GG Ne Demek?, Oyunlarda Kullanılan GG Nedir?

featured

Bilgisayar oyunlarına aşırı derecede tutkun olan kişiler oyuncu olarak tanımlanır. Bilgisayar oyunlarının sohbetinde yaygın olarak kullanılan GG kısaltmasını kullanır.

Günümüz dünyasında video oyunları büyük ya da küçük herkesin tutkusu. Özellikle dönemin çocukları ve genç yetişkinleri arasında bilgisayar oyunları bağımlılık açısından etkili olmuştur. Bu bağımlılık gençlerin en büyük sosyal aktivitelerini bilgisayar oyunları haline getirmiştir. Eskiden bilgisayar oyunlarına aşırı düşkün insanları ifade eden oyuncu kelimesi son zamanlarda çokça duyulmaya başlandı. Oyunun çevrimiçi mesajlaşma sisteminde oyuncu GG yazar. Bilgisayar oyunları dünyasına girecek olanlar için merak edilen bir konu haline geldi. Bilgisayar oyunuyla az ya da çok ilgilenen herkes, GG’nin İnternette ne anlama geldiğine dair kavramı arıyor.

Oyuncuların sıklıkla kullandığı bir terim olan GG, aslında “İyi Oyun”un kısaltmasıdır. “İyi oyun” anlamına geliyor.

Oyuncular genellikle başarılı oyunlar için birbirlerini tebrik etmek için bu ifadeyi kullanırlar. Online sitelerde yazarak vakit kaybetmek istemeyen kişiler, “iyi oyun” yerine “GG” kısaltmasını tercih etmektedirler.

Bu cümle genellikle PubG, Call Of Duty, Valorant, Lords Mobile ve LOL gibi oyunlarda duyulabilir. 

Bilgisayar Oyunlarına İnanılmaz Talep

Milyonlarca insanın her kalitede bilgisayar oyunları kullandığı bir gerçektir. Oyuncular olarak bilinen oyuncular, hem gençleri hem de yaşlıları içerir. Bilgisayar oyunları oynamaya başlayan kişiler, bir süre oyunun atmosferinde kaldıklarında oyun tutkunu olurlar. 

Doğal olarak bilgisayar oyunu oynayanların sayısı da her geçen gün artıyor. Bilgisayar oyunları oynamaya yeni başlayanlar için yabancı bir kelime olan GG terimi, yeni oyuncular için çalışma konusudur.

GG Ne Demek?

Bilgisayar oyuncuları çevresine her gün yeni bireyler eklenmektedir. Gençler zamanla bilgisayar oyunu uzmanı oluyorlar. Bilgisayar oyunları oynamak son derece keyifli bir eğlencedir. Oyuncular bir süre sonra açgözlü olurlar. Bu açgözlülük kumar bağımlılığına yol açar Bilgisayar oyunu oynayanlar tarafından yazılan GG diye bir terim vardır. Bu terime genellikle bilgisayar oyunlarının çevrimiçi mesajlaşma bölümünde rastlarsınız. Söz konusu terimin anlamını bilmeyen çok kişi var. GG ne anlama geliyor ve İngilizce karşılığı nedir gibi sorular kafanızı karıştırabilir. GG kelimesi bir oyunda kullanıldığında diğer tarafta iyi oyun, iyi iş gibi duyguları ifade etmek için kullanılır. Oyunda bu ifadeyi kullanan kişi, yaptığı işten memnun olduğunu göstermektedir. 

Oyunlarda Neden GG Kullanılır?

Özellikle takım oyunlarında oyun ekranında sohbet vardır. Oyuncular bu bölümleri kullanarak birbirlerine mesaj yazarlar. Bu kısa mesajda yaygın olarak kullanılan terimlerden biri GG kısaltmasıdır. Söz konusu kelime aslında İngilizce bir terim olsa da oyunseverler tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır. GG, oyun dünyasında yaygın bir terimdir, çoğumuzun metin mesajlarında “merhaba” yerine kullandığı “merhaba” ifadesi gibi. 

GG terimi nereden geliyor?

GG teriminin kökeni hakkında kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte, söz konusu ifadenin online oyunların yaygınlaşmasıyla birlikte ortaya çıktığı biliniyor. GG ifadesi art niyet içermediği için oyun tutkunları tarafından sevilmiş ve yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu sayede oyuncular kendi seviyelerindeki ses literatürüne yeni bir kısaltma eklerler. GG’nin aksine BG terimi oyun dünyasında da yaygın olarak kullanılmaktadır. GG teriminin İngilizce’de iyi oyun anlamına geldiğini açıkladık. 

GG Diğer kullanım alanları

Kullanıcının aklına GG ne anlama geliyor, LoL’ün yerini alıyor mu gibi bir soru gelebilir. 

GG Kısaltması Yerine Lol Kullanımı

GG yerine Lol kullanın Sosyal medya platformlarında yaygın olarak kullanılan kısaltmalardan biri de “Lol”. Türkçe’de “gürültüyle gülmek” anlamına gelen bu kelimenin kısaltması “yüksek sesle gülmek”tir. Yani Türkçe karşılığı yüksek sesle gülmek demektir. Sosyal medya platformlarında kullanılan emojilerin sayısı son yıllarda önemli ölçüde arttı. Çoğu kullanıcı bu aşamada kısaltmalar yerine emojiler kullanmaya başlar. Ama eski alışkanlıklarını sürdürürken “lol” gibi terimler kullanan kullanıcılar da var. 

Whatsapp’ta GG Kullanımı

En sık kullanılan kısaltmalardır. GG’nin ne anlama geldiği, WhatsApp’ta kullanılabilir mi sorusu aklınıza gelebilir. Oyunun havasına daha uygun bir terim olsa da WhatsApp’tan gelen yazışmalarda kısaltmanın kullanıldığı görülüyor. Burada kullanıldığında karşı tarafa iyi bir iş çıkardığına dair bir görüş dile getirilmektedir. 

Instagram’da GG Kullanımı

Instagram, yazışmalardan çok fotoğraf ve video paylaşmak için daha uygun bir sosyal ağdır. Ancak buradaki yazışmalarda GG, tıpkı WhatsApp gibi “iyi iş, aferin” anlamına da geliyor.

Emojiler ile oyun dünyasını ve sosyal kısaltmaları daha dinamik ve ilgi çekici hale getirebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir