Gezilmesi Gereken Ülkeler

featured

Seyahat etmek ve gezmek pek çoğumuzun sevdiği aktivitelerdendir. Dünyada gezilip görülmeyi, keşfedilmeye bekleyen birçok farklı ülke var. Tarih, kültür, eğlence, mimari, gastronomi, sanat ve doğasıyla gezilmesi gereken ülkeleri sizin için derledik.

İtalya

Rönesans hareketinin başladığı yer olan İtalya; moda, tasarım, mimari ve sanat alanlarında ün salmış bir ülkedir.  San Remo Müzik Festivali, Venedik Film Festivali gibi dünyaca ünlü kültür ve sanat etkinliklerinin gerçekleştiği ülke, turizm açısından da oldukça gelişmiştir.

İtalya, mimarisi, doğası, tarihi ve lezzetli mutfağının yanı sıra modacıların da uğrak yeridir. Başkent Roma, Milano, Floransa, Venedik, Napoli, Pisa ve Genova ülkedeki en sık ziyaret edilen şehirler arasındadır. Ülke genelinde ılık Akdeniz iklimi görülmesi turist miktarını arttırmaktadır.

Venedik kanalları, Pisa kulesi, Sicilya,’daki tarihi kilise ve saraylar, UNESCO listesindeki Pompei Antik Kenti, Milano ve Bologna İtalya’ da görmeniz gereken yerler arasındadır.

İspanya

Yüzyıllar boyunca birçok farklı kültüre ev sahipliği yapmış olan İspanya, dünyaca ünlü müze ve eserlerin bulunduğu bir ülkedir. Tarihi ve kültürel derinliğinin yanı sıra doğal güzellikleriyle de ön plana çıkmaktadır.

Tarihe ve mimariye meraklıysanız İspanya gezilmesi gereken ülkeler arasında yer alır. Granada ve Sevilla şehirlerinde Endülüs döneminden kalan UNESCO listesindeki eserleri görebilirsiniz. El Hamra sarayı, Endülüs tarihini yansıtan gezmeniz gereken yerler arasındadır. Barselona’ da ünlü mimar Antonio Gaudi’nin Sagrada Familia eseri, Madrid’ te neoklasik eserler, Cordoba’ da rengarenk caddeler, Kanarya Adaları gibi İspanya’ da gezebileceğiniz güzel yerler vardır.  

İspanya gastronomi alanında da öne çıkan ülkelerden biridir. Bask Bölgesindeki Michelin yıldızlı restoranlara giderek harika lezzetler deneyebilirsiniz.

Finlandiya

Sıklıkla eğitim sistemiyle gündeme gelen Finlandiya, yaşam standartları açısından da oldukça gelişmiş bir ülkedir. Teknolojisi oldukça gelişmiş olsa da şirin kasabaları, sivil ahşap mimarisi, doğası ve planlı kentleriyle halkın teknolojiden uzak sade bir hayat sürdüğü bir yerdir.

Eşsiz doğasının yanı sıra Finlandiya’ da Kuzey ışıklarını seyretmek güzel bir deneyim olacaktır. Çıplak gözle Aurora adı verilen doğal ışık olayını izlemek isterseniz Finlandiya gezilmesi gereken ülkeler listeniz arasında yer almalıdır.

Fransa

Fransa, en fazla turist ağırlayan, dünyada en çok ziyaret edilen ülkelerden biridir. Tarihi dokusu, mimarisi, kültürel zenginliği ve doğal güzellikleriyle oldukça fazla turist çekmektedir.

Zengin yemek kültürü, gelişmiş eğlence ve gece hayatı gibi etkenler Fransa’ ya turist çeken nedenler arasındadır. Fransa’nın en fazla ziyaretçi çeken şehirleri arasında; Paris, Lyon, Cannes, Marsilya, Bordeaux, Nice, ve Strasburg gösterilebilir.

Almanya

Almanya, Avrupa’ nın en büyük ülkelerinden biridir. Dünya üzerinde en fazla göç alan, gelişmiş ülkeler arasındadır.

Berlin, Münih, Köln, Frankfurt ve Hamburg ülkede en çok ziyaret edilen şehirlerdir. Karasal iklime benzer iklime sahip olan Almanya’ da kışlar soğuk geçerken yaz ayları nemli ve serin olmaktadır. Almanya’ yı gezmek için bahar ve yaz ayları idealdir.

10 binden fazla festivale ev sahipliği yapan ülkede film, müzik ve sanat etkinlikleri ön plana çıkmaktadır. Özellikle müze ve mimarisiyle Almanya gezilmesi gereken ülkeler arasında yer alır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir