Forensics Nedir ?

Forensics Nedir ?

Forensics, Türkçesi Adli Tıp Bilimi anlamına gelmektedir. Latince’de adli veya forensis herkese açık bir tartışma ya da tartışma anlamına gelir. Ancak daha modern bir bağlamda adli tıp, mahkemeler veya yargı sistemi için geçerlidir. Bunu bilimle birleştirin ve adli bilim, suçları çözmek için bilimsel yöntemler ve süreçler uygulamak anlamına gelir.

16. yüzyıldan itibaren tıbbi uygulayıcılar 18’inci yüzyıldan sonra yazılarında adli tıp kullanmaya başladı. 1909 yılında adli bilimin ilk okula oluşumuna çağdaş patolojinin ilk kanıtları ortaya çıktı. Adli bilimin gelişimi, yüzlerce yıldır gizemleri ortaya çıkarmak, suçları çözmek ve suç şüphelilerini mahkum etmek veya aklamak için kullanıldı.

Adli bilimdeki olağanüstü bilimsel yenilikler ve ilerlemeler, bir dizi disiplini, DNA ve botanikten dişçiliğe ve alet işaretlerine kadar her konuda uzmanlaşmış binlerce adli bilim adamını içeren oldukça gelişmiş bir bilim haline gelmesini sağlamıştır.

Eski etimolojisine rağmen, adli bilim eski moda olmaktan başka bir şey değildir. Adli bilim dallarının kökleri, bilimin hemen her dalında ve modern toplumun diğer birçok yönüne dayanmaktadır. Kimya ve muhasebe gibi çeşitli alanlardan nesnel kanıt bulma ve sunma yeteneği nedeniyle, bugün yargı sisteminin önemli bir parçası olarak kabul edilmektedir.

Forensics Uygulamaları Nelerdir ?

Forensics bilimi, fiziksel kanıtların tanınması, tanımlanması ve değerlendirilmesine odaklanan fizik, kimya ve biyoloji dahil olmak üzere pek çok bilimsel daldan yararlanır. Cezai ve hukuki delillerle ilgili bilgilere ulaşmak için geniş bir bilim yelpazesini kullandığı için yargı sisteminin önemli bir parçası haline gelmiştir.

Adli bilim, bir suçun varlığını, bir suçun failini veya bir suçla bağlantısını şu yollarla kanıtlayabilir:

  • Fiziksel kanıtların incelenmesi
  • Testlerin uygulanması
  • Verilerin yorumlanması
  • Açık ve özlü raporlama
  • Bir adli bilim adamının gerçek tanıklığı

Forensics Nedir ?

Adli bilim, hem savunma hem de kovuşturma argümanlarına hizmet eden bilimsel bilgi yoluyla nesnel gerçeklerle birçok ceza davası ve mahkumiyetinin ayrılmaz bir parçası haline geldi. Adli bilim adamlarının tanıklığı, birçok hukuk ve ceza davasının güvenilir bir bileşeni haline geldi, çünkü bu uzmanlar davanın sonucuyla ilgilenmezler. Yalnızca tamamen bilimsel gerçeklere dayanan nesnel tanıklıklarıyla.

Forensics bilimi ile ilgilenen adamları, olay yerindeki olay yeri inceleme görevlileri ve kolluk kuvvetleri tarafından elde edilen fiziksel kanıtlar üzerinde hem fiziksel hem de kimyasal analizler yaparlar. Bu bilimsel uzmanlar, hem sınıf hem de bireysel özellikleri tanımlamak için kanıtları analiz etmek için mikroskobik inceleme teknikleri, karmaşık araçlar, matematiksel ilkeler, bilimsel ilkeler ve referans literatürü kullanır.

Adli bilim adamlarının çoğu, işlerini adli laboratuvar veya morg sınırları içinde yapsalar da, çalışmaları onları laboratuvarın dışına ve olay yerini inceleyip delil toplayacakları olay mahalline de götürebilir. Adli bilim adamları, yerel, eyalet ve federal kolluk kuvvetleri ve hükümet, özel laboratuvarlar ve hastaneler için çalışabilir. Ayrıca bağımsız adli bilim danışmanları olarak da hizmet verebilirler.

Adli bilimciler üç ana gruba ayrılabilir:

Adli Patologlar: Bunlar, otopsileri ve klinik adli muayeneleri denetleyen tıbbi denetçileri ve diğer profesyonelleri içerir.
Adli Bilim Adamları: Bunlar, toksikoloji, balistik, iz kanıtı vb.

İlişkili Bilim İnsanları: Bunlar, adli odontologlar, adli botanikçiler, adli antropologlar, vb. gibi bilgilerini adli bilime ödünç veren bilimsel profesyonelleri içerir. Bu bilim adamları, araştırmacılara ısırık izlerinden her şey hakkında önemli bilgiler sağlamak için bilgilerini adli bilim alanına uygularlar. ölüm sonrası vücutta böcek istilası.
Adli bilim bu nedenle aşağıdaki alanlarda daha da organize edilmiştir:

İz Kanıt Analizi
Adli Toksikoloji
Adli psikoloji
Adli Pediatri
Adli Patoloji
Adli Optometri
Adli Odontoloji
Adli Dilbilim
Adli Jeoloji
Adli Entomoloji
Adli Mühendislik
Adli DNA Analizi
Forensics Çalışması

Forensics, özellikle DNA ve iz kanıt alanlarında çok karmaşık bir çalışmadır. Örneğin, Forensics çalışması, doğa bilimlerinden toplanan temel kavram ve tekniklere dayanmaktadır. Özellikle Forensics çalışması, biyolojik yöntemlerden analitik kimya tekniklerine kadar her şeyi kapsayan çok disiplinli bir yaklaşımı içerir.

Adli bilim adamlarının çoğu kimya veya biyoloji gibi belirli bir fizik bilimini incelerken, diğerleri kimya veya biyolojiye dayanan adli bilim derecelerini takip eder.

Bir kolej veya üniversiteden alınan kapsamlı bir derece, biyolojik bilimlerin yanı sıra ceza adaleti ve hukuk alanlarından da alınır. Öğrenciler, ceza adalet sisteminin hem bilimsel hem de sosyal ortamını takdir etmeyi öğrenirler ve birçok öğrenci, derecelerini DNA, iz kanıtı, toksikoloji, gizli baskılar veya sorgulanan belgeler gibi belirli adli bilim alanlarına odaklamaya devam eder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir