Google Hesabı Nasıl Silinir?

featured

Google hesabı silme işlemi oldukça kolaydır ve dilediğiniz zaman, Google hesabınızı silmeniz mümkündür. Google hesabı silindikten sonra kullanıcı hesabınızdan herhangi bir işlem yapılmasına izin vermeyecektir. Bu sebeple Google hesabınız içinde bulunan önemli bilgileri farklı bir yere kayıt ettikten sonra, hesap silme işlemini yapmanızı tavsiye ederiz.

Google Hesabını Adım Adım Silme İşlemi

Google hesabını adım adım silme işlemi gerçekleştirmek için, daha önce kullanılan veri giriş işlemleri ile giriş yapılmalıdır. Profil resminizin yer aldığı sekmeyi tıklayarak, “Google Hesabı” sekmesine giriş yapın. Daha sonra sol tarafta yer alan kişiselleştirme sekmesini tıklayarak, alt öğeye geçiş yapılmalıdır. “Hesabı yönet” sekmesini tıklayarak, alt bölümde yer alan, “Hesabı sil” sekmesi ile silme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Google hesabını adım adım silme işlemi için doğrulama şifresi gönderilecektir. Doğrulama şifresini girerek silme işlemini tamamlayabilirsiniz. Böylece aktif olan hesabınızı silme işlemini başarılı şekilde gerçekleştirmiş olursunuz.

Google Hesabı Yerine Bireysel Hizmetleri Silme İşlemi

Google hesabı yerine bireysel hizmetleri silme işlemi ile kolayca bireysel hesabını silebilirsiniz. Google hesabına giriş yapılarak profil sekmesini tıklayın. Daha sonra hesap ayarlarını seçerek kişiselleştirme sekmesinin altında yer alan, “Hesap sil” sekmesi tıklayarak   sonradan açılan sekmeden “Hizmetleri kaldır” seçeneği ile işleminizi tamamlayın. Sizden istenilen şifrenizi girdikten sonra, karşınıza hizmet sekmeleri çıkacaktır. Kaldırmayı düşündüğünüz sekmenin arkasında yer alan çöp simgesine tıklayarak kolayca kaldırabilirsiniz.

Google Hesabı Kurtarma İşlemi

Google hesabı kurtarma işlemi şifre adı veya Google hesabı kullanıcı adı unutulduğu zaman izlenmesi gereken bir yöntemdir. Kullanıcı adını unutmanız ya da Google hesabınızın şifresini unutmanız durumunda, hesabınızı kurtarmak için adımları uygulamanız yeterli olacaktır. Bunun için yapılması gereken işlemler sırasıyla şu şekildedir.

Google Hesap Kurtarma

Google hesap kurtarma işlemleri için yapılması gereken işlem, size sorulan sorulara doğru yanıtları vermeniz gerekir. Bu soruları doğru şekilde yanıtlamanız beklenir. Google hesap kurtarma işlemi sırasında farklı bir sorun yaşarsanız, o zaman yapmanız gereken “Hesap kurtarma ipuçları” yöntemini takip ederek yeniden deneyebilirsiniz. Daha sonra şifre sıfırlama yöntemini deneyerek hiç kullanılmayan bir şifre girmelisiniz.

Google Hesabı Silinmeden Önce Yapılması Gerekenler

Google hesabı silinmeden önce yapılması gereken yöntem, şu şekildedir. Google hesabınız üzerindeki bilgileri inceleyerek, saklamayı düşündüğünüz verileri farklı bir yere muhafaza etme metodunu öğrenin. Google hesabınızı sosyal medyalarda veya banka işlemlerinizde kullanıyorsanız mutlaka yeni açılan hesabınıza şifre ve giriş işlemlerinizi ekledikten sonra hesabınızı kapatın.

Birden Fazla Olan Google Hesaplarını Silme

Birden fazla olan Google hesaplarını silme yöntemi için yapılması gereken işlem, “Google Hesabı Gizlilik Bölümü” sekmesine giriş yapılarak, diğer seçenekleri tıklayın ve ilerleyin. Daha sonra karşınıza çıkacak olan “Google Hesabı sil” sekmesine tıklayarak silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir