Gelecekte Hayatımızı Değiştirecek 5 Teknolojik Ürün

Gelecekte Hayatımızı Değiştirecek 5 Teknolojik Ürün

21. yüzyılda hayatlarımız, bilim kurgu filmlerini aratmayacak bir hal aldı. Gündelik hayatımızı kolaylaştıran pek çok teknolojik gelişme yaşandı. Birçoğumuz akıllı telefon, akıllı saat ve akıllı televizyon gibi cihazları hayatımızın merkezine koyduk. Bizler, akıllı süpürge gibi ev işlerini hafifleten ürünlere yeni yeni alışırken teknoloji ilerlemeye devam ediyor. İşte gelecekte hayatımızı değiştirecek 5 teknolojik ürün!

Gelecekte Hayatımızı Değiştirecek 5 Teknolojik Ürün

Biyonik Göz

Göz bozukluklarını tedavi amaçlı gözlük kullanmaya hepimiz alışığız. Gözlük yerine lens kullanımı seçeneğinin ortaya çıkışı ise daha dün gibi. Lens gittikçe yaygınlaşarak gözlüğün yerini alırken bunun ötesine geçilerek lazer ameliyatlar gerçekleştirilmeye başlandı. Görme bozukluklarına yönelik tedaviler ışık hızıyla ilerlemeye devam ediyor. Biyonik göz; bu ilerlemenin bir ürünü ve yakın gelecekte hayatımızı değiştireceği ortada.
Retinal implant olarak da bilinen biyonik göz; Retinitis pigmentosa hastalığını tedavi etmek üzere, hastanın gözüne yerleştirilen bir implant. Uygulanmaya başlanmış biyonik göz teknolojisinin ilerleyerek pek çok göz rahatsızlığını tedavi edebileceği söylenmekte.

Akıllı Gözlük

Geçtiğimiz yıl, Huawei şirketi akıllı gözlüklerini tanıttı. Sıradan bir gözlük gibi görünen fakat sesli asistan desteğine sahip olan gözlükler, pek çok işleve sahip. Müzik dinleme, oyun oynama ve televizyon izleme fırsatı sunan gözlük, henüz Türkiye’de satışa çıkarılmadı. Ayrıca, 2018 yılında Çin’in Zhengzhou şehrindeki polislere akıllı GLXSS gözlükleri dağıtıldı. Bu sayede gözlük üzerinden fotoğraf ve video çekilebildiği belirtildi. Görünen o ki, gelecekte gözlüklerin işlevleri giderek artacak ve akıllı gözlükler pek çok eşyanın yerini alacak.

Akıllı Ev Sistemleri

Akıllı ev sistemleri ilk defa 1980’lerde ortaya çıktı ve bugüne kadar eklemelerle geliştirildi. Günümüzde akıllı ev sistemine sahip olmanın birçok avantajı bulunmakta:

  • Isıtma
  • Nem
  • Güvenlik
  • Işıklandırma gibi pek çok ayar bu sisteme entegre edilebilmekte.
  • Akıllı ev sistemleri teknoloji ilerledikçe çok daha kullanışlı hale gelecek ve yayılacak gibi görünüyor. Bu sayede hırsızlık, yangın, su baskını gibi kazalar önlenebilecek.

Akıllı Otomobiller

Son yüzyılda kişisel otomobil kullanımı gittikçe arttı. Teknolojik ilerleme ve araç kullanım sıklığı birleşince, otomobillerin akıllı hale gelmesi kaçınılmaz oldu. Bluetooth, GPS, dokunmatik ekran gibi özellikler otomobil teknolojisi ile birleşti. Son yıllarda ise akıllı otomobil teknolojisi, kendi kendine gidebilen otomobil üretimine kadar vardı. Büyük otomobil şirketleri ilk sürücüsüz otomobillerini üretmeye başladı. Otonom araba olarak da bilinen bu icat, gelecekte birçoğumuzun hayatını değiştirebilir.

Kripto Para

Tüm dünyanın ve sosyal ilişkilerin sanallaşmasının etkisiyle ekonomi dünyası da sanallaşmaya başladı. 2008 yılında Satoshi Nakamoto tarafından yazılan bir makale ile ortaya çıkan Bitcoin, 2009 yılında ilk işlemini gerçekleştirdi. Son 12 yılda Bitcoin’in yanı sıra pek çok alt coin piyasaya sürüldü. Kripto para piyasası popülerleştikçe, büyük şirketler ve bazı devletler tarafından da kabul görmeye başladı. Pek çok ekonomist; yakın gelecekte merkezi olmayan kripto paraların, günümüz parasının yerini alacağını söylemekte.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir