Goji Berry Kurt Üzümü Nedir?

Goji Berry Kurt Üzümü Nedir?

Goji Berry Kurt Üzümü, antioksidanlar ve diğer tıbbi faydaları ile zengin küçük kırmızı meyvelerdir. Sadece tabağınıza süslemek için değil, aynı zamanda lezzetli ve faydalı bir meyve.

Goji Berry Kurt Üzümü genellikle toz halinde veya kurutulmuş olarak satılır”. Ayrıca Goji Berry Kurt Üzümü bir çok gıda takviyesinin, vitaminin ya da meyve sularının içinde bulunur

Bu yazımızda, Goji Berry Kurt Üzümü’nün vücuda faydalarına ve hangi hastalıklara iyi geldiğini sizler için anlatacağız.

Goji Berry Kurt Üzümü Nedir?

Kurt üzümü” olarak da bilinen Goji Berry Kurt Üzümü (Lycium barbarum) Asya’ya özgü bir meyvedir.

Tatlı, hafif ekşi tatları ve canlı kırmızı tonları ile ünlenen bu meyve yüzyıllardır bir çok hastalığın tedavisi için kullanıldı. Ayrıca, yaşlanma belirtilerini ve kırışıklıkların oluşumunu yavaşlattığı için, göz sağlığını koruduğu ve karaciğerinizi, böbreklerinizi ve akciğerlere büyük faydası olduğunu belirtiliyor.

Yıllar sonra popüler hale gelen Goji Berry Kurt Üzümü, diğer meyvelerin, şifalı bitkilerin ve besin takviyelerinin için sıklıkla kullanılıyor.

Goji Berry Kurt Üzümü’nün Faydaları

Goji Berry Kurt Üzümü bir çok hastalığın tedavisinde kullanılıyor. Çünkü mucizevi etkilere sahip ve son derece faydalı bir meyve.

Vitaminler ve mineraller deposudur.

Sadece 5 yemek kaşığı Goji Berry Kurt Üzümünün içeriğinde;

  • Kalori:98
  • Protein:4 gram
  • Yağ:1 gram
  • Karbonhidrat:6 gram
  • Lif:6 gram
  • Şeker:8 gram
  • Demir:Günlük İhtiyacın %11’i
  • A Vitamini:Günlük İhtiyacı %501’i
  • C Vitamini: Günlük İhtiyacı %15’i

Gördüğünüz gibi, Goji Berry Kurt Üzümü küçük bir kaşık bile lif, demir ve A ve C vitaminleri ile zengin bir haldedir.

Demir, oksijen taşınmasında ve kırmızı kan hücrelerinin üretilmesinde kilit rol oynayan son derece faydalı bir mineraldir. Bu arada, hem A hem de C vitaminleri bilindiği gibi bağışıklık sisteminde çok önemli bir yol oynar. Goji Berry Kurt Üzümü A ve C vitamini deposudur ayrıca antioksidan etkisi de eklenince mucizevi bir meyve haline geliyor. Antioksidanlar, serbest radikaller olarak adlandırılan zararlı molekülleri nötralize etmeye yardımcı olan ve hücre hasarını engelleyen önemli bir takviyedir.”

Yapılan klinik araştırmalarda, hücrelerin Goji Berry Kurt Üzümü özü ile takviye yapılması hücrelerde antioksidan oranlarını gözle görülür bir şekilde artırdığı ve bir takım “oksidatif stres belirtilerini azalttığı gözlemlendi.” Antioksidanlar üzerinden yapılan diğer araştırmalarda, hücrelerde antioksidan oranlarını artırmanın “iltihabı azalttığını ve kanser, kalp hastalığı ve diyabet” gibi kronik rahatsızlıklara karşı vücudu koruduğu ve bu hastalıklara karşı mücadele ettiğini ortaya çıkarmıştır..

Goji Berry Kurt Üzümü Nedir?

Bağışıklığı Artırır

Goji Berry Kurt Üzümü, hastalıkları ve enfeksiyonları önlemek için ve doğal yollardan bağışıklığı artırmak yüzyıllardır kullanılmaktadır.

60 yaş üstünden 60 kişide yapılan 30 gün süren bir araştırmaya göre, günde 120 ml Goji Berry Kurt Üzümü suyu içmek, bağışıklık hücrelerinin seviyelerini artırdığı ve genel olarak stresten ve depresyondan uzaklaştırdığı gözlemlendi.

40 yaş üstünde 150 yaşlı yetişkinde yapılan ve 3 ay süren bir diğer bir çalışmada ise, Goji Berry Kurt Üzümü takviyeleri, grip aşısı gibi hem gribal enfeksiyonlar göre hem de genel bağışıklık seviyesini artırdığını gözlemlenmiştir.

Hayvan üstünden yapılan araştırmalar, Goji Berry Kurt Üzümü kullanan insanlar üzerinden yapılan araştırmaları desteklemektedir.

Göz Sağlığını Korur

Bilim adamları tarafından yapılan araştırmalar ve klinik deneylerin sonucu son derece umut verici bir aşamaya ulaştı. Goji Berry Kurt Üzümü’nün göz sağlığını koruyacağı ve “görme kaybına yol açabilen ilerleyici bir göz rahatsızlığı olan makula dejenerasyonu” gibi rahatsızlıklara koruma kalkanı oluşturabileceği tespit edilmiştir. Fakat “makula dejenerasyonu” Goji Berry Kurt Üzümü’nün ne kadar etkili olduğu ve olacağı konusunda araştırmalar halen devam etmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir