Front End Developer Nedir? Nasıl Olunur?

Front End Developer Nedir? Nasıl Olunur?

Teknolojinin gün geçtikçe ilerlemesi ve yapay zeka aygıtlarının hayatlarımızda daha çok yer kaplamasıyla birlikte, kodlama ve yazılım programlama gibi iş kollarına olan ilgi de arttı. Zamanla popülerlik kazanan bu kavramlar, hayatlarımızı dönüştürmeye başladı ve neredeyse hayatın her alanında kullanılmaya başlandı.

Sektörde artan talep nedeniyle, programcı ve yazılımcılara olan ihtiyaçlar da artış gösterdi. Buna paralel olarak, lisans bölümlerinde ya da çeşitli kurslarda eğitimler verilmeye başlandı. Bu büyülü dünyaya yeni giriş yapmak isteyen ancak konu hakkında yeteri kadar bilgisi olmayan kişiler, Front End Developer nedir? Nasıl olunur? sorusuna cevap arıyor.

Günümüzde bu alandaki iş kollarının artması ve çeşitli sektörlerde yazılım kaynaklı sitemlere geçilmesi nedeni ile, gerekli becerileri edinip bu mesleği icra etmek isteyenlerin sayısında da artış görülmektedir.  Bu sektörde çalışabilmek için, başlangıçta giriş seviyesi Front End bilinmesi yeterlidir. Zamanla, programlama ve kodlama dilleri daha iyi öğrenildikçe, yeni iş kollarının da kapısı açılmış olur.

Sizler de bu sektörde yer almak istiyorsanız, boş zamanlarınızda yazılım ve kodlama dillerini öğrenebilir, kendinize yeni bir kariyer alanı oluşturabilirsiniz.

Front End Developer Nedir? Nasıl Olunur?

Back end Developer Nasıl Olunur?

Web geliştirm sistemlerini daha iyi hale getirmeye çalışan ve kullanıcı deneyimlerini analizleyen kişilere Back end Developer, Front End geliştiricileri ismi verilir. Web siteleri üzerinden yapılacak her türlü işleme destek veren bu alanlar, çok farklı işlevleri bir araya getirerek hizmetler sunar.

Web sitelerinin tümü, temelde iki platform ile çalışır. Bunlara sunucu ve istemci isimleri verilir. Sunucu sitenin çalışmasında rol alırken, istemci site altyapısının ne olduğunu gösteren yapıya verilen isimdir.

Web sitesi tasarımı ve dizaynında çalışmak isteyen kişiler Back end developer nasıl olunur? sorusuna cevap aramaktadır. Genel olarak, bu soruya şu şekillerde cevap vermek mümkündür:

  • Back end Developer sorumlusu, site ile ilgili tüm analiz ve hesaplamaların yapılmasından sorumludur.
  • Site içerisinde yer alan bilgilerin veri yönetimi ve hesaplaması da B.E.D sorumlusuna aittir.
  • Web sitesinin perde arkasında gerçekleştirilen ya da planlanan tüm işlemlerden sorumludur.
  • Back end Geliştirme olmadan, sitenin ara yüzü tamamlanamaz ve düzgün bir web sitesi ortaya çıkarılamaz.
  • Site içerisinde yer alan tüm özelliklerin sağlıklı bir şekilde kullanılabilmesi için de görev alırlar.
  • Front end kodlarından daha karmaşık yapılarda olmalarına rağmen, yönetilmeleri daha kolaydır.

Back end Developer Hangi Dilleri Kullanır?

Sunucuların sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi ve veri tabanı uygulamalarının harekete geçmesi için arka planda her zaman bir Back end geliştiricisinin bulunması gerekir. Geliştiriciler, bu işi yaparken bazı yazılım ve programlama kodlarından yararlanır. Sitelerin arka planında yer alan neredeyse her şeyden sorumlu olan Geliştiriciler, ön planda yer alan her şeyin ortaya çıkmasında rol alır.

Bu mesleğe yeni başlamış ya da başlamayı düşünen kişiler, Back end Developer hangi dilleri kullanır? sorusuna cevap arar. Kullandıkları diller şu şekilde sıralanabilir:

  • Son yılların en popüler programlama dili olan Python, Geliştiriciler tarafından da yaygın olarak kullanılır. Okunması ve anlaşılması, diğer programlama dillerine göre daha kolay olan Python, büyük markalar tarafından da yaygın olarak tercih edilir.
  • Farklı alanlarda uygulama geliştirme alanına sahip Java Script, mobil uygulama geliştirmelerinde de kullanılabilir.
  • Popüler şirketlerin yıllardır en çok kullandığı programlama dili olan Java, bu işe yeni başlayanlar için en iyi seçimdir.
  • C++ programlama dillerinde yer alan eksiklikleri gidermek amacıyla tercih edilir. Nesne tabanlı bir programlama diline sahiptir.

 

 

 

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir