisinde gerçekleşen bir işlemdir. Snapchat hesap kapatma işlemi siz kapatma talimatını verdiğiniz andan sonra yaklaşık 1 ay sonra hesabınız kapatılır. 1 ay boyunca hesabınızı tekrardan geri alma hakkınız bulunur.

Ancak hesabınıza tekrardan hiçbir şekilde giriş yapmazsanız hesabınız tamamen Snapchat dünyasından silinmiş olur. Aynı zamanda hesabınız silindikten sonra Snapchat uygulamasında kaydettiğiniz bütün veriler, fotoğraflarda hesabınızla birlikte silinir. Dolayısıyla mutlaka yaptığınız işlemlerin yedeklemesini alınız. Hesabınız tamamen silindikten sonra Snapchat mutlaka size bildirim maili atar.

Snapchat Hesap Silme Adımları!

Snapchat hesap silme işlemini uygulayacağınız birkaç adımla gerçekleştirebilirsiniz. Snapchat hesap silme işlemleri Snapchat uygulaması üzerinden yapılmamaktadır. Dolayısıyla herhangi bir web tarayıcısından Snapchat hesap silme linkine giriş yapmanız gerekir. Google arama motoruna Snapchat hesap silme linki yazarak hesap silme linkine ulaşabilirsiniz. Hesap silme işlemini gerçekleştirebilmek için Snapchat hesap adınızı ve şifrenizi bilmeniz gerekiyor.

Kullanıcı adı ve şifrenizi bilmeden hiçbir şekilde hesabınızın silinme işlemini yapamazsınız. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi hesap silme linkine giriş yaptıktan sonra sistem sizden tekrar aynı bilgileri girmenizi ister. Bu işlemi tamamladıktan sonra Snapchat hesaplarınız tamamen silinir. Ancak hesaplarınızın silinmesi 30 günü bulabilmektedir. 30 gün boyunca hesaplarınız tamamen silinmez. Tekrar Snapchat dünyasına geri dönmek isterseniz, hesabınızı aktif hale getirebilirsiniz.

Ancak hesabınız 30 gün geçtikten sonra hiçbir şekilde geri alamazsınız. 30 gün geçtikten sonra tekrar Snapchat dünyasına katılmak isterseniz, yapmanız gereken işlem tekrardan üyelik oluşturmaktır. Tekrardan hesap oluşturarak Snapchat dünyasında aktif duruma gelebilirsiniz. Snapchat dünyasına tekrardan üye olmak için hesabınızı sildiğiniz e-postayı tekrardan kullanabilirsiniz.

Snapchat hesap silme işlemleri görüldüğü üzere oldukça kolay gerçekleşiyor. Dakikalar içerisinde maksimum 3 ile 5 dakikadan az bir zaman aralığında hesap silme talimatınız alınır. Böylelikle Snapchat hesap silme işleminiz silinmeye başlar. Snapchat son yıllarda popülerliği artarak, kendisini geliştiren bir sosyal medya uygulamasıdır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir